1 vuotiaan yöunet

  • Viestiketjun aloittaja äiti0705
  • Ensimmäinen viesti
äiti0705
Olisin halunnut kysellä, että heräileekö muilla vielä 1 vuotias yöllä juomaan.
Meillä toisinaan kaksikin kertaa yössä ja yöt on aika ajoin kovastikkin levottomia. Ei suostu vettä ottamaan maidon sijasta.
Nyt päivällä opetellaan nokkamukista juomaan, mutta öisin ei rauhotuta ennen kun saa pullosta maitoa.

Tuosta toisesta ketjusta sain käsityksen, että kaikkien vuosikkaat nukkuvat n. 11 tuntia yössä.
Ei siis enää heräilyä.
Meidän neiti ei ole koskaan nukkunut kokonaista yötä.
Päivällä jokaisella aterialla syö hyvin, ettei luulis nälkä yöllä olevan.
Iltapuuronkin vielä ennen nukkumaan menoa ja ltapullosta maitoa.

Mikä neuvoksi...
 
Meillä on pari viikkoa sitten vuoden täyttänyt tyttö, joka on elämänsä aikana nukkunut vain pari kertaa yön läpi :wave: . Unikoulutettu on kahteenkin otteeseen, mutta aina jossakin vaiheessa yöheräilyt palaavat. Ehkä sitten, kun syksymmällä vieroitan kokonaan rinnasta, heräilyt loppuvat... Nykyään saa vielä unitissin sekä aamuyöllä neljän-viiden välillä rintaa.

 
Heipä hei!

Meillä poika on nyt 1v ja 1kk ja sunnuntaina päätin, että nyt loppui yöllä veden juominen. Tammikuussa lopetettiin yösyöminen ja siitä asti juonut melkein joka yö vettä. :x Kolme yötä oli huutoa, tuttia ei suostunut ottamaan vaan olisi tahtonut sitä vettä. No ei annettu. Viime yönä nukkui poika elämänsä ensi kerran koko yön heräämättä kertaakaan. Ei edes tutua tarvinnut mennä laittamaan. Peiton nostin kerran jaloille. =)

No en uskalla vielä toivoa että yöt tästä paranisi, mutta toivoa ainakin on. Kai.. =)
 
Ei meilläkään nukuta öitä, tisutellaan 1-4 kertaa ja muutekin levottamasti. Mutta tähän on tottunu :/ kaipa se joskus rauhottuu. Unikouluun en viittin ruveta, ei musta ois ollu kuullostelemaan sitä. Ja ikää pojalla tasan vuos. Esikoinen rupes aikoinaan 1/2v nukkuun läpi yöt...mutta lapsethan on erillaisia :) Kyllä se joskus, niin minä aattelen
 
Viannetta
Meillä kohta 6-vuotiasta poikaa saa harva se yö saatella takaisin omaan sänkyyn. Oi näitä valvottuja öitä. On todella huono nukkumaan. Toinen lapsi (4,5v) nukkuu taas illasta aamuun, eikä heräile.

Ottaa kyllä usein päästä, miksi just meillä on tuollainen huono nukkuja. Ärsyttää välillä kuunnella toisten ruikutusta, kun on parina yönä lapsi valvottanu. Lässyn lässyn, en enää jaksa sanoa mitään!
 
Ei meillä syödä (eikä juoda) yöllä. Mutta n. kerran yössä katoaa tutti ja se itkettää kunnes äiti (tai joskus isä) etsii ja laittaa takaisin pojan suuhun. Korvatulehdus ym. sairaudet tietenkin tekevät öistä levottomia.
 
1v4kk joskus heräilee, joskus ei. Yöunet kestää yleensä 11h ja jos herää, niin heräilee siinä 8h jälkeen, joskus riittää tutti, joskus riittää viereen nosto, nukahtaapi aika heti ja nukkuu vielä sen kolmisen tuntia. Tämä rytmi ja tyyli ollut 1v saakka, sitä ennen heräs 2 kertaa yössä juomaan maitoa.
 
Heips!
Kyllä täältäkin löytyy kohta vuoden ikäinen joka herää yöllä kerran tai kaksi tai kolmekin kertaa.Ennen 05-06 kun herää niin menee yleensä silittelyllä ohi ja nukahtaa mutta ton ylläolevan kellonajan jälkeen kyllä haluaa sen maitopullon että saa vielä unenpäästä kiinni ja tämä on ihan joka öistä vaikka olemme kokeiltu vaikka mitä tempauksia :ashamed:
 
Nea
Meilläkin 1v 1kk herää kerran aamuyöstä ja vaatii maitoa, että saa uudelleen unen päästä kiinni. Aikanaan unikoulutettiin ja huudatettiin ja tehtiin vaikka mitä, mutta jos ei saa pulloa ei myöskään nukahda uudelleen vaan sitten herää jo esim. 05.30 kokonaan ylös...että silleen....enpä tiedä minäkään mikä neuvoksi :whistle:
 
Meilläkään ei herätä yöllä maito/vesipullolle! Poika nukkui ensimmäisen kerran heräämättään koko yönä 2 kk ikäisenä! =) (no tuo yö oli poikkeus) Mutta sitten 7 kk ikäisenä kun jäi tissi pois...niin yöt on nukuttu putkeen!!! :heart:
 
Meidän pikkuherra nukkuu 10-11 tuntia heräämättä omassa sängyssä omassa huoneessa, mutta ainoastaan siellä. Jos ollaan reissussa, mökillä tms. paikassa nukkumaanmeno on tosi vaikeaa ja heräilee tosi usein.

Alkoi nukkumaan koko öitä reilun 6 kk iässä unikoulun seurauksena. Ainoastaan sairaudet tai reissut huonontaa yöunia ja niiden jälkeen onkin jouduttu unikouluttamaan uudestaan. Hyvin pian on aina tottunut siihen, ettei palvelua ole öisin tarjolla.
 
Ravinnolllisesti lapsi ei tarvi yösyöttöjä enään puolen vuoden iässä,eli ei vaan anna kun yöllä huuteelee,pari yötä voi huudella ja itsellään paha mieli kun lapsi itkee,mut yrittää rauhotella muuten,näin meillä tehtiin ja siitä asti yönsä nukkunu pääsääntöisesti heräämättä.
 
Meillä loppui yöheräilyt kun tuttipullosta ja tutista luovuttiin noin 11 kk iässä. Sitä ennen läpinukutut yöt olivat varmaan laskettavissa kahden käden sormilla (no, korkeintaan varpaat vielä mukaan), ja sen ensimmäisen kerran yön nukkuessaan poika oli 6,5 kk. Nyt ainoastaan pari viikkoa sitten pojan ollessa kovassa kuumeessa piti antaa yölläkin juotavaa kun rassukka heräili hikoillessaan. Tavallisesti yöunet meidän 1 v 1 kk pojalla kestävät 10-11 tuntia, eli ei mikään hirveän pitkään nukkuva tyyppi.
 
Voi miten ihanaa kuulla että muillakin heräillään yöllä.. meillä kaikki kolme olleet pitkälle yli vuoden kun ovat yönsä alkaneet syömättä nukkua. Vettä kanssa juo puolitoista vuotias, parhaimmillaan viis kertaa yös. Nyt on menny muutama yö vedellä ilman maitoa. Mut jos hakee maidon niin saattaa nukkua edes sen neljä tuntia putkella. Eli veden voimalla ähistään parin tunnin välein. Ja jos ei maitoa hae niin se on sellaistä ähinää, ja kitinää koko yö, eikä siinä nuku kukaan :\|
 
mies vailla vertaa
Eipä oo kukaan lapsista enää vuoden ikäisenä yöllä heräillyt syömään/juomaan, kun jossain vaiheessa niiden antaminen vain lopetettu.

Niin karulta kuin se kuulostaa niin toimii. Ja vihje saatu neuvolasta, että ei tuon ikäinen enää tarvitse yöllä herätä sen takia.

Ja kappas, SEHÄN TOIMII.

t. hyvin nukkuva isi
 
vauveli06
Meillä poika alkoi nukkua yönsä n.11 ½kk:den iässä ja minä kokeilin aiemmin kaikkia temppuja miten lopettaa yösynti ja ihan turhaan. Poika rupesi nukkumaan ihan itsekseen silloin kun itse päätti ,nukkuu21-22 .sta 6-7.ään. Ja voin sanoa omakohtaisesta kokemuksesta että nyt yöt tuntuvat luksukselta!
 

Yhteistyössä