1,5-vuotiaan "keskikäyräpaino"

  • Viestiketjun aloittaja painosta
  • Ensimmäinen viesti
painosta
Meidän poistu on aina mennyt painonsa puolesta taulukoissa reilusti keskikäyrän alla mutta kasvanut kuitenkin omaa tahtiaan =) Nyt vaan olisi mielenkiintoista tietää, mikä se on sellaisen 1,5-vuotiaan paino, joka menee ihan siinä keskikäyrällä? Mielenkiinnosta vaan haluaisin tietää paljonko sitä heittoa meillä tuosta on.
 
Pojilla on varmaan eri käyrät, mutta meidän tyttö oli 10,9 kg ja 86cm ja paino oli -10. Joku aika sitten oli linkki johonkin käyräsivulle, varmaan joku laittaa sulle sellasen, olisiko ollut liberovaippojen sivuilla?
 
Ja meidän tytölle eilen sanottiin 1,5 v. neuvolassa, et paino alakäyrällä:( pituus 84,5 cm ja paino 10,8 kg. Minun mielestä tyttö on ihan normaalipainoinen, ei edes mikään "rimpula". Taitaa eri neuvoloissa olla eri käyrät :)
 
rouva metsä harmaana
meillä ol juuri tänään taaperon puolitoista vuotis neuvola,myöhässä kun täyttää kohta 1v7kk, mutta painoi siellä 10kg ja oli 80pitkä.

sanottiin että mennee omilla käyrillään missä on aina mennytkin.pieni on,m utta on ollut aina.kasvanut kuitenkin oman käyränsä mukaan eikä moitittu lainkaan =) :)
 
meillä pikkasen vajaa 1,5 v poika, 80 cm ja 11 kg, tasan normaalikäyrällä. Ei se niin vakavaa oo jos vähän yli tai ali on, jos vaan tasaseen kasvaa. Ja huom, taaperon laihuus/pyöreys ei kerro siitä millainen hän joskus aikuisena on!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.01.2007 klo 14:18 Mapuli kirjoitti:
asiasta pikkasen ohi, mutta otitteko mpr rokotuksen?tuliko oireita?
Meillä annettiin mpr i,6v neuvolassa ja oireita ei tullut, toki vei vastustuskykyä sen verran että saatiin siihen perään flunssa ja oksutauti jotka täällä sillon oli liikenteessä. Luultavasti olisi tarttunut muutenkin?
 
Käytin pojan juuri toissapäivänä 1,5 v neuvolassa. Pituus oli 82 cm ja paino 13,6 kg. Pituus meni keskikäyrällä ja paino reilusti sen yli. Tosin painon suhteen tilanne on jo tasoittunut pojan pyöreimmiltä vauva-ajoilta.
 
soikku
Meillä poika 1v 6kk 87 cm ja 12.430kg. Aina ollut omilla käyrillään; pitkä ja hoikka. Nyt painoakin tullut senverran, että "päästiin" nolla-käyrälle. Pituus +2. Sairaslapsi sivuilla on taulukot keskiarvoista: http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=660/sprog=4/grp=9/menu=1/
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.01.2007 klo 13:40 soikku kirjoitti:
Meillä poika 1v 6kk 87 cm ja 12.430kg. Aina ollut omilla käyrillään; pitkä ja hoikka. Nyt painoakin tullut senverran, että "päästiin" nolla-käyrälle. Pituus +2.
Meillä melkein samoja lukemia. Poika päivää vaille 1 v 6 kk: 88,8 cm ja 13,07 kg. Pituus himpun verran +2:n alapuolella ja paino lähes tulkoon saavuttanut nollakäyrän. =)
 
Muumimammuska harmaa
Kiinnostais muuten tietää et mitä käyrää teillä muilla käytetään neuvolassa? Jotain yleistä vai? Tuli vaan mieleen, kun meillä neuvolassa on käytössä sellanen ohjelma, jonne syötetään vanhempien pituudet ja se ohjelma laskee sit kullekin lapselle ihan oman oletuskäyrän, jota seurataan. Itsestä ainakin tuo tuntuu ihan fiksulta jutulta, koska lapset on kaikki ihan erilaisia, kasvaa eri tavalla ja etenkin sitä kasvua määräävä perimä on täysin erilainen.
 
Meidän neuvolassa on käytössä sellainen "keskiarvokäyrä", joka vertaa muiden samanikäisten lasten tietoihin (todennäköisesti tytöillä ja pojilla on omat käyrät). Tiedä sitten minä vuonna ne tiedot ovat poimittu sinne ohjelmaan...? :whistle:
 

Yhteistyössä