1v6kk vatsa vetelänä

Kaipaisin apuja... Kirjotin tän jo 1-2v taaperot -osioon, mut tää vois ollakin osuvampi foorumi. Eli 1v6kk tyttöni on ollu nyt 2 vkoa lievällä ripulilla. Kakkakertoja ei ole ollu kauheesti per päivä, pahimpana päivänä max 6 kakkaa. Mutta öisinkin tulee löysät housuun ja kakkaahan tuo ei ole vääntänyt yöaikaan, ku sitten ties millon viimeks. Ku vetelää mahaa oli kestäny viikon, tuli yhtenä päivänä ihan vesiripulia pari kertaa ja käytiin lääkärissä. Toimitettiin kakkanäyte labraan ja vastaukset tulee keskiviikkona.

Lääkärin mukaan kyseessä ei varmaankaan ole rota- noro- tai rs-virus, kun muuten ripulointia olis huomattavasti useemmin päivässä ja mukana kuume ja/tai oksentelu. Salmonellan saattaa saada lemmikistä, mut siihenkin liittyy myös kova kuume ja oksentelu. Ruoka-aineallergiat ei yleensä ala ihan näin yhtäkkiä, aikasemmin ei ole ollu mitään vastaavaa ja mitään uutta tai ihmeellistä ei olla syöty. Paitsi d-vitamiinitipat vaihdettiin Minisun tabletteihin, mut niitäkään ei nyt olla syöty viikkoon. Ja jos kyseessä olis laktoosi-intoleranssa (tms.) tai keliakia, niin lapsen maha olis kyllä varmasti kipeä ja lapsi kärttyinen. Tyttö on ku aurinko, syö ja juo tosi hyvin, leikkii ja touhuaa kuten ennenkin. Ja yleiskunto on tosi hyvä.

Mä oon ihan ihmeissäni, et mitä tää voi olla. Eilen poskiin sitten ilmesty punotus ja näppylät. En tiedä liittyykö tähän vai johonki muuhun. Tytöllä on kyllä ollu koko talven ihottumaa joka puolella. Kuiva talvi-ilma kuivatti ihon, ihan niinku mullakin.

Vai onko jollakin kertoa oma kokemus keliakiasta tai laktoosi-intoleranssista, onko alkanut yhtälailla yllättäen?
 
Heips! Meillä on 1v 10 kk ikäinen tyttö kärsinyt myös nyt viisi päivää tavallista tiheämmästä ja löysästä - jopa ripulimaisesta kakkaamisesta. Nukkuu, leikkii ja syö ihan suunnilleen ok. Maanantaina tulee viikko tätä täyteen, ja ajattelin lähteä silloin lääkäriin jos ei nyt viikonlopun aikana mene ohitse. Alkoi niin ikään ihan yhtäkkiä ja on ollut tosi terve tyttö tähän asti. Ainoa erikoisuus mikä tähän samaiseen viikkoon on mainittavissa on se, että tyttö on saanut kuusi (!) hammasta tämän viikon aikana. Hampaiden tulo ja mahan kuralla oleminen tuskin kyllä ovat missään tekemisissä keskenään... Olen myös miettinyt, että josko on joku pöpö tarttunut lemmikeistä...
 
Kävinkin surffailemassa tietoa ja sairaslapsi.com -sivustolta löytyi puhkeavien hampaiden kohdalta tietoa siitä, että hampaiden puhkeaminen voi todellakin aiheuttaa löysävatsaisuutta. Luulenpa vielä siis odottelevani rauhassa, nimittäin kuuden hampaan puhkeaminen yhden viikon aikana on aika paljon ja kun kerran muksu löysää vatsaa lukuun ottamatta on virkeä ja syö hyvin, niin katellaan vielä... Jokohan ap:n lapsen vatsavaivojen syy selvisi...?
 
Eipä ole syy selvinnyt :( Meillä tyttö on ollu vatsa vetelänä nyt siis 2,5 vkoa. Hampaista ei taida olla kyse, koska suu on jo täynnä legoja, eikä vastaavaa oo aikasemmin ollu. Terkkakeskuksen lääkäri määräsi toissa ke bakteeriviljelyn ulostenäytteestä ja se oli negatiivinen.

Jok tap yksityiselläkin siis käytiin, kahteen otteeseen, eri lääkärit. Nyt on sit yks terveyskeskuksen lääkäri ja kaks eri lastenlääkäriä sanonu, et allergiasta tuskin on kyse, koska viljoja ja maitoa on syöty/juotu jo pidemmän aikaa ilman mitään ongelmia. Kyseessä on kai joku pieni, mutta sitkeä virus, joka vetää vatsan veteläksi. Nyt on takana kaks päivää ihan kokonaan ilman kakkoja, mut tänä aamuna kuuden aikaan tuli taas löysät housuun. Mut tyttö syö ja juo edelleen hyvin ja on ihan oma itsensä, eli siks en ole niin kovin huolissani. Jos yleiskunto olis tavallisesta poikkeava, ni sehän kertois, että jotain on enemmänkin vialla. Viime ke lastenlääkäri sano, et seurataan taas viikko. Niin ja se sano myös, et atooppinen iho monesti reagoi kaikkiin pöpöihin. Joten oli kyseessä esim. mahatauti, nuha tai kuume, ihottuma menee monesti samalla huonommaksi. Siitä siis ilmeisesti naaman kuivuminen ja ajottainen punoitus.
 

Yhteistyössä