11/08 masunkasvattajien murut *heinäkuussa*

Aamukahvia täällä juoskentelen. Jotenkin väsynyt olo; tiedä sitten mistä oikein johtuu. Itse heräsin viiden aikoihin ja kävin vessassa. Samalla kävin katsomassa tyttöä, joka olikin ährännyt taas itsensä jalkopäähän mutkalle. Siirsin hänet parempaan asentoon ja menin takas nukkumaan. Herättiin sitten vähän seiskan jälkeen, kun tyttö heräsi.

Taas pitäis alkaa pakkausprojekti parin vkon reissua varten. Lähdetään tänään ensin keski-suomeen anoppilaan ja parin pvän päästä siitä sitten pohjoseen mun mutsin luo. Sitä tavaran määrää, mikä tarvii ottaa mukaan.. :eek: Sit ukko vielä päätti, et otetaan mattoja mukaan, et pestään anoppilassa niitä sitten painepesurilla... No, katotaan jos autoon mahtuu ja eihän niitä sitten pohjoseen tarvi ottaa messiin. Huomenna aion anoppilassa mennä keräämään meille pakkaseen vadelmia.

Että tällasta tällä kertaa. Käyn varmaan välillä lueskelemassa teidän juttuja; välttämättä ei oo aikaa kirjotella mitään, tai sit on.. :LOL: Ainakaan nyt en tuu olemaan nettipimennossa! :whistle:
Hauskaa loppuviikkoa!
 
Huomenta kaikille!

Meillä onkin kukuttu hereillä tänään 6,15 asti. Tosin oli piitkästä aikaa hyvä yö, Maya nukkuin klo 12,30-6,15 heräämättä ollenkaan!! En sitten enää osannut nukahtaa uudelleen aamulla, vaikka Maya nukkuikin kun olin nukkunut niin pitkän pätkän putkeen!! Tulispa tosta vielä tapa, ois ihanaa jos alkais vihdoin taas nukkumaan pidempiä pätkiä.

Ihanaa kun niin monilla pikkuset jo puhelee! Meillä ei ole minkäälaista merkkiä puhumisesta, ei siis sellaisesta josta sais mitään selvää. Omaa kieltään Maya höpöttää monta minuuttia kerrallakin, mutta ei ole vielä ruvennut toistamaan sanoja. Dadaa ja ghi ghii ja mammmaammaa ja pappaappaa (vitseillään että se laulaa muumilaulua) mutta ei oikeita sanoja. En kyllä oikein usko että vielä pitkään aikaan alkaa puhumaan.

Tällä hetkellä mielipuuhaa on kiipeily. Kovasti yrittää kiivetä kaikkialle ja nousta seisomaan minkä ehtii, aika paljon tulee kans kitinää kun jää jatkuvasti jumiin mitä oudoimpiin paikkoihin. Vaikutta siltä että tämä tyttö ei kauaa jää paikoilleen ihmettelemään, heti kun on yksi taito opeteltu siirtyy seuraavaan. Konttaaminen sujuu nyt kuin rasvattu, (ja vauhti on nopea!) ja nyt o vuorossa seisominen tuella ja tuo kiipeily.

Hienomotoriikka taas on vähän hitaampaa, pinsettiote on ollut harjoittelussa monta kuukautta mutta ei edelleenkään suju. Sormiruokailu on yhtä sotkua kun ei tuo malta yrittää pinsettiotteella... ei taida todellakaan olla rauhallisimmasta päästä meidän tyttönen...

Tänään lähdetään käymään kaverin luona helsingissä, pitää tästä mennä suihkuun ja laittautumaan.

Eilen leikkasin muuten Mayan hiukset ensimmäistä kertaa!! Nyt on ihana polkkatukka pikkuneidillä!!

Miten muuten, pari kuukautta sitten oli puhetta nokkamukista juomisesta, meillä se ei edeleen suju, vaan kaikki vedet valuu päälle eikä tuo tajua nielasta. Onko mitään vinkkejä miten opettaa juomaan mukista?? Meillä nimittäin ainoa neste on äidinmaito kun maya ei suostu juomaan pullosta eikä osaa juoda nokkamukista ja en jaksais joka janoon imettää!! Mutta kun ei vaan näytä osaavan. Osaako kukaan neuvoa???

 
Täällä mä vaan kukun vaikka pitäis pakata.. :ashamed: No, kyl mä tos välillä vähän kasailin jo jotain..

Manna, kokeile hörppyyttää ens alkuun sellasesta pienestä mittamukista (semmonen yskänlääkemittakuppi) tai sit ihan voi yrittää lusikalla antaa vettä pahimpaan janoon! Kurjaa, jos imettäminen on ainoa keino antaa nestettä. Mut eiköhän se siitä ala pikkuhiljaa luonnistumaan! Meillä tyttö juo hyvin nokkamukista, mutta en ole nyt pitkään aikaan kokeillut miten onnistuis mukista/lasista juominen. Sitä hörppyyttämistä täytys varmaan alkaa treenaamaan, niin ja pinsettiote on myös hakusessa..
 
heippa, tulin pitään taukoo IKUISUUSPROJEKTI: siivous-jynssäys-pyykkäys, keskeltä...ja pikkujätkäkin simahti..huoh!
Aikas menoo ja meininkiä alkaa oleen kun tuo on vihdoin lähtenyt konttaamaan oikeen perässä ja huoneesta toiseen. Ja nousee seisoon, joka paikassa ja koko ajan. Ja sitten muksahtaa ja sattuu ja vähintään 10minuutin välein kuuluu itkua. Rasittavaa!!!

Meilläkään ei manna vielä osata juoda nokkamukista, kyllä sinne menee suuhunkin jokun pisara, mutta suupielistä valuu enin pois. Kyllä ne oppii vielä! Tosin mä annankin jo kaiken pullosta, enkä jaksa senkään asian kanssa ressailla, pullo on vaan niin nopee ja helppo ja siisti vielä. :) Mutta kai siinä siis auttaisi vaan harjoittelu, pienissä erissä. Mä muuten kanssa joskus juotin "lääkekiposta" kun oli sellainen tissilakko/pullolakko menossa, tosi vähän meni mutta meni paremmin kuin nokkamukista. Ja synnärillä meillä jo vastasyntyneitä hörppyytettiin tuosta kiposta, kun siellä ei pulloja annettu.

Jos menis jatkaan vielä toviksi, ja sitten marjapuskiin. Ei tekeminen lopu kyllä tekemällä(kään)!!!!
 
meillä ei osaa kanssa tuon taikamukinkaan kanssa! (jestas mikä lausehirviö :LOL: )

taas pikkumies unilla ja mä tulin tähän, kun oon heilunut kun hullu siivoten ja sitten vielä kekkasin alkaa leikkaan pensasaitaa OKSASAKSILLA!! hullu mikä hullu...tuli kumminkin hiki, että kai se lenkistä kävi.
 
Meil on sellane nuk-merkkinen nallepuh nokkamuki vai mikä taikamuki lie onkaan. Tosi hyvä!
Siis niinku tuttipullossa se silikoninen imuosa mut nokan muotonen elikkä pitää imee niinku tuttipullossa. Oppi siitä juomaan ihan heti! Vaihdoin noi hörppyosat kaikkien tuttien tilalle tuttipulloihin. Yöllä vaan juotan tavallisesta tutista kun menee nopeemmin.
Tää on ruvennu nyt vauvailemaan ja herää 2 kertaa yössä vaatimaan maitoa. Siis eipä meillä tuota maitoa mene enää kuin yöllä, muuten juo sitten päivällä vettä.



 
Iltapäivää!

Palattiin juuri kaverin mökiltä, missä oltiin maanantaista saakka. Ihanan askeettista, ei juoksevaa vettä (paitsi järvestä juoksemalla ämpärin kanssa :D ) ja savusauna. Sähköt sentään oli.

Poika kakkasi koko mökkireissun aikana vain kaksi kertaa vaippaan, muuten teki pottaan. Tuli kyllä ahkerasti käytettyäkin poikaa potalla, kun oli kestovaipat mukana, enkä halunnut jemmailla päivätolkulla haisevia vaippoja mökin nurkissa (enkä sen puoleen kertakäyttövaippojakaan, jotka olisi pitänyt joka tapauksessa kuljettaa kaupunkiin roskikseen).

Juuri ennen kotiinlähtöä laitoin pojan nakuna pirtin lattialle odottamaan, kun kaivoin vaippaa pussista (oli juuri pissannut pottaan). No sehän sitten kakkasi siihen lattialle :eek: Olin vissiin ottanut liian hätäiseen pois potalta. Siinä sitten pyytelin emännältä anteeksi ja yritin rätin kanssa pelastaa pahemmalta räsymattokatastrofilta, kun poika lähti heti perään konttaamaan ja kakkavana liiskautui jalkaterässä pirtin lattiaan :headwall:

Otso oli ihan innoissaan, kun pääsi polskuttelemaan järveen ja alkoi loppuajasta hihkua ja sätkiä innoissaan jo 10 metriä ennen järveä, kun mentiin peppua pesemään.

Otso osaa juoda sellaisesta nokkamukista, jossa on kuminen nokka, mutta ei sellaisesta ensimukista tai taikamukista, joissa on venttiili. Ei vain tajua imeä! Jos venttiilin ottaa pois, niin juo kyllä taikamukistakin (sittenhän se kai onkin ihan tavallinen nokkamuki?). Oon myös juottanut lääkemukeista, mutta niistä vielä juomaa valuu rinnuksille.

Jaahas, nyt pitää lähteä työhommia hoitamaan ensi viikkoa varten.
 
Heips muuton keskeltä! Eilen saatiin uuden asunnon avain ja huomenna alkaa nettipimento viikonlopun yli! Tyttö konttailee tyhjässä kämpässä ja kiljuu riemusta kun kaikuu. Meillä nyt kanssa treenaa seisomista oikeen olan kanssa, tänään koitti jo tasaselta ilman tukea, mutta eihän tuo vielä onnistu.

Oletteko koittanu juottaa lapsia ihan tavallisesta mukista? Meilläkään ei tyttö osannu pullosta juoda ja nokkamukistakin vähän sottaa, mutta tavallisesta juo hienosti, tietty siis pidän kiinni siitä mukista.


 
:attn: No niin, nyt on tää meidänkin sylissä kiehnääjä - lattiakoriste vihdoin alkanut etenemään! :attn:
Tänään veteli käsillään itteensä kaukosäätimen perään :D Nyt ei tartte niin huolissaan olla, aika viimeisiä liikkumaanlähtijöitä meidän pinossa tää taisi ollakin!

Tänään käytiin uimassa, taas. Esikoinen saatiin ensimmäistä kertaa kunnolla veteen :D Ja voi sitä riemua, pyöriteltiin ja uiteltiin miehen kanssa vuorotellen.
Huomenna menen kaverin ja hänen lapsensa kanssa rannalle, jos on lämmintä vielä =)

Avasin tuossa yhden siiderin, on ollut niin hermoja kiristävä aamu et huhhuh! Esikoinen heräs jo VIIDELTÄ, kokeiltiin saada nukkumaan mut ei jäänyt... Kauhee kiukkukiukku oli aamupäivän, onneks kaupassa sentään nätisti oli! Normaalia aikaisemmin laitoin jo päikkäreille, ja nukuin itsekin kun pienin tuhisi sängyssään. Teki hyvää ottaa pikku torkut =)
 
moikka

On taas olevinaan niin kiire kokoajan ettei kerkiä kirjoittelemaan ;)
Miehellä on nyt kesäloman toinen pätkä menossa, kotosalla ollaan oikeestaan oltu. Tiistaina käyvin poikien ja mun vanhempien kanssa katujuna ajelulla ja sisävesiristeilyllä =) mukava reissu oli=)

Tän päivän oon tuunannu syöttötuolia ja huomenna jatkan projektia kunhan maali yön yli kuivaa =)

nokkamukista
Leevi osaa juoda suht hyvin mut taikamukista ei olleskaan. Olenkin nyt antanut pullosta vaan aamumaidon ja muut päivän juomiset nokkamukista.

Tänään oltiin mökillä uimassa niin Leevikin uskalsi järveen, ensin vaan rannassa läpytteli vettä ja kohta oli pitkälleen vedessä =) tykkäs kyllä tosi kovasti polskia.

jospa sitä ohjelmien pariin ja nukkumaan sit tästä joutais
 
Taikamuki on ollut meillä kova sana veden juonnissa, sen poika oppi saman tien kun sitä aikoinaan tarjoilin. Tosin maito ei siitä uppoa, maidon juo vain pullosta. Tavallisesta nokkamukista juominenkin onnistuu mutta ei niin hyvin kuin taikamukista.

Me ostettiin eilen brion taaperokärry pojulle sekä ekat hiekkalelut. Kärry sai kyytiä kun poika käveli sillä pitkin kämppää:) Itse henkivartijana juoksin perässä ja kääntelemässä kärryä kun seinä tuli vastaan. Kyllä oli poika innoissaan :heart: On oppinut liikkumaan ketterästi tukia pitkin ja seisoo pieniä hetkiä ilman tukea, pari kertaa on ottanut jopa yhden askeleen!!

Käytiin tänään myös puistossa jossa poika pääsi hiekkaan tutustumaan ekaa kertaa. Siinäpä sitä olikin ihmettelemistä :D Ja mihinkähän muualle kuin suuhun sitä hiekkaa olisi laittanut
:p Aikani kun oli estänyt niin sitten tyytyi vain ottamaan nyrkkiin ja valuttamaan maahan. Eipä hiekkaleluillekaan parempaa käyttöä keksinyt kuin suuhun tunkeminen ja käsissä pyörittäminen... Äiti terävänä yritti näyttää poikaparalle kuinka niitä kakkuja tehdään :ashamed:

Ihana ilma ollut tänäänkin, huomenna onkin luvassa sadetta. Päivällä mul on hamppilääkäri ja illalla tulee vieraita, siinäpä runko huomiselle.

Luminkalle onnea pikkupiiperön liikkeelle lähdöstä!

yermasoyalle hauskaa lomareissua!

Maikille mukavaa tulevaa työviikkoa! Olitkin kysellyt muista töihin lähtijöistä, täällä ilmoittautuu yksi sellainen :wave: Tosin teen vaan n. kaksi yövuoroa viikossa, jolloin poika saa olla jatkossakin kotihoidossa. Pehmeä lasku itsellekin =)

Nyt unille, hyviä öitä!
 
iru
Nokkamukista osataan meillä juoda. Aluksi ei osannu millään, ku koitin olikohan MAM merkkinen nokkamuki missä on sellanen "pehmeä" se nokkaosa.. joku merirosvoaiheinen oli.. sitte koitin ihan tavallista nokkamukia, jossa se nokka on kova eikä mitää venttiileitä, sillä oppi sit juomaan ku sieltähän tulee sitä vettä ku kallistaa mukia eli ei tartte imeä. Nyt osaa juoda just siitä taikamukista ja kaikista muistaki (meillä neljä erilaista :D , mami vähä shopannu...) elikkä suosittelen lämpimästi tollasta venttiilitöntä kovanokkaista, meillä vaan jyrsi sitä pehmeänokkaista ku hampaita kutittaa :kieh: ylähampaita ei oo vieläkään tullu vaikka kovin pullottavat.
 
Huomenet!
Meillä sujuu nykyään minkälaisesta nokkamukista vaan juominen. Aiemmin oli vaan niitä tavallisia, ilman venttiiliä, mut sit halusin jonkun joka ei vuoda ni voi ottaa kassiin mukaan vettä mukissa, ni ostin venttiilimallisen. Alkuun Lumi ei osannut ollenkaan imeä, mut särkänniemireissulla oli kai sit niin hirvee jano, et imi oikein kovalla tahdilla siitä ja sen jälkeen on sit osannu :) Mut aika vähän meillä juodaan muuta ku tissiä.

Ny pitäis testata ekaa kertaa, et kelpaako neidille korvikemaito, kun ens viikon lauantaina ois kaverin häät ja tarkotus olisi Lumi viedä mun äidille yökylään. Luulenpa vaan että aika huutokonsertiksi menee siellä :/

Miehellä on tänään vika työpäivä ja alkaa vihdoinkin loma! Ens viikoks onkin sitten ohjelmaa buukattu. Käydään Vantaalla esikoisen kummilla ja sit Lahteen mun siskolle (esikoisen kummi hänkin). Sit ois kesäteatteriliput torstaille ja lauantaina ne häät :)

Esikoinen lähti eilen partioleirille. Ja nyt sataa vettä :/ Huomiseksikin luvattu. Voi reppanoita siellä sateessa. Kunhan pitäis sadevaatteet päällänsä ettei vaatteet kastu.

Lumi alko aamulla huutaa kuudelta ja huuteli sit seittemään asti. Kunnes otin tissille ja noustiin. En millään viittis vielä kuudelta nousta, koitan jos se ny oppis ees seittemään nukkuu.

 
Meillä nuutti ei osannu taikamukista tai kovasta nokkamukista vauvana juoda ollenka, ei osannu imee tai sit ilman venttiiliä meni kakomiseks. Leevi taas ei osaa semmosesta pehmeestä juoda, pitää olla kova nokka ilman venttiiliä. Että näin. Leevin kans sujuu myös hörppyyttäminen. Meillä onki ulkona aina yks pullo ja mukit mukana niin ei tarvii kaikille omia juomapulloja/mukeja kuletella.

Meillä on nyt tuolla uhmiksella ollu pari parempaa päivää, ei oo aivan niin holtiton. Vauhtia riittää edelleen, mutta se kuuluu nuutin perusolemukseen. Mutta nyt tuntuu että sanomisetki menee perille vähän paremmin ja tänäänki sain päikkäreille ihan nätisti nukahtamaan. Jospa tästä alkais meillä nyt sit parempi kausi...

Raskas viikko on takana, joka ilta on ollu jotain ylimäärästä ja mie oon ollu poikien kans PALJON. Tänään pitäis siivoilla vielä ja huomenna isäntä lähtee isänsä mökille töihin koko päiväks, eli arki jatkuu vieläki. Hällä oli tarkotus pitää lomaa nyt elokuussa, mutta ei vissiin onnistukka kun työkaveri oli kerenny ensin varata lomaa (on se kumma kun ei voi hyvissä ajoin ilmottaa että pitäis lomaa sillon ja sillon!!!). Menee varmaan sit reilusti syyskuulle ennen kuin voi lomailla. HÖH.

Mutta eipä sen kummasempia. Vauhdikasta arkea edelleen vietetään - leevikin alkaa jo kummasti pysyä nuutin vauhdissa mukana! Ja on niistä kyllä jo kovasti seuraaki toisilleen! Se on kiva se!
 
UUTISIA::::: (kellekäs muulle sitä kertomaan ekana ja hehkuttaa kuin teille) ;)

pikkumies pissas ekat pisut pottaan, ja oli toinen kerta kun siinä istui. :D Oon aika innoissani...hassua! esikoisella on kaveri yökylässä, niin olivat yhtä innoissaan kuin minäkin, tuulettivat ja pitivät oikeen riemuisan "jeeeee"-konsertin poitsulle! =)

ja sitten sille putkahti toinen ylähammas, ja putkahtikin niin että veret vaan tirskui matolle. Niin, ilmeisesti kyllä osui johonkin, mutta kun katsoin niin ihan hampi sieltä pilkisti. Eikös joku muukin kertonut samaa?

että näin tärkeetä =) =)

ja keijun leeville WAU hienosta suorituksesta!!!!!! :heart:

meen nyt kattoon mitä muksut touhuaa...niillä on teltta esikoisen huoneessa, ja meinaavat siellä nukkua.
 

Yhteistyössä