1v6kk Taaperot.

  • Viestiketjun aloittaja Nallukka
  • Ensimmäinen viesti
archie
Meillä myös neiti 1v4kk ja puhuu jo jonkin verran mm. äiti tänne, isi, pois, koira, kakka, pissii jne... osa sanoista tulee suht selvästi osa sitten vähemmän selvästi, kovasti matkii toisten puhetta varsinkin isosiskonsa ja toistelee sanoja. Kävelemään lähti ilman tukea vajaa vuosikkaana ja nyt vauhtia riittää :p
 
mulla tänään tasan 1,6 vuotias tyttö!

kävelemään lähti silleen, että justiin saatiin merkattua ekat askeleet 14 kk puolelle, vaikka varsinainen kävelemään lähteminen/oppiminen tapahtui siinä 1,3 vuoden iässä. tukea pitkin oli sitä ennen kävellyt jo 10 kk iästä lähtien.

sanoja tulee meillä jo todella paljon, mutta osa on vielä lausuttu niin hassusti, että äiti ja isi kyllä ymmärtää, mutta muut eivät. selviä sanoja on (vaikea arvioida, mutta luulisin, että noin) 10 - 20 (ja niitä omia, vähän epäselviä varmaan toinen saman verran). muuten tyttö on kyllä aina äänessä, mutta se on sellaista omaa kieltä vielä. eka sana (äiti) tuli tytölle jo noin 8 kk iässä ja sen jälkeen noin kuukausittain sanavarasto on kasvanut noin 5 sanalla. tosin tästä tuli takapakkia reilusti aina sellaisissa vaiheissa kun oppi jonkin liikkumisjutun.
 
harmaa maripauliina
meillä tänään 1v 7kk tyttö. Lähti kävelemään noin 1v 1kk iässä. Olen lsakenut että sanoja on noin 50 ja ihan ymmärrettäviä (sanoo äiti,joka on kotona lapsen kanssa... puolueellista? :) ) Minusta hirmuisen hienoa ja ennenaikaista että puhuu noin paljon!!
 
piitu1981
Meillä 1v7kk poika oppi kävelemään 10kk iässä tukia vasten, mutta oppi kävelemään pitempiä matkoja ilman tukea n.1v6kk. Nyt kävely jo on aikalailla muuttunut juoksuksi.. :D

Puhe tällä jätkällä on kehittynyt sitten kävelyä nopeemmin; 10kk ensimmäinen sana. Sanavarasto laaja, tosin sellainen mitä ei kaikki ymmärrä johtuen hänen vauvamurteestaan.. :D :whistle: Jotkut sanat kyllä luonnistuu niin hyvin että tuntemattomatkin saavat selvää..
 
-Teea-
Meillä tyttö parin viikon päästä 1v 7kk. Lähti kävelemään ilman tukea 8,5kk iässä...Sanoo noin kymmenkunta sanaa, mutta ei koskaan silloin kun pyytää...Ymmärtää kyllä hyvin puhetta, osaa mm.näyttää eri ruumiinosia...Höpöttää kyllä aika paljon omaa "siansaksaa"...
 
Marikaana
Eipä tuo 50sanaa ole niin kummoista :p Se on niin yksilöllistä.
Meillä esikoinen puhui 1v6kk ikäisenä kahden sanan lauseita ja todella paljon oli sanoja vaikka hänellä on kaksi äidinkieltä.
Toisaalta hän sitten liikkui kömpelömmin.
Nyt pikkuveli on ketterä jätkä ja kiipee minkä kerkee, mutta sanoja tulee nyt 1v6kk ikäisenä "vähemmän". On sillä joku parisenkymmentä sanaa silti.
Riippuu nii paljon myös siitä kuinka paljon ja miten lapselle puhutaan.. =)
 

Yhteistyössä