1v8kk nukahtamisvaikeudet

Kaipailisin neuvoja pojan 1v8kk nukuttamiseen.

Meillä ei meinaa kahden ihmisen hermot riittää pojan nukuttamiseen, kun hän alkaa sängyssä aina reuhoa heti kun pitäisi ruveta nukkumaan. Silloin alkaa pomppiminen, huitominen, kiemurtelu, potkiminen yms. Siihen asti voi olla rauhallinen ja ennen nukkumista onkin aina säännölliset rutiinit, joihin kuuluu myös kahden kirjan lukeminen sängyssä. Menee aina mielellään sänkyyn, kun tietää että luetaan kirjoja. Ei vaikuta siltä, että hän pelkäisi mitään, ei pyri syliin eikä yleensä itke lainkaan (joskus vähän saattaa itkeä), mutta sängyn vierestä ei kyllä voi lähteä mihinkään. Nykyään täytyy vielä pitää kädestäkin kiinni.

Poika on ollut ihan vauvasta asti huono nukahtamaan. Kun hän vihdoin nukahtaa, hän kyllä nukkuu ihan aamuun asti (9-11 tuntia heräämättä) ja on pirteä (on kotihoidossa, joten ei ole aikaisia herätyksiä). Ennen nukahtaminen kesti n. puoli tuntia, nykyään tunti ei tahdo riittää kun ei malta rauhoittua. Mitään suuria muutoksia hänen elämässään ei mielestäni ole lähiaikoina ollut. Niin päivä- kuin yöunillekin nukahtaminen on ihan samanlaista taistelua. Välillä ei nukahda päiväunille lainkaan ja sitten on illalla yliväsynyt ja huutaa tunnin kunnes nukahtaa (vaikkei jätetä yksin, ei välttämättä rauhoitu edes sylissä). On yritetty rajoittaa päiväunia ja nukuttaa vasta kun on selvästi väsynyt, mutta silti sama juttu. Välillä isän nukuttamana poika nukahtaa paremmin, välillä isä ei kelpaa nukuttamaan ollenkaan.

Onko kellään neuvoja, joita kannattaisi kokeilla? Päiväsaikaan poika on ihan normaali, iloinen ja terve, en osaisi kuvitella mistään sairaudestakaan olevan kysymys.
 
Meillä tyttö 1v9kk ja ihan sama tilanne. Ollut aina huono nukahtamaan ja nukkumaan. Kun oli 1v5kk nukutus kesti vain ½ h ja alkoi viimein nukkua yöt siten ,että heräsi vain 1-2 kertaa ,mutta nukahti pian uudelleen. Nyt nukkumaan meno venynyt 23-24 välille. Ennen nukahti 22-22.30. Päiväunia ollaan hieman rajoitettu ja samoin aamusta ylös aikaisemmin. Näillä ei vielä mitään merkitystä ollut. Neuvoja en siis osaa antaa ,mutta samanlaista siis on. Päiväunille nukahtaminen kestää myös n. 45 min. Nukutetaan ulkona rattaissa. Sisälle ei saa nukahtamaan ollenkaan. Ennen päikyille nukahti 10-20 minuuutissa. Liikaa ei luulisi tytön nukkuvan ,kun yöunet on n.9 h ja päikyt 2-3 h.
 
Kuulosti jotenkin tutulta toi sun kertomus!! Meillä kanssa tyttö menee mielellään omaan sänkyynsä,mutta heti siellä alkaa kauhea pyöriminen ja touhuaminen.
Me ollaan tehty niin, että kun neitillä nukkumaan meno aika niin me käydään peittelemässä ja annetaan ilta suukot ja jätetään yksin nukahtamaan. Aikansa siellä mylläilee ja touhuilee ja sit nukahtaa. Joskus menee tunti joskus 5min. Välillä tietysti käydään peittelemässä uudelleen jos innostuu huutamaan.
Meillä ei onnistunut niin että itse olisi ollut vieressä nukuttamassa, silloin mylläsi ja esitteli kaikenlaisia juttuja paljon enemmän kuin yksin ollessaan.
 
No ainakin on lohduttavaa kuulla, ettei me olla ainoita!

Kyllä tekisi mieli jättää se lapsi yksin nukahtamaan, mutta hän alkaa huutaa heti kun sieltä lähtee pois, tai jos sanoo tulevansa pian takaisin niin sitten malttaa odottaa pienen hetken ja alkaa sitten huutaa. Ei sitä huutoa kestä kuunnella... :'(
 
Meilläkään ei ole nukuttu ensimmäiseen vuoteen kunnolla. Onneksi nykyään nukahtaa
sänkyynsä normaalien iltaruutien jälkeen iltasatu yms. Ikää on nyt 1,8v. Ei tarvita mitään iltashowta.
Ensimmäinen vuosi olikin yhtä valvomista. Kyllä ne yöt siitä rauhoittuvat. :hug: :)
 
Samma här :) Nyt poju ottanut tavakseen sen ettei suostu omaan sänkyyn edes menemään vaan jää meidän vanhempien sänkyyn ja siihen nukahtaakin paljon helpommin. Siirrän sit omaansa kun menen itse nukkumaan. yöllä vaan tahtoo herätä ja tulla heti meidän sänkyyn takaisin. Meillä ei nuku enää pinniksessä sillä kolmas tulossa muutaman viikon päästä ja tulokkaalle pinnis siis valmiina. On hlpottavaa huomata että monilla samoja ongelmia kun väliin tuntuu että meidän muksu vaan niin huono nukahtaa. Ja tahtoopa nuo yötkin toisinaan olla vielä aika hankalia. Esikko nyt 7 v ja hän onneksi nukkuu jo :)
 
haluan nostaa tän ketjun, josko jollain olisi vielä vinkkejä! meillä juuri niinkuin ap:lläkin, huuto on ihan hurjaa jos jätetään yksin!!! ihan kun kurkkua leikattas! sit menee ihan hikiseksi ja hysteeriseksi! TUNTUU ETTEI MIKÄÄN AUTA! |O
 
epuska
Moro,
Meillä on toiminut se, että jos todella menee hysteeriseksi huuto, on silitetty päästä varpaisiin tai hierottu jalkapohjia. Vähän aikaa kun hieroo, tyttö rentoutuu ja nukahtaa, kun kuitenkin väsynyt on. Meillä on tosin tilanne ollut se, että unta on ollut aikaistettava, kun aamuisin pitää nousta hoitoon.
 
Nostetaas tätä taas kun kuulostaa niin tutulta. Meillä huuto myös aivan kauheaa jos yksin jätetään. Juuri äsken saatiin 1,5 tuntia istua sängyn vieressä ennen kuin suostui nukahtamaan. Toinen lapsi tulossa ja tähän on saatava jokin ratkaisu. Mikään ei tunnu auttavan ja äiti ja isi on aika väsyjä tähän tilanteeseen. :(
 
Kirjoitin tuolla ylempänä.. Meillä tilanne edelleen vaihteleva ja nyt mukaan tulleen kunnon huuto kohtaukset, jolloin ei muu auta kuin napakka sylissä pito niin kauan kuin rauhottuu. Meillä oli juuri 2 v neuvola ja siellä juttelin asiasta. Täti korosti iltarutiinien merkitystä ,mutta sanoi ,että vahvasti on ikään liittyvää ja lohdutti sillä ,että kestää aikansa. Meillä kyllä auttoi ,kun juttelin asiasta neuvolassa ,kun kaksi iltaa nukahtanut ilman huutoa :D . Tehokasta terapiaa :D . Antoi varmaan minulle voimia olla nukahtamis tilanteessa päättäväisempi ja johdonmukaisempi.
 
Kuulostaapa tutulta...Meillä poika 1v8kk ja on ennen jäänyt kiltistit omaan säkyyn ja huoneeseen. Nyt kun päiväkotirumba on alkanut niin myös iltariehumiset sen mukana. Itse olen aika kova ja en jää pojan kanssa huoneeseen kun hän alkaa riehua. Laitan peiton päälle ja halaan, sitten pois. Isä vaan ei oikein osaa kuunnella tuota itkua ja huutoa, hän jää yleensä pojan kanssa huoneeseen, ehkä 30min. Itse annan huutaa jos kaikki on ok ja huuto on vaan sellaista huomionkipua. En tiedä, nykyään poika itkee muutenkin tosi helposti, vaikka mitään ei tapahdu. Kai kuuluu ikään?!
 
Meidänkin herralla on ikää 1,8v. Nukutaan vielä perhepedissä, joten nukuttaminen tapahtuu vieressä ja tisuttelutellen. Joskus en saanukahtamaan enää päiväunille, jolloin annan sitten valvoa ja nukahtaa illalla sitten 5.ssä minuutissa.
Jos nukkuu pitkät päikkärit, niin nukuttamiseen saattaa illalla mennä jopa 1,5-tuntia. On
vähän taktikoitava....herätettävä aikaisemmin aamulla, jos aikoo saada päikkäreille....
Eiköhän olisi kuitenkin hyvä vielä yrittää nukuttaa päiväunet...ikää on kuitenkin vasta niin vähän??
Mutta kieltämättä välillä on hyvin haasteellista tuo nukutushomma ja lisäksi kun tuo tisuttelu on kuvioissa, minä olen aina se joka nukuttaa |O .....ehkä kohta tilanne jo muuttuu. |O
 

Yhteistyössä