10kk ja päiväkoti

Hei! Olisiko jollain kokemuksia kertoa, miten lapsen unirytmi on muokkaantunut aloittaessa päiväkodin. Tarkoitan lähinnä alle vuoden ikäisenä hoidossa aloittaneita lapsia ja päiväunia... Meillä muksu 10kk ja aloittaa ensi kuussa hoidossa. Tällä hetkellä nukkuu kahdet unet. Toiset aamupäivällä noin klo:9-11 ja toiset iltapäivällä noin klo:14-16 välillä. Menee unet kyllä ihan päiväkodin rytmien kanssa päälaelleen. Miten teillä onnistunut vaihdos uuteen rytmiin?
 
Meillä on ihan sama tilanne, nukkuu päikkärit just samoihin aikoihin :)
Mutta varmaan menee hyvin ulkoilujen aikaan nuo päikkärit, en tiedä kun ei ole vielä tarvinut muksua viedä sinne päiväkotiin asti...
 
Hei Kaneli! Itse vastailen sinulta päiväkodin työntekijän näkökulmasta...Hiljalleen lapsesi unet muokkaantuvat ns. päiväkotirytmiin. Todennäköisesti nuo aamu-unet lyhenee ja hän ottaa ne toisten lasten ulkoilu aikaan esim. pihalla vaunuissa ja kun ne unet lyhenee niin ne toiset unet aikastuu ja sijoittuu siihen "normaali" päiväuniaikaan. Yleensä näin pienen annetaan kuitenkin nukkua pitempään, jos vaan nukkuu eikä herätetä esim. noin 14.00 välipalalle. Jossain vaiheessa ne toiset unet sitten vaan jää ja unet sijoittuu sinne 11.30-14.00 välille päiväkodissa.

Toivotaan, että tuleva päiväkotipaikkanne on hyvin lapsentahtinen. Toki on ymmärrettävä, että tietyistä aikatauluista on pidettävä kiinni, koska pienten ryhmässä on 11 muutakin lasta. (Yleensä alle 3-vuottiaitten ryhmät on 12 paikkaisia. Osassa voi olla siksi enemmän, kun osa lapsista on esim. 10 päiväisiä.)

Tsemppiä hoidon aloittamiseen! =)
 
meillä poika aloitti päiväkodin 11kk vanhana.nukkui sillon suunnilleen samanlailla kun teidän lapsi.alussa poika otti pienet aamupäiväunet,mutta ne jäi pian pois.ja hyvin alkoi sujumaan nukkuminenn "oikeaan aikaan".
 
Kiitos viesteistä! Täytyy jutella unirytmistä vielä hoidon alkaessa työntekijöiden kanssa. Jänskättää vaan kovasti, kun ensimmäinen lapsi ja vielä aikas pieni aloittamaan hoidon. Mutta kiva kuulla, että positiivisia kokemuksia löytyy. :)
 

Yhteistyössä