2½ kk nukkuu levottomasti

  • Viestiketjun aloittaja Silmät ristissä
  • Ensimmäinen viesti
Silmät ristissä
Vinkkejä kaivataan 2½ kk ikäisen pojan nukkumisen rauhoittamiseen.

Päiväunet pikkumies nukkuu ihan levollisesti, mutta yöt ovat täynnä ähinää, hyörimistä ja pyörimistä, älinää ja ölinää. Ilmeisesti poika itse nukkuu kuitenkin samalla, kun harrastaa yöllistä liikuntaansa, mutta äiti ja isä samassa huoneessa eivät kyllä nukuttua saa! Yöt pikkumies siis nukkuu pinnasängyssä vanhempiensa makuuhuoneessa.

Tiedän, että joillakin kapalointi auttaa, mutta meillä kapaloinnista seuraa vaan sen päiväinen rimpuilu ja raivoaminen. Voisiko kuitenkin tottua kapaloon ja rauhoittua ajan kuluessa?

Onko joku kokeillut riippumatossa nukuttamista? Onko rauhoittanut unia?

Mitä mieltä olette, jos tämän ikäisen siirtäisi omaan huoneeseen nukkumaan? Jotkut "uniguruthan" ovat sitä mieltä, että vauvan kuuluu nukkua äidin läheisyydessä. Äidin hengityksen kuuleminen ikäänkuin rauhoittaa lasta heidän mielestään.

Kokemuksia?
Vai onko tämä taas näitä vaiheita, jotka kuuluvat kehitykseen ja menevät ohi itsestään ajan myötä?
 
kaisa
Minä kokeilisin sitä että vauva nukkuu eri huoneessa, ja huoneeseen itkuhälytin siten että se ei reagoi muutako itkuun (siis ei joka änähykseen) ja lapselle maitoharso unilereivuksi.
Ootko kokokeillu unipussia?
 
s
nukkuuko päivällä ulkona? meillä ihan samanlainen yöliikkuja, nyt 10,5kk. Laitettiin omaan huoneeseen noin 3 kuisena kun en saanut sitäkään vähää nukuttua mitä vauva... jokainen perhe löytää sen itselle parhaan ratkaisun, enkä usko, että kärsii siitä kun saa turvaa ja syliä tarpeeksi!
 
Meillä eka nukkui levollisesti, joten oli pitkään vanhempien kanssa samassa huoneessa. Keskimmäinen siirtyi 2kk iässä veljensä kanssa samaan huoneeseen, kun nukkui hyvin; mutta heräilin jatkuvasti hänen mölinöihin. Kolmas poika (9kk) siirtyi pari yötä sitten keskimmäisen kanssa samaan huoneeseen. Nyt saan taas nukkua hieman levollisemmin itsekin, vaikka noita yöllisiä ääniä kuuluukin. Taitaa tulevat ekat hampaat vaivata. Jotkut lapset ovat vain levottomia öisin.
 
ap
Kiitos vastauksista!

Mureena: Kiitos "lohdutuksesta" =)

Kaisa: Unipussia en ole kokeillut - täytyypä hiukan googlata lisäinfoa...
Päiväunet äijä nukkuu joko vaunuissa ulkona tai sitten ihan vaikka olohuoneen sohvalla, mutta ei juuri koskaan pinnasängyssä. Pinnasänkyä on pienennetty tyynyillä ja päätyä kohotettu. Patjan voisin kyllä tarkistaa, kiitos vinkistä!

s: Ulkona siis päivällä pääasiassa nukkuu kuten jo mainitsinkin edellä. Tuli myös mieleeni, että olisiko ulkona sopivan viileää ja pinnasängyssä liian kuuma.. Vaahtomuovipatja ja muovitettu frotee saattavat kyllä hiostaa. Tarkistukseen menee =)
 
*
Toppasin nukkumapaikkaa enempi "pesämäiseksi" niin, että vauvan jalat ja kädet osuu reunaan. Laitoin itseasiassa 1hengen peiton taiteltuna vauvan patjan päälle ja siihen päälle lakanan. Sain reunoja hiukan nostettua, jotta tuli pesä. Rauhoitti huomattavasti öitä.
 
kaisa
jos nukkuu hyvin vaunuissa, ni kokeile onnistuisiko yönukkuminen vaunuissa (sisällä tietty).
Kaverilla oli niin et laps nukku todella huonosta kätkyssä jossa kova ja hiostava patja, mutta kun siirsi pinnikseen ja omaan huoneeseen yöt on menny hyvin. Laita sen muovi froteen tilalle joko pyhe tai kudo hahtuvalangasta huovutettu peitto (on lämmin mutta ei hiosta ja kerää hyvin pissavahingot)
 
ap
Kaisa: tuo vaunuissa sisällä nukuttaminen on käynyt itsellänikin mielessä, mutta käytännön toteutus uupuu. Vaunut on raskaat Emmaljungan yhdistelmät ja makuuhuoneet yläkerrassa. En ole vissiin vielä tarpeeksi valvonut, että jaksaisin vaunuja edestakaisin rapuissa raijata =)
Tietysti, jos nukuttaisi vaunuissa alakerrassa itkuhälyttimen kanssa... Mutta saman asian ajaa, kun siirtää pinniksen eri huoneeseen. Hmm... voisin toki koittaa nukuttaa vaunujen kopassa makkarissa!
 

Yhteistyössä