1v3kk nukahtaa edelleen syliin!

Onko kokemuksia tai neuvoja kuinka voitaisiin opettaa 1v 3kk lapsemme nukahtamaan ilman syliä? Tapa on jäänyt imetyksestä. Vauva nukahti aina rinnalle ja sitten nostin hänet pinnasänkyyn. Imetys loppui 10,5kk iässä, mutta syliin nukahtaminen on edelleen tapana samoin nukahtamisen yhteydessä maito tuttipullosta. Näillä helteillä aika hikistä puuhaa tuo nukuttaminen...
Olen miettinyt että ehkä lasten sänkyyn siirryttäessä se käy luonnollisesti? Kun voi istua vieressä ja silittää. Pinnasängyssä se ei oikein onnistu.
 
Hei !
Niin meilläkin poika nukahtaa syliin vaikka on jo 1,5 v.
On kyllä tarkoitus siirtää hänet "normaali" sänkyyn viimeistää joulukuussa, joilloin olisi tarkoitus myös muuttaa tätä nukkumis käytäntöä. No katsotaan :)
t. maariaa
 
Ei oo meilläkään antaa neuvoa, muuta kuin että aika auttoi :). Meilläkin nukahti syliin vielä päälle 1v. Sitten yks kaks pyrki omatoimisesti pois nukutustavasta, tuli kai liian kuuma tai hankala nukahtaa tms. Nyt (1v7kk) nukahtaa sitte viereen pötkötellessä iltasadun jälkeen :) Tuostakin varmaan "päästään" kun aika on kypsä. En koe mitenkään häiritsevänä tätä tapaa nukuttaa lasta, koska nukkumaanmenot on molemmille mieleisiä eikä tarvii huudattaa tai väkisin tapella sänkyynsä.
 
meil tyttö nukahtaa viel maitopullolle ,ikää 1,5 v.. mut en koe sitä ongelmaksi, se on helppoa ja tyttö nukkuu koko yön masu täynnä ja tyytyväisenä äitin ja isin kainalossa. tarkotus ois siirtää omaan sänkyyn ja omaan huoneeseen viim. 2 v, mut nyt menee hyvin näin, kaikki saa nukkuua koko yön ilman häiriötä
 
Meidän pikkuneiti 1 v ja 3 kk jätti itse maidon pois :D Tärkein on tosiaan ensin saada se maito pois ja sitten voi laittaa "unikouluun" eli meillä tehtiin niin että laitettiin sänkyyn, laulettiin iltalaulu sitten sanottiin hyvää yotä ja mentiin pois. Mikäli ei ollut nukahtanut 5 min kuluttua niin käytiin laittamassa tutti suuhun, pötkölleen takaisin ja sanottiin että "nyt nukutaan, hyvää yötä." Tämä toistetaan kunnes lapsi nukahtaa... kuulostaa rankalta ja aika vaikeaa oli olla menemättä tuudittamaan mutta kohtuu pian nukahti koska oli kuitenkin niin väsynyt. Meillä meni n. viikko että nukahtaminen alkoi sujua 5 min. sisään :)
Nyt koitetaan samaa päiväunista. Tuuditukset jääneet pois ja luetaan vaan alkuun iltasatu, sitten lauletaan laulu ennenkuin sanotaan nuku hyvin ja lähdetään huoneesta. Nyt mennyt pari päivää ja aika raastavaa vielä kun ei oikein tuo nukkuminen suju päivisin ja sitten on neiti kiukkupussi liikkeellä loppupäivän :(
 
Me ollaan aina mietitty vain, mikä muutos halutaan - ja sitten se on toteutettu. Monet (ei varmasti kaikki) lapset tottuvat uusiinkin tapoihin. Protestia tietysti tulee, joskus yllättävänkin vähän. Ihminen kun tottuu johonkin, menee aikaa, että tottuu uuteen.
 

Yhteistyössä