2-v:n pissa haisee todella pahalle! Missä vika?

  • Viestiketjun aloittaja "huolissaan"
  • Ensimmäinen viesti
"huolissaan"
Tänään huomasin todella pistävän hajun tytön pissassa. Ei ole mikään pieni tuoksu, vaan haisee todella voimakkaasti vaatteidenkin läpi (vaippa siis käytössä).
Suihkussa pissasi lattialle ja koko kylppriin levisi sama voimakas haju.
Ei valita että pissaaminen tuntuisi hankalalta, mutta on kyllä ollut normaalia itkuisempi nyt illasta. Virtsatieinfektio?
 
"huolissaan"
On juonut normaalisti. Tiedän kyllä miltä kuivuneen lapsen konsentroitunut pissa haisee. Tämä haju on kuitenkin todella pistävä ja voimakas. Vähän kuin...no ehkäpä ammoniakki.
 
"cora"
Hei, mun tytöllä virtsatiesairaus ja ollut n. 8 infektiota. Usein ainoina oireina juuri kiukkuisuus ja pissan kamala haju, just tollanen ammoniakki... Eli veisin sinuna kyllä pissanäytteen labraan. Varmaan voit maanantaihin odottaa, jos ei kuumetta?
 
"Olisi"
Siis kun joo, joku ruoka-aine vaikutti siihen pissaan. Samalla tavalla kuin jos syö punajuurta niin voi uloste muuttua punertavaksi. Joku ruoka-aine se oli josta tulee voimakas pissan haju, mutta kun en muista mikä se oli. Onko teillä jotain uutta ruokaa sitte laitettu?
 
"huolissaan"
Kiitos vastauksista. Cora, kuumetta ei ole. Tänään tosiaan iltapäivästä alkoi tuo outo haju.
"OLisi", ei meillä ole mitään uusia ruoka-aineita syöty. Tänään syönyt puuroa, soijajugua, perunamuusia, keitettyä kukkakaalta ja lohta sekä makkarasoppaa ja appelsiinia. Muistatko olisiko näistä joku se ruoka-aine joka voisi aiheuttaa virtsan voimakasta hajua? Kukkis?

Jos edelleen huomenna, niin täytynee käyttää lääärissä. Cora, olit sitä mieltä että voi odotaa ma asti? Kuinka nopeasti lapsella vti voi nousta munuaisaltaantulehdukseksi? Jos nyt siis vti olisi kyseessä..
 
"cora"
En tiedä, luulisin, että kuume nousee siinä vaiheessa viimeistään, kun tulehdus etenee munuaisiin, ja silloin on osastokeikka tiedossa varmasti. Eli toisaalta kyllä antaisin mahd. pian näytteen. Mun kaksivuotias joutui osastolle 10-kuisena, vaikka ei ollut kuumeinen. Vauvoilla tiet. eri juttu, mutta silti VTI pitää ottaa vakavasti...
 
"mii"
mun 2 v tyttö syö estolääkitystä virtsatientulehdukseen.. viime kesänä vein 4 kertaa hajun takia näytteen ja joka kerta oli tulehdus päällä.. jos kuume nousee vie heti lääkäriin saattaa olla munuaisissa!!
 
"mii"
ja lisään vielä, että ekan kerran tyttö oli 9kk iässä 4pv sairaalassa virtsatientulehduksen takia..(alle 2 vuotiailla aloitetaan lääkehoito sairaalassa) mut kannattaa se näyte viedä kun on noin voimakas haju.
 

Yhteistyössä