1-vuotias pissaa öisin PALJON

Hei!
Meidän reilu 1-vuotias poika pissaa öisin niin paljon, että lähes joka yö yöpuku on märkänä, kun vaippa ei enää ime pissaa. Punnitsin viimeöisen vaipan, niin painoi lähes puoli kiloa! Käyn aamuöisin vaihtamassa pojan kuiviin. Olemme käyttäneet Pampersin housuvaippaa, kokoa 5. Viime yönä kokeilussa oli Liberon koko 6 (XL), mutta poika oli ihan märkä jo kolmen aikaan yöllä.

Pojan syönnit ja juonnit menee näin: Aamuisin ja iltaisin puuro mustikkakeitolla, lounaaksi ja päivälliseksi kotiruokaa, ja niiden yhteydessä reilu desi maitoa. Välipalaksi yleensä jogurttia ja hedelmää. Lisäksi poika juo välillä leikkien lomassa vettä, tulee itse pyytämään.

Onko muilla tätä ongelmaa? Olisiko kokemuksia hyvästä ja todella imukykyisestä vaipasta?
 
Meillä on ollut sama ongelma... tällä hetkellä vaippa pitää suuret pissat ja on Liberon xl- teippari. Asetan vaipan iltaisin huolellisesti ja napakasti, lähes kireälle koska vaippa löystyy pissamäärän mukana hurjasti ja venyvyyttä kuitenkin löytyy. Falskausta on esiintynyt aina kun vaippa ei ole ollut täysin sopivan kokoinen ja erityisesti housuvaipat päästelivät koko sängyn märäksi!
 
Meillä myös oli 1v7kk pojilla sama ongelma, joka aamu oli vaattet märkinä. kaikenlaisia ja kokoisia vaippoja kokeilin kunnes viimeiseksi päätin vielä kokeilla liberon xl-plus teippivaippaa (15-30kg) Meillä pojilla painoa n. 12kg, eli päiväkäytössä nämä vaipat ovat hankalan isoja, mutta yöllä pitäneet pissat sisällään. Illalla kun laittaa vaipan napakasti ja body päälle niin pysyy hyvin. aamullahan se toki märkä vaippa roikkuu polvissa asti, mutta ei tarvi yöllä vaihtaa vaippaa, eikä aamulla ole vaattet ja sänky märkän.
Meillä ainakin nämä hyviä, jospa teillekkin apu löytyisi... =)
 
Meillä ollut vauvasta asti yökäytössä Muumi-vaipan teippiversio ja se tuntuu olevan ainoa, joka pitää vaikka minkälaisen pissamäärän sisällään. Päiväkäytössä Pampersin ja Liberon housuvaipat ovat mielestäni mukavampia, mutta yöllä ei ole Muumin voittanutta. Kokeilkaa ihmeessä.
 
Meillä kanssa tyttö 1v 3kk pissaa joka yö vaipan täyteen. Viime yönä vaihdoin vaipan jo 23 aikaan ekan kerran ja toisen kerran 5-6 aikaan. Levottomana pyörii, joten ajattelin, että ahdistaa, kun vaippa täyttyy!!!
Liberon 5 housuvaippa on käytössä, 6 öisin.
On ollut joskus aamuisin sänky märkänä. Varsinkin jos ei muuten yöllä heräile. On vaan tuo tyttö niin usein heräilevää sorttia, että siinä samalla vaihdan vaipan!
Olen miettinyt, että on kai se normaalia, että yöllä pissaa tosi paljon, eihän ol merkki mistään pissatulehduksesta tms?
Pottaa meidän neiti ei suostu käyttämään ja päivisin vaippa onkin usein kuiva, varsinkin jos ollaan menossa jossain.
 
Meillä on n. vuoden ikäisenä tullut tuo sama ongelma molemmille lapsille, olen ajatellut, että johtuu siitä, että tuon ikäisenä lapsi ei tee enää pissaa niin usein, vaan pidättelee ja suurin osa tuleekin sitten aamuyöllä tai aikaisin aamulla 'kerralla', jolloin vaippa ei pidä.
Meillä siis oli myös melkein joka aamu yöpuku märkänä. Kokeilimme sitten Lidlin vaippoja , ja niistä saimme avun! Ne pitävät kuivana paljon paremmin kuin aiemmin käyttämämme Liberot. Käytämme housuvaippoja, niitä on kahta kokoa, pidimme esikoisella öisin vähän suurempaa kokoa, päivisin pienempää.
Kaiken lisäksi ne ovat huomattavan paljon edullisempia, suosittelen kokeilemaan!
 
Meillä myös pojalla (1v 3kk) Lidlin vaippa käytössä ja ehdottomasti paras (testattu Libero, Pampers ja Muumi)! Me käytetään hänellä vallan teippivaippoja, koska housuvaipat ei sovellu. Niistä ei tunnu löytyvän pojalle oikeata mallia/kokoa.

Mä luulin aluksi, että iltavelli tekee sen, että aamulla vaippa on järkyttävän märkä, mutta vellin jäätyä asiaan ei oo tullut muutosta :/ . En tiedä mistä johtuu, että vaippa on niin täynnä kun mahdollista, kun poika ei edes juo kovin paljon. Pääasia, että löytyi vaippa joka pitää pissan eikä tarvi joka päivä vaihtaa lakanoita.
 
meillä oli ihan sama ongelma, aina yöllä kainaloihin asti pississä poika. sain hyvän vinkin ja niinpä ostettiin huggies yökasteluvaippoja. (citymarketit myy) ne on 4-7 vuotiaalle tarkoitettu ja se kuulostaa hurjalta, mutta pysyvät tosi hyvin paikoillaan ja ylettyvät korkealle. kaikki muut vaipat testattiin, mutta meillä tuo oli ainoa ratkaisu ongelmaan. yhtenäkään yönä ei ole enää pissit tullu läpi. poika oli n. 10kk kun siirryttiin noihin yövaippoihin.
 
Meilläkin on ollut samaa ongelmaa...pissaa tulee yöllä todella paljon.
n. 21 kuiva vaippa yöksi ja aamulla 7-8 vaihto, joskus sänky kastuu, mutta kyllä meillä liberot aika hyvin on pidelleet :) Joskus sattuu housuvaippakin yöks. Meillä joskus saattaa jäädä löysälle tai vähän vinoon, niin sit pääsee helpommin "lirahtaan"
Meillä myös päiväunen aikaan tulee pissaa paljon verraten samaan aikaan päivällä...
 
HEIDOS
Meillä oli ihan sama ongelma tuossa syksyllä. Kokeiltiin kaupasta kaikki vaippamerkit ja kokeiltiin myös kestovaipat, saatiin lainata nettikaverilta. Mutta kaikki tuli läpi, ja lakana pyykin sai vaihtaa joka päivä, ja monesti vaippa vaihdettiin silti joka yö noin kahden kolmen aikaan kuiviin. Pissaa vaan tuli yöllä niin älyttömät määrät. Kokeiltiin jopa sellaista että kello 17 jälkeen alettiin säännöstellä juomista, päivällisellä vain desi maitoa ruoan jälkeen ja illalla 80 milliä iltapullosta. Silti saatto kastua sänky. Nyt poika on vajaa 2 vuotias ja on alkanut harjotella pottailua, monesti iltapissi tulee pottaan ja aamulla on kova kiire potalle. Mutta tämä väliaikana keksin meille toimivan loistavan vaippasysteemin, eli alle Liberon teippivaippa ja sen päälle Muumin housuvaippa. Kertaakaan ei tullut tästä yhdistelmästä läpi. Meillä kun oli kyseessä poika niin monesti tuli navan kohdalta pisut läpi. Muumi on sen verran korkea ainakin isossa koossa ettei pääse pisu sieltä ja taas Liberon teippivaippa suojaa sitten tuolta lahkeitten kohdalta.
No tulipas tekstiä mutta jos olisi jollekkin apua, koska muista ite miten tuskissani olin kun yritin tän ongelman kanssa pähkäillä, koska siinä vaipanvaihdossa yöllä meni aina omatkin yöunet katkolle.

terkuin poika 1v10kk tyttö vajaa 1kk
 
meil ei varmaan ihan sama oo kun ei mitään lläpi ole tullut eikä mitään mutta paljon sitä kans öisin tulee!! johtunee näistä "heräilyistä"? meilläkin saattaa 24 mennes (nukkuu noin 20) kiekasta sängystä muutamankin kerran ja heti mietin et noni, heräsköhän se vaiko unissaan pitää ääntä/juttelee/kitisee tm ja mieli tekis mennä vaipanvaihtoon mutta en yleensä mene. sitähän sanotaan kuitenkin ettei vaippoja tarvisi öisin vaihtaa! ja myös et jos laps ei ookkaan hereillä vaan unisaan ulisee niin vanhempi voi tehdä väärinkin mennessään liian aikasin hyysään tm ja herättää lapsen!! entiä sitten.mutta inhottavalta se tuntuu että on ihan märällä vaipalla!!! :|
 

Yhteistyössä