12 h ajomatka vauvan kanssa

  • Viestiketjun aloittaja pitkämatkalainen
  • Ensimmäinen viesti
Non compos mentis
Eikö voi lentää? Tosin, täytyy sanoa, että asuessani USA:ssa moista pidettiin ihan normaalina. Meitä lähti 2-3 perhettä vuokra-autoilla 13 tunnin ajomatkalle, joskus oli vauvojakin messissä. Lapset nukkuivat, pelasivat pelejä jne. Kunhan lepotaukoja oli välillä, niin matka sujui. Olivat toisaalta aika mukavia retkiä, vaikken autoilusta kamalasti välitäkään.
 
Aika pitkä matka.

Tosin itse olen useinkin ollut pienten ja isompien lasten kanssa 7h matkalla, kahdella pissatauolla menee.

Jos lähdette illalla ja vauva nukkuu yöunensa siinä samalla, niin sitten se voisi sujuakkin.
Tai jos voi yöpyä puolessavälissä?
 
En itse enää lähtisi edellisen reissun jälkeen; oli laskettu osa matkasta unien varaan, mutta ei mennykkään sitten ihan nappiin :/ vaavi, joka yleensä niin tyytyväinen ja hymyilevä, huus lähes koko matkan ja istuimessa olo oli hälle yhtä tuskaa. Matka kesti vain noin 6-7h mutta tuntui kyllä sillä hetkellä ikuisuudelta... junalla tai lentäen seuraavat pidemmät reissut pienen kans jatkossa, tanks =) !!
 
millipilli
Poika oli 2kk kun ekan kerran ajettiin Lappiin ja sen jälkeen 1-2 kertaa joka vuosi on siellä käyty ja joka kerta matkat on menneet loistavasti. Päivällä on aina ajettu
 
Nanne
Meillä mummolamatka on 13h suuntaansa. Autolla on aina matka taitettu ja hyvin on mennyt. Ennakko-odotuksiin nähden suorastaan loistavasti! On lähdetty ajamaan aina 3 aikoihin yöllä, niin pääsee aika kivasti jo yöunien aikaan matkaa taittamaan. Ja siten se on rytmittynyt aika kivasti noiden pysähtymisien kanssa, aamupala, lounas, päiväunet, välipala, perillä... 2-3 pysähdyksellä on siis matka (950km) taivallettu...
 
vieras
Meillä tehdään aika usein matkoja Helsingistä Pohjois-Suomeen. Yhdellä ajokerralla koko matka 850 km/suunta. Taukoja riittävästi ja pienimmän kanssa suunnitellaan aikataulu niin, että hän nukkuu suurimman osan matkaa. Lentämine, kun ei aina toimi, jos lentokentältäkin on aina matkaa pari- kolmesataa km päätepaikkaan ja kahdet rattaat ja muut kamat koko perheelle. Tehkää vain hyvin suuniteltu matka taukoineen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja millipilli:
Poika oli 2kk kun ekan kerran ajettiin Lappiin ja sen jälkeen 1-2 kertaa joka vuosi on siellä käyty ja joka kerta matkat on menneet loistavasti. Päivällä on aina ajettu
Kuin myös. Ristiäiset oli Lapissa kun esikoinen oli 1,5kk. =)
 
toppari
Kahdessa osassa, jos ajaa ja tarpeeksi taukoja, niin onnistuu. Ensi viikolla edessä taas pitkä ajomatka seitsenkuisen kanssa. Lentäminen onnistuisi, jos toinen menisi autolla, sillä ainakin meillä auto on välttämätön määränpäässä.
 
noup
En varmaan pelkkien häiden takia. Jos perillä voi viettää samalla vähintään viikon ni sitten. Se sama matka kun pitää tehdä takaisin.

Meillä on kyllä matkustettu mummolaan ja muualle harvakseltaan koko aika. Mutta toi vajaa vuosi oli juuri pahin. Lapsi istuu turvakaukalossa, eikä pääse syliin, jos alkaa hermostuttaa. Muuten on sujuneet matkustelut kivasti, mutta muistan yhden normisti kahden tunnin matkan, johon meni sillä kertaa 4 tuntia... Vauva huusi. Pysähdyttiin ja imetin. Oli rauhallinen, mutta huuto alkoi heti kun auto pääsi liikkeeseen. Olisi vain halunnut syliä.

Saattaa mennä hyvinkin, mutta JOS lapsi on sillä päällä, että huutaa täysillä lohduttomasti, ei sitä huutoa kestä kuin vartin kerrallaan. Sitä vauhtia 13 tunnin matkaan saa varata vuorokauden.
 
ap
Katsoin juuri lentolippujen hinnat, niin 350 ?/henkilö maksaisi (sellainen missä ei ole mahdollisuuksia muutoksille on 200 ?/henkilö). Siihen kun lisää vielä hotellin 130 ?/vrk (vähintään 2 vuorokautta oltava), niin pyöritään jo ihan mukavissa lukemissa... Yli tonnin keikka.
 
vieras
Me mennään heinäkuussa käymään Oulussa häissä 9 kk ikäisen kanssa. Neuvoja ollaan saatu "viisaammilta" että menkää junalla tai lentäen, mutta paljon helpompaa mennä omalla autolla. Milläs sitten liikkuu siellä paikan päällä ja kulkee matkatavaratkin paljon helpommin.
Mutta jokainen tyylillään :)
 

Yhteistyössä