1-2v hedelmät ja vihannekset....

Useimmiten välipalana hedelmää ja/tai leipää. Banaania mileti aina kun se on niin helppo antaa. Omenaa sitten joskus vaihteluks ja ananasta. Molemmat lapset (1,5v ja 4v) syövät sekä aamulla että illalla puuroa, johon sitten teen vaihtelua erilaisilla marjamössöillä ja kiisseleillä.
Oon hirmu laiska tekeen salaatteja vaikka tarttis kyllä.. Meillä kuitenkin miltei joka ruoassa on sekavihanneksia pussista.
Raakana tykkäävät kurkusta ja porkkanasta,tomaatista ehkä vähempi.
 
välipalaksi viili ja siihen hieman jotain hedelmäsosetta (maustamaton viili siis). usein ottaa vielä puolikkaan paahtoleivän (tykkää hirmusesti paahtoleivästä kun sen paahtaa -kuivalta kuulostaa, joo ).

joskus välipalana banaani, kun siitä niin tykkää ja helppo antaa.

omenaa ja päärynää on tarjottu, ei kauhean hyvin uppoo.
vesimelonista tykkää todella paljon -on vaan hieman sottasta syötävää :)
mandariinista tykkää, jos kuorii sen pienen viipaleen -ja siinä on aikas homma!

kurkku ja porkkana "suirot" on joskus kädessä.
punajuuren maku kanssa näyttää miellyttävän mutta en ole sitä antanut kuin ihan hitusen ruuan kanssa maistettavaksi.

raejuustoa menisi vaikka kokonainen pieni purkki. siitähän nyt ei tietenkään mitään haittaa olisikaan. tästä syystä raejuustoa on aina lautasella aika kasa ruuan yhteydessä.


nämä nyt äkkiseltään tulivat mieleeni. tyttö nyt 1,2v.

 
vihanneksia menee tosi huonosti mutta tyttö syö mielellään päärynää,omenaa ja mandariinia,rypäleitä ja marjasoseita.

meillä tyttö saa tavallista jogurttia.puuroa ei syö kun ehkä kerran viikossa.
vihanneksia tarjoan aina kun saan aikaiseksi mutta silti ne jää yleensä lautaselle.olen tyytyväinen että hedelmiä kumminkin menee joka päivä ja välillä tosi paljonkin.
 

Meillä on puolitoistavuotias tyttö.

Välipalaksi saa jugurttia, viiliä, rahkaa, leipää, riisikakkua, banaania, omenaa, mandariiniä, kiisseleitä erilaisista marjoista, marjoja ihan marjoina (tykkää sellaisenaan esim. mustikasta, vadelmista, viinimarjoista, karviaisista ja jopa puolukoista)... millon mitäkin.

Hedelmistä syö lähinnä noita edellä mainittuja, myöskin tykkää kovasti vesimelonista, päärynästä ja viinirypäleistä. Vihanneksista rouskuttaa raakana porkkanaa ja kesällä söi joskus kesäkurpitsaa. Lämpöisenä ei välitä porkkanasta, kukkakaalista eikä parsakaalista. Sotken niitä ja muitakin kasviksia kuitenkin ruokien sekaan ja sillä tavalla uppoaa.

Ruoan kanssa syö aina tomaattia tai kurkkua. Tomaatti on suurta herkkua. Salaatit sylkee pihalle. Ja meillä muuten myös syödään joka aterialla iso kasa raejuustoa, ilman sitä ei ruoka maistu ollenkaan niin hyvältä. :)
 
Neiti 1v 7kk. Talviaikaan salaatit vähissä, mut aina välillä annan kurkkuu tai tomaattii ja molemmat maistuu, porkkanaraaste hieman vaihtelevasti ja keitetyistä vihanneksista uppoo osa. Marjasoseita ja kiisseleitä tulee tarjottua ja marjoja puuron lisänä. Hedelmistä hyvin uppoo nykyään mannariini ja banaani.
 

Yhteistyössä