2 vuotiaan hampaista

hei

onko täälä muita joiden 2vuotiaille ei ole vielä kaikkia hampaita??

onkohan normaalia vain pitäisikö huolestua..

meillä tyttö täyttää parin viikon päästä 2v. ja alhaalta että ylhäätä puuttuu ainakin parihammasta.
 
Meillä tulee kesällä 2 vuotta täyteen ja ei todellakaan ole läheskään kaikki hampaat puhjenneet. Alhaalla on hampaita kaikki 4 ja ylhäällä 6. Ekat hampaat puhkesi vasta 1v1kk. Olin jo aidosti huolissani jääkö hampaattomaksi koko muksu, kun 1 v hammastarkastuksessa esiteltiin pelkkiä ikeniä.
 
Kolmevuotiaaksi saat ihan rauhassa odotella niitä viimeisiä hampaita. Meilläkin puuttuu vielä ylhäältä kaksi viimeistä poskihammasta, enkä ole mitenkään huolissani asiasta (poika 2 v 4 kk). Ekat hampaat tuli jo 5 kk iässä meilläkin, mutta näitä viimeisiä pareja alas ja ylös on odoteltu kuukausikaupalla - nyt on viimeinki tullu alas ne viimeiset poskihampaat (edellisistä hampaista taitaa olla jo jotain 9-10 kk), mutta yläleuassa ei näy vielä mitään merkkejä, että olisivat ne takimmaiset tulossa... Kaipa nekin aikanaan paikalleen puskee, kunhan jaksaa odotella. :)

Olin itseasiassa jo unohtanut koko hampaiden tarkkailun, kun edellisistä oli kulunut niin pitkä aika ja sitten yksi ilta huomasin hammaspesulla, että pojallahan uudet legot suussa - ei ole ikinä kiukutellut hampaiden tuloa, joten ei edes mistään itkeskelystä voinut arvata, että nyt tulee taas hampaita. :kieh:
 

Yhteistyössä