"Hyönteisten aiheuttamista allergioista ja yliherkkyysoireista on toistaiseksi vain vähän tietoa.
Eviran ohjeissa kuitenkin todetaan, että "sen tiedon valossa mikä on käytettävissä, voidaan sanoa, että hyönteisruoka voi aiheuttaa voimakkaita anafylaktisia reaktioita allergisille henkilöille. Siksi on ehdottoman tärkeää, että allergiapotentiaali merkitään hyvin selvästi kaikissa hyönteisruoissa ja hyönteisiä sisältävissä elintarvikkeissa."
Evira suosittaa hyönteisiä sisältävään pakkaukseen seuraavaa varoitusmerkintää: ”Hyönteiset voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Ristiallergia on mahdollinen henkilöillä, jotka ovat allergisia äyriäisille, nilviäisille ja / tai pölypunkeille.”
Myöskään siitä ei ole tietoa, miten hyönteisten prosessointi vaikuttaa niiden allergeenisuuteen. Se kuitenkin tiedetään, että esimerkiksi kuumentaminen ei poista allergeenisuutta."-yle-