Hakutulokset

  1. M

    mitä 4 vuotiaan pitää osata?

    Koittakaa harjoitella ihan tavallisella apupyöräisellä pyörällä. Sellaisella on helpompi ajaa. Kaverin tytön piti 4-vuotis neuvolassa ainakin osata kirjoittaa oma nimensä.
  2. M

    Maitopullosta eroon, miten ?

    Ruokakin varmasti alkaa maistumaan lapselle, kun maitomäärä pienenee. Jos noin paljon maitoa juo on syytä kyllä ottaa pullo pois. Liiallinen maidon juonti aiheuttaa anemiaa.
  3. M

    Maitopullosta eroon, miten ?

    Antakaa ne leikisti jollekkin vaikka joulupukille, kun kerran joulu lähestyy. Kyllä siitä silti saattaa huuto tulla, mutta se on sitten kestettävä.
  4. M

    TYKS

    Vuodeosaston väki on aikas tympeää. Tosin ovat saanet aikas lailla valituksia siitä ja osa silloisesta henkilökunnasta ei ole siellä enää töissä. Jos nykyisin olisi sitten iloisempaa porukkaa.
  5. M

    Influenssarokotetutkimuslaisia?

    Me oltiin myös tossa tutkimuksessa, mutta se on loppu jo meidän osalta. Vastauksenkin olen jo saanut, elikkäs lumelääkettä poika sai.
  6. M

    3v

    95,5 cm ja painoa 15,5kg.
  7. M

    d-tipoista kysymys

    Kannattaa antaa D-vitamiinia suositusten mukaan ja vaikka kauemminkin. Lapsen luusto ei kehity ilman sitä ja seurauksena on todennäköisesti osteoporoosi. Lisäksi tutkimusten mukaan D-vitamiinin puutos saattaa lisätä sokeritaudin riskiä.
  8. M

    Siitä "reluksitaudista"

    \ Kuule luuletko, että ihan omasta päästäni nuo jutut kirjoitin? Poikani oli puolivuotias kun ruokatorven ph-arvo mitattin. Refluksi löytyi ja lääkitys aloitettin. Sen jälkeen oltiin paljon sairaalassa ja pojalle tehtiin myös ruokatorven ja mahalaukun tähystys. Kävimme siis jatkuvasti...
  9. M

    esikoululainen

    Johan se on ihan käytännön seikka ainakin eskareissa joissa toimii päväkoti. Jos siellä on ulkovaatteet sisällä niin voi sitä hiekan määrää siellä sisällä. Eri asia on sitten se että jos eskari toimii koulun yhteydessä. Meillä vaan on tytön vaikea käsittää että liikuntavaatteet erikseen kun hän...
  10. M

    Siitä "reluksitaudista"

    Itseasiassa se on kyllä yleinen sairaus. Lapselle laitetaan vuorokaudeksi letku nenästä ruokatorveen ja sen mukana kulkee mittari pienessä repussa, joka mittaa ruokatorven ph-arvoja. Samalla pidetään päiväkirjaa lapsen syömisistä ja pulautuksista sekä makuuasennoista....voi olla. että jostain...
  11. M

    tyhmä kysymys

    No miksi olit tuolloin ennen synnytystä sairaalassa?
  12. M

    tyhmä kysymys

    \ 1.avautumisvaihe, 2.ponnistusvaihe
  13. M

    Ehkäisypiikistä kyssäri

    Kauhee akne tuli ja rätti housuissa 3kk. Toista piikkiä en sitten huolinutkaan. seuraavan puolivuottakin oli kuukautiset sekaisin. Vuosin vähän väliä.
  14. M

    yöheräilystä?

    \ Onko lapsi liian väsynyt vai liian pirteä nukkumaan mennessä? Nämä asiat vaikuttavat unen saantiin. Nukkuuko päiväunet? Meillä jos poika ei nuku ja on illalla liian väsynyt, on tällöin yö samanlainen kuin teillä.
  15. M

    yöheräilystä?

    \ Kannattaisiko ottaa pullo kokonaan pois käytöstä. Varmasti nukkuu sen jälkeen paremmin.
  16. M

    tietäisikö joku??

    Lisään vielä. että reumakivut ovat voimakkaimmillaan aamulla juuri herätessä ja jalat ovat jäykät ja lapsi ontuu. Yleensä ilmenee toispuoleisena kipuna.
  17. M

    tietäisikö joku??

    \ Kasvukipuja voi olla tai sitten hän astuu väärin. Myös nilkat voivat olla löysät, kun jalat menee alta. Reuma myös mahdollinen. Kannattaisi kyllä mennä lääkäriin.
  18. M

    Ehkäisyrengas

    samaa mieltä kahden edellisen kanssa.
  19. M

    pahanhajuinen hengitys

    \ Ton ikäisellä tosi harvoin esiintyy poskiontelontulehdus, kun ei ne itse poskiontelotkaan ole välttämättä vielä täysin kehittyneet. Risoissa sen sijaan voipi olla tulehdus.
  20. M

    kokemuksia puheterapiasta

    \ Mun tutun lapsi pääsi aloittamaan tänä syksynä puheterapian 3 VUODEN odottamisen jälkeen. Aika kamalaa, että joutuu noinkin kauan odottamaan. Ja lapsesta itsestäänkin varmasti kamalaa, kun puhe niin epäselvää, vaikka ikää jo 6-vuotta. Äkkiä vaan jonoon, ettei mene liian myöhäiseksi terapian...

Yhteistyössä