1 v 7 kk ei vielä kävele

  • Viestiketjun aloittaja kävelemätön
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Madicken04:
Alkuperäinen kirjoittaja Mrs Smith:
Meillä tyttö täytti pari viikkoa sitten 2v. ja viikonloppuna otti vasta ensiaskeleet ilman tukea :flower: Fysioterapiassa käyty vuoden verran, eikä mitään vikaa ole löytynyt tutkimuksissa, muuten tyttö on kehittynyt ikätasoisesti. Meillä fysioterapian lisäksi "treenataan" kävelyä kotona ja taaaperokärry kovassa käytössä :)
Onnittelut uudesta taidosta! :flower:


Kiitos :hug: Kyllä siinä äidillä meinasi itku tulla ilosta :)
 
neiti 1 v 7 kk
Meillä on 1 v 7 kk vanha taapero joka ei myöskään kävele. 1½-vuotisneuvolassa kysyttiin käveleekö, vastasin että on ottanut ensiaskeleet 1 v 5 kk iässä, ja sen jälkeen kävellyt tuetta viisi askelta silloin tällöin, mutta pääasiallinen liikkumismuoto on ehdottomasti polvikävely. Luin kotona neuvolakortin ja siinä lukee "hienosti kävelee" vaikka lapsi ei ottanut askeltakaan terveydenhoitajan nähden. Nyt tyttö on ollut taas pari viikkoa kävelemättä yhtäkään askelta, menee polvillaan. Taaperokärryn kanssa juoksee. Puhetta tulee melkein epätavallisen paljon, 2-3 sanan lauseita, kysymyksiä, "minä-sinä -puhetta", lyhyitä lauluja, mittaamaton yksittäisten sanojen varasto. Muistini mukaan esikoislapsi puhui näin hyvin vasta yli 2-vuotiaana.

Pelottaa että voiko näin vanhaksi vaan kontata ja polvikävellä eikä ole mitään sairautta. :( Ei kenenkään tuttavan lapsella näin pitkälle ole kävelyn aloitus mennyt, ja ahdistaa kun koko ajan kysellään miksei lapsi jo kävele, onko siinä jotain vikaa. Pakottaakaan lasta ei voi, hän huutaa "en kävele" tai "en haluu" jos käsistä taluttaa. Tuolla kärryllään sitten hurjastelee menemään, todellakin juoksee ja kääntelee ja nostelee sitä ongelmitta. Kiipeää sohvalle ja portaat ylös vaivatta.
 
"vieras"
monesti se menee niin että lapsi opettelee yhen asian kerrallaan elikkä kun harjoittelee puhetta niin kävely unohtuu ja toisin päin sitten! koitat vaan motivoida siihen vaikka tanssin avulla :)
 
"Vieras"
meillä tyttö käveli tuen kanssa (kävely / taaperokärry) 8kk ja ilman tukea 9kk ja juoksi 10kk ja meille neuvolan terkka sanoi ettei SAISI kävellä lainkaan alle vuoden iässä ettei luut taivu. Erityisesti polvien yliojennuksen ja selkäangan skolioosin vuoksi. Mites yrittää pitää ylivilkas ja liikkuvainen tyttö väkisin aloillaan? :) Nyt 1v 6kk ei ainakaan vielä ole luustossa haittoja todettu. Toivottavasti ei niitä tulisikaan. Meillä terkkarin mielestä on normaalia jos lähtee kävelemään 1-2v iässä, joten jos häntä on uskominen, teillä on viellä aikaa ihan hyvin jäljellä opettelemiseen. :)
 
Hnhnk
Mun lapseni oppi kävelemään noin 1 v 5 kk ikäisenä ja hänkin puhui silloin 2-3 sanan lauseita ja sanavarasto oli hurjan laaja. Eli lapset ovat yksilöitä ja kehittyvät omaan tahtiinsa. Jos vielä tämän ketjun ap löytäisi tämän ketjun, niin olisin varma, että hän on jo unohtanut tämän sillosen murheensa.
 
"vieras"
Vanhin lapsista oppi kävelemään n. 1,5 vuotta, muut vähän aikaisemmin.
Muistan kun lapsen isoisoisä sanoi kerran, että älkää murehtiko, kyllä lapsi kerkeää kävelemään ihan tarpeeksi tähän ikään (silloin 95) mennessä.
 
Htr
Ei ne luut minnekään taivu jos aikaisin lähtee kävelemään. Skolioosi voi olla synnynnäinen tai liittyy lähinnä voimakkaaseen selkärangan kasvuun nuoruus ajalla. Skolioosilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa milloin lähtee kävelemään. Ihme ohjeita.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kävelemätön;18323986:
Kuinka vanhana teillä on lapset lähteneet kävelemään? Itellä 1 v 7 kk ikäinen tyttö, joka ei edelleenkään kävele. Kiipeilee, menee tukia vasten ja konttaa, mutta ei kävele. Alan hieman huolestua, vaikka neuvolassa ei asiaa pidetty minään. Siellä lapsi kiipesi ensin tuolille ja tuolilta terveydenhoitajan pöydälle ja kuulemma varsin normaali tapaus on, lähtee vain myöhemmin kävelemään... Itseäni kyllä mietityttää, onko kaikki ok :/
Esikoinen lähti joskus reilu 1 ½ vuotiaana kävelemään. Tämä toinen ei vielä edes konttaa kun on niin pieni, saa nähdä milloin lähtee kävelemään sitten kun sen aika on :)
 

Yhteistyössä