2,5 v. päiväkotiin...

Meillä neiti lähtee päiväkotiin kuukauden kuluttua. Mietin tässä itsekseni, että mitenkähän meidän yöt alkaa kotosalla mennä. Meillä yöt on vielä aikamoista rumbaa: neiti itkeskelee ja heräilee pitkin yötä, laittaa huoneeseensa valoja, tulee meidän väliin, muttei rauhoitu siihen ja saattaa valvoa pari tuntia keskellä yötä. Välillä on ihan hyviä öitäkin, mutta ne on todella harvassa. Toivon, että päiväkoti veis tytöstä "mehut" niin, että yöt ehkä rauhoittuis ja saisi itsekin vihdoin nukkua täysiä öitä, varsinkin kun aloitan taas työt.

Meillä tyttö menee vuoropäiväkotiin ja hoitopäiviä kertyy yhdelle viikolle 4, aina pari päivää peräkkäin ja pari kotipäivää. Yritämme järkätä työvuorot niin, ettei iltahoitoa tarvita. Tyttö on aika vilkas tapaus ja olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että täällä kotona hänellä ei ole tarpeeksi actionia, eikä mun mielestä kotihoidon tarkoitus olekaan olla yhden lapsen päiväkoti, jossa ohjelmaa on vuorokauden jokaiselle minuutille. Eihän sitä jaksa kukaan äiti...vai jaksaako?!? Kotikin pitäisi kuitenkin hoitaa siinä sivussa.

Kaipailisin kokemuksia :)
 
Ehkä sen lapsen elämän tarkoitus ei ole se,että joka minuutille pitäisi olla äksöniä, vaikka siltä voisi tuntuakkin. Lapselle tekee hyvää olla myös ilman mitään tekemistä,sekin kasvattaa,tämä nyt ei liittynyt ko aiheeseen,tuli vain mieleen tuosta ap:n eräästä lauseesta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.12.2006 klo 17:28 pähkinä kirjoitti:
Ehkä sen lapsen elämän tarkoitus ei ole se,että joka minuutille pitäisi olla äksöniä, vaikka siltä voisi tuntuakkin. Lapselle tekee hyvää olla myös ilman mitään tekemistä,sekin kasvattaa,tämä nyt ei liittynyt ko aiheeseen,tuli vain mieleen tuosta ap:n eräästä lauseesta.
Siis tarkoitinkin juuri tätä, että lapsi voi olla ilman sen kummempaa tekemistä, ei kotihoidon olekaan tarkoitus olla päiväkoti. Tavallista kotielämää me täällä päivät pitkät vietetään. Mutta tuolla äksönillä meinasin vaan sitä, että tyttö alkaa selvästi kaivata enemmän ikäistänsä temmellysseuraa ja tässä naapurustossa sitä ei juuri ole, suurin osa kavereista on jo muualla hoidossa. Ikäiseensä tai ylipäätään muiden lasten seuraan ollaan hakeuduttu kerhoissa jne. Vilkas tapaus kun on, niin muiden lasten seura saa energian kulumaan ihan toisella tavalla kun äidin kanssa leikkiminen :) Mietin vain sitä, josko tuo energian purku päiväkodissa sais yöt rauhallisemmaksi...toivossa on ainakin hyvä elää B)
 
Hei!

Meillä tyttö 3v aloitti noin kuukausi sitten vuoro-päiväkodissa. Aamuisin on jäänyt hoitoon hyvin mutta on päivän aikana itkeskellyt, varsinkin päiväunille mennessä ja ruoka-aikaan.

Iltaisin kotona on ollut tosi kiukkuinen ja väsynyt vaikka hoidossa nukkuu hyvin päiväunet. Iltaisin ja aamuisin kotona alkaa sanomaan ettei halua mennä hoitoon, välillä itkeskelee vielä nukahtaessa jos aamulla on hoitoon meno.

Meillä joutuu olemaan vähän hoidossa ja tämä selvästi vaikeuttaa hoitoon tottumista. Joutuu olemaan ilta- ja yöhoidossakin myöhemmin.

Meillä tyttö oli aikaisemmin vilkas ja kova touhuamaan. Aina juttusilla vieraiden kanssa ja meni pää kolmantena jalkana jokapaikkan. Nyt hoidon alettua on roikkunut vain äidin lahkeessa jota ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt.

Toivottavasti tämä helpottaa pian!

Jos vaan mahdollista kannattaa hoitopaikkaan tutustua hyvissä ajoin ja käydä siellä useamman kerran leikkimässä. Joillekkin tästä voi olla apua soputumiseen.

Mukavia hoitopäiviä teille!
 

Yhteistyössä