1 kk jo ripulia...

Vauva nyt 5kk ja ripuloinut n.1kk.
Kaikin puolin voi hyvin,ainoa riesa ja päänvaiva on ripuli.
Ei itkuilua,syö,nukkuu normaalisti,ei ihottumia...
Nyt 1,5 vkoa syönyt relatippoja.
Voiko olla allerginen jollekin tai onko kellään vastaavaa?
 
e83
Meillä oli tohon vaiheeseen just tollasta. Ootko aloittanut viljojen annon? Meillä ei maha kestänyt tavallista puuroa, piti antaa vauvoille tarkoitettuja puuroja. Saattaa olla myös sitä että suoli tarttee kuituja.

 
Tiedän yhden ruoka-allergikkovauvan, jolla ainoa oire oli jatkuva ripuli. Muuten vauva oli hyväntuulinen, nukkui hyvin, iho ok yms.. Sitten alkoi kasvuun vaikuttaa se jatkuva ripulointi, vauva laihtui, jopa tapahtui kuivumista ja vauva piti laittaa sairaalassa pari kertaa nenämahaletkuun. Ripulointi alkoi, kun alettiin antaa korviketta, jolloin piilevänä ollut maitoallergia puhkesi. Ripulointi loppui, kun ruokavalio saatiin kuntoon. Löytyi ensin maitoallergia. Myöhemmin kokeiluissa oireili myös joillekin kiinteille.

Jotkut vauvat ovat saaneet pitkäkestoisia ripuleita allergiaoireina myös rokotteista. Monesti näissä tapauksissa on mukana myös ruoka-allergioita, ja reagoivat voimakkaasti myös rokotteisiin ja lääkkeisiin.
 
Täällä myös yhdellä kaverille tällainen ripulista kärsivä vauva joka oli muuten tyytyväinen kaveri eikä ollut ihottumaan eikä mitään. Mutta tuollaisen ripulin hoidossa ei Rela-tipoista ole mihinkään! Suosittelen hakemaan luontaistuote kaupasta Probiootti Babyä tai DDS-Junior maitohappobakteereja. Ja minulla on kokemusta pitkä aikaisen ripulin hoidosta meidän pojalla joka myös tosi allerginen. Siihen eivät apteekin säälittävät mh-bakteerit tehonneet lainkaan ja masu alkoi rauhoittumaan vasta kun sai kunnon ihmisperäiset mh-bakteerit kehiin.

Kannattaa selvitää tuo allergia puoli nopeasti. Ja älä anna kiinteitä ennen kuin masu on kunnossa. Se ei ainakaan asiaa helpota.
 
Milläs mä sen allergian sitten selvitän,eihän ne testejä pienille tee?
Rajotanko siis omia syömisiä?

Onko tämä Leinikin kaverin vauvan ripulin syy selvinnyt?Tekstistäsi ei selvinnyt oliko tämäkin vauva allerginen?
 
Ai niin ja ahmutar sanoi joillain olevan pitkäkestosia oireita rokotteista...
kävikin ittellä mielessä taannoin,kun otatin sen rotavirus-rokotteen ettei nyt vaan olisi jotain siihen liittyvää...eipä niistä ikinä tiedä.
 
Juu sori niinpä unohtui tuosta tekstistä että kaverin vauvalla oli maito allergia ja vilja allergia. Ripuli kuitenkin loppui vasta sitten kunnolla kun mh- bakteerit pääsi heillä vaikuttamaan kunnolla.

Rotarixin jälkivaikutuksina on myös monilla ollut sitä pitkäkestoista ripulia. Eipä siihenkään auta muutakuin ne mh-bakteerit ja sen jälkeen vain aika

Tekevät ne noi testit pienillekin. Meidän pojalla testattiin kun hän oli 4,5kk. Ja tietenkin ensin jätetään maitotuotteet pois. Joko omasta ruokavaliosta ja jos vauva korvikkeella niin sitten kannattaa hakea apteekista Almiron pepti- korvike. Sitten tietenkin tehdään altistus lääkärin läsnäollessa ja sitä kautta todetaan mahdollinen allergia.

Omasta ruokavaliosta jätetään kaikki maitoproteiinit ja myöskin kananmuna tuotteet pois. Jos se ei auta niin sitten voi kokeilla jättää vielä kotimaiset viljatkin pois.

Tsemppiä, toivottavasti ei allergiaa löydy ja saatte ripulin kuriin :)
 
Kun mä en jaksa uskoa että MEIDÄN lapsella nyt olis mitään allergioita,mistä ripuli johtuu.Mulla on kokemusta kyllä joistain ruoka-aineallergioista,niitä oli vanhimmalla pojalla vauvaiässä,mutta ihottumaa niistä tuli.

Jotenkin pistäisin sen rokotteen piikkiin mielummin.Haen nyt kuitenkin luontaistuotteesta jotain edellä mainittuja ja toivon niistä olevan apua ja alotan myös vastoin teidän ohjeita (sori! ;) )kiinteitten syöttämisen,enkä hidastele niiden syömistä nyt kuitenkaan.

Toivotaan että jokin syy löytyisi tai häviäisi pikimmiten tälläset vaivat.
Vaikka pieniä vaivojahan nää on verrattuna moneen muuhun mahdolliseen.
 
Meillä tyttö oli 3kk ikäinen kun alkoi yhtäkkiä kova ripuli. Ruoka-aineallergioita heti epäiltiin, kun vanhimmat lapset ovat kovin allergisia. Silloin vielä imetin eikä tyttö ollut saanut mitään kiinteitä kun oli vielä noin nuori. Aluksi jätin maitotuotteet pois ei helpottanut. Sit jätettiin viljat ja yleisesti allergisoivat pois ja ripuli jatkui. Melkein päivittäin olin lastenpolille yhteydessä, koska lääkäri sanoi et kuitenkin on vielä noin pieni lapsi kyseessä ja kuivumisvaara on todella suuri. Tyttö ripuloi ainakin 15 kertaa päivin öin. Loppujen lopuksi ei keksitty muuta vaihtoehtoa, kuin imetyksen lopettaminen ja siirryttiin apteekin maitoihin. Niin ja tässä vaiheessa kun lopetin imetyksen, itselläni ei ollut ruokavaliossa kuin bataatti,riisi ja possunliha. Pari päivää meni ja tytön ripuli alkoi helpottamaan. Tytöllä todettiin tästä parin viikon kuluttua maitoallergia maitoaltistuksessa. Viljatuotteita en ole vieläkään uskaltanut antaa vaikka tyttö on 6kk ikäinen. Tällä hetkelläkin tytön ruokavalio on erittäin niukka, koska reagoi niin helposti moniin eri ruokiin. Mut eiköhän tämä helpota ajan myötä niin kuin vanhemmillakin lapsilla.
Mielestäni Ap:n kannattaisi ottaa puheeksi tämä vaikka neuvolalääkärillä jos laittaisivat vaikka allergiatesteihin lähetteen. Meillä otettiin jo tuolloin prick-testit kun tyttö oli 3,5kk
 

Yhteistyössä