2,5veen nukkumaan meneminen :(

Tyttö on aina ollut hyvä nukkumaan. 5kk iässä alkoi nukkumaan täysiä yö unia ja 11kk ikäsenä siirrettiin omaan huoneeseen nukkumaan. Koskaan ei ole mitään ongelmia, hyvin on mennyt nukkumaan ja jos on yöllä jostain syystä herännyt niin huoneessa käväisy ja uudestaan peittele on rauhoittanut.

Mutta nyt ei mikään käy. Ei suostu nukkumaan omassa sängyssään, ei mene nukkumaan, huutaa vaan. Ekaksi huusi öisin pari kolme kertaa, sitten piti alkaa jättämään valo päälle ja nyt kolme yötä ei ala nukkumaan, yhtä huutoa vaan. Ei rauhoitu sänkyyn :( Viime yönä kahdeksalta nukkumaan pinnasänkyynsä, huusi puoli kymmeneen asti, sitten menin huoneeseen, oli riisunut itsensä alasti :( vaatteet päälle ja vähän vettä. Nukahti tunniksi, isi meni nukkumaan huoneenlattialle, nukku hetken ja huusi taas, näin jatkui kahteen. Kolmelta sitten hain meisän sänkyyn ja siinä sitten nukkui. Perheessä on myös vuoden ikäinen sisko joka nukkuu vanhempien huoneessa. Tänään vaihdettiin sänky pinnasängystä lasten sänkyyn ja ostettiin uusi yö valo, ei suostunut sänkyyn menemäänkään, sai raivo kohtauksen ja oksensi kaikki iltapuurot päälleen :O Nyt nukkuu sohvalla isin vieressä....

Aaargh! mitä me tehdään? Vinkkejä?
 
Kuperkeikka
Voi olla että nyt menee ihan metsään.... Omani on vasta 1,5v, joten ehkä vähän isompien lasten vanhemmat ovat parempia vastaamaan tähän.

Tuli nyt kuitenkin vain mieleen, että jos annat lapsen huutaa 1,5 tuntia yksinään (klo 20-21.30), niin ehkei se sen takia hirveen helposti rauhotu uudestaankaan...
Meillä on vaikeina iltoina auttanut se, että vanhempi pysyy ehdottoman rauhallisena (lähes mahdotonta välillä, tiedän) ja odottaa samassa huoneessa kunnes lapsi rauhoittuu. Mitä vähemmän nukkumaan meno stressaa lasta, sen helpompaa siitä tulee.
Näin siis meillä.
 
Nukkukaa lapsen kanssa samassa huoneessa. Jos tilanne jonkun ajan päästä rauhoittuu.

Meillä tuossa iässä lapsi alkoi pelätä paljon kaikenlaista hassua. Jättiläisiä ja krokotiilejä, ei uskaltanut yksin nukkua. Me pakattiin patjat lapsen huoneen lattialle ja siellä kaikki uinuttiin. :D ´

Etkai anna lapsen yksin huutaa 20.00-21.30?!
 
meillä
oli hyvin nukkuvalla esikoisella 2v iässä kausi, että ei suostunut nukkumaan millään tavalla omassa huoneessaan. Muutti muutamaksi kuukaudeksi takas meidän huoneeseen ja se auttoi.
 
Ei se nyt siis suoraa huutoa ollut 1,5h. Huusi välillä äitiä ja välillä isää sitten taas leikki jotain vähän aikaa, huusi vettä ja vaipanvaihtoa ja taas leikki mutta ei siis nukkunutkaan :/ Kaippa se on sitten otettava meidän huoneeseen nukkumaan. Tuntuu vaan jotenkin niin "takapakilta" mutta eihän lapsi tietenkään mikään kone ole. Jospa se jonkin aikaa nukkuis meidän huoneessa ja sitten saakin jäädä sinne siskonsa kanssa nukkumaan kun huone järjestystä näin on tarkoituskin muuttaa...
 
No meidän mielestä ei ole ollut mitään erityistä syytä vaihtaa vielä pinnasängystä pois. On tuntunut että siellä on turvallista nukkua kun nukkuu milloin missäkin asennossa ja on kova liikkumaan unissaan.
 
"vii"
Eihän tää kauhistelu auta, muttao oikeesti 1.5h hylättynä huoneessa itkien: :( voi kamala. Tulis itelläki kauhu koko nukkumaan menosta. Ottakaa viereen vaikka jos saatta sillä nukkuun, itelläki helpottaa elämä.
 
"vieras"
Meillä on vajaa 2,5-vuotiaalla ollut samanlaista jo puolen vuoden ajan. Siitä asti kun tutista vieroitettiin kesällä niin meidän lapsi lopetti nukkumisen. Ei nuku päivällä(kotona, päiväkodissa kyllä) eikä yöllä. Nukkumaan meno kestää meillä helposti tuon 2h joka ikinen ilta ja lapsi saattaa huutaa sen koko ajan enemmän tai vähemmän. Yöt menee vaihtelevasti, useimpina öinä huudetaan jonkin verran, mutta onneksi tuntien öiset huutoraivarit on loppuneet. Vanhempien makuuhuoneessa nukkuu, ei ole mahdollisuutta omaan huoneeseen.

Raskasta on, mut kai tää joskus loppuu.
 
sssssssssssssss
meillä kanssa 2,5v tytön kanssa. On joku vaihe?!Meillä menee ok nukkumaan tutuilla rutiineilla omaan sänkyyn omaan huoneeseen, mutta sitten näkee pahoja unia tms. ja otan sitten viereen nukkumaan omasta huoneesta kun yöllä herää huutamaan. Ja tätä ennen ei ole KOSKAAN nukkunut vieressä! Oikein tarraa kiinni vieressä nukkuessaa eli kai oikeasti nyt pelkää jotakin. Nukkukoon vaiheen vieressä, ei se kai siihen 18 vuotiaaksi asti jää? ;)
 
Kokeilkaa tehdä niin että autot ja nuket ja kaikki lelut menee nukkumaan myös. Meillä samanikäsellä on sängyssä nalleja, koiria ym jotka on iltasin niiiiin kovin väsyneitä mukamas. :) On auttanu meillä. Tosin, tilanne ei oo meillä menny noin pahaks. Ehkä tosiaan kannattas ottaa teidän kanssa samaan huoneeseen.
 
Olen aikaa sitten päätynyt ajatukseen, että usein lasten uniongelmat johtuvat siitä, että lapsi ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi väsynyt. Ja se mitä sanotaan yliväsymykseksi, onkin lapsen valtavaa raivoa siitä, ettei saa leikkiä.

Esikoisen kanssa meillä oli melkoisen vaikeaa nukkumisten kanssa, mutta kun hellitin ja aloin antaa lasten uupahtaa kun nukuttaa (paitsi jos päiväunille ovat olleet menossa "liian myöhään"), niin sen jälkeen ei ole nukkumisten kanssa ollut vaikeuksia. Ja lapsilla on ollut lupa tulla viereen nukkumaan, jos siltä tuntuu. Jossain vaiheessa oli kolmen kuukauden pätkä, jolloin joka aamuyö oli vuoteessamme viisi nukkujaa :)
 
Kiitos teille avusta :) Huomenna siis kannamme sängyn meidän huoneeseen ja nukumme kaikki sitten siellä. Kuinkahan vain saada nukahtamaan 1 vee ja 2,5vee sinne yhdessä... no eiköhän siihenkin ratkaisu löydy!
 
"sss"
meillä kans oli 2v 2kk tuollaista jokusen viikon ajan. Mut sit ihmeellisesti loppui. Oliskohan vaan ollut joku vaihe yksinolon hirvittämisestä? Oli kamalan itkuinen aina, ei sentään riisunut itseänsä...
 
"mona"
No meilläkin on ollu erinäisiä vaiheita. Välillä suostuu jäämään omaan sänkyyn tosi hienosti mutta välillä huutelee kko ajan äitiä tai tulee pois sängystä, silloin yleensä menen viereen makoilemaan kunnes nukahtaa. Yhessä vaiheessa halusi mennä meidän sänkyyn iltaisin nukkumaan, sanoin että voi mennämut siell'ä sitten nukutaan eikä huudella joten varmaan viikon kävi nukkumaan meidän sänkyyn. Kannettiin sitten nukkuvana omaansa. No sitten taas halusi omaan sänkyynsä. Nykyään jää siis omaan huoneeseensa niin että ovi jätetään auki. Öisin jos herää, tulee meidän sänkyyn tai huutaa mut hakemaan, ei haittaa mua.
 
"annika"
meillä isomman nukkumaanmeno rauhoittu kun pienempi siirrettiin samaan huoneeseen. aluks tietenki oli ihmeissään, mutta jompi kumpi vanhemmista makoili aina huoneessa kunnes nukahtivat niin aika nopeasti tottuivat. nyt on pikkuhiljaa siirrytty kauemmas lapsista, nyt toinen meistä istuu lasten huoneen oven ulkopuolella ovi raollaan sen aikaa kunnes rauhoittuvat nukkumaan(pienempi 1v nukahtaa nopeasti, isompi 2.5v höpöttelee ja lauleskelee.) meillä 2.5 v riisuu aina kaikki vaatteensa ennen kuin nukahtaa, en aina viitsi edes pukea sille yövaateita päälle. käyn sitten pukemassa sen kun on kunnolla unessa.

ei kai lapsella ole korvatuledus tms miksi uni ei maistu?
 

Yhteistyössä