Pitäis lisätä kasviksia ruokavalioon, mutta motivaatio on nollissa

vierailija
Täytetyt paprikat uunissa tai täytetyt munakoisot. Paprikoihin voi täytteeksi laittaa ruskistettua jauhelihaa, sipulia, riisin voi korvata ja seoksen voi maustaa mieltymysten mukaan. Paprikan hattu leikataan ja siemenet poistetaan, täyte sisään, hattu takaisin ja uuniin hautumaan.
Täytettyihin munakoisoihin kuten paprikoihinkin löytyy ohjeet netistä.
👍

Mä teen tosin usein nykyään kasvistäytteellä tuonkin, niin maistuu kaikille. Riisin sijasta käytän bulguria, on pehmeämpää. Mutta joo varioida voi vaikka miten paljon.
 
vierailija
Niin ja sitten siitä pilkkomisesta. Voisitko esim. ajatella, että pilkkoisit, viipaloisit, silppuaisit vähän reilummin erilaisia kasviksia, esim. sunnuntaina valmiiksi, ja pakkaisit rasioihin valmiiksi jääkaappiin? Sieltä niitä on sitten helppo ottaa ja valmistaa, tai vaikka niitä porkkanapalojakin popsia. Niin ja muu kodin väki mukaan "talkoisiin".
 
Mut on pakko minunkin myöntää, että toi 800 gramman nykysuositus tuo hieman ongelmia.


Koska en mä syö koko päivänä kuin suunnilleen tuon verran. Tai korkeintaan kilon.

Se ois sit pärjättävä noilla rehuilla, desillä kahvimaitoa ja sadalla grammalla jotain.


Taatusti laihtuisin!
 
vierailija
Teen itse wokkia eri variaatioista; inkivääriä raastettuna, kuivattuja chiliviipaleita, selleriä, palsternakkaa, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa, parsaa, papuja.... lopuksi pannulle loraus Teriyaki saucea, Spice upin chili&valkosipuli kastiketta tai soijaa.
Miksei sriracha saucekin käy jos pitää vahvoista mauista.
Sriracha on ehdottomasti paras uunilohelle. 600g lohta ja kastike; 2rkl sriratchaa, 1 rkl soijaa, 1rkl sokeria, 0,5 rkl valkoviinietikkaa ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Aineet sekoitetaan ja levitetään lohelle, uuniin 200°C n 20 min. Jos pitää korianterin mausta niin 0,5 ruukkua silputettuna valmiin kalan päälle. Resepti niille jotka tykkäävät vahvoista mauista.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
vierailija
Teen itse wokkia eri variaatioista; inkivääriä raastettuna, kuivattuja chiliviipaleita, selleriä, palsternakkaa, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa, parsaa, papuja.... lopuksi pannulle loraus Teriyaki saucea, Spice upin chili&valkosipuli kastiketta tai soijaa.
Miksei sriracha saucekin käy jos pitää vahvoista mauista.
Sriracha on ehdottomasti paras uunilohelle. 600g lohta ja kastike; 2rkl sriratchaa, 1 rkl soijaa, 1rkl sokeria, 0,5 rkl valkoviinietikkaa ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Aineet sekoitetaan ja levitetään lohelle, uuniin 200°C n 20 min. Jos pitää korianterin mausta niin 0,5 ruukkua silputettuna valmiin kalan päälle. Resepti niille jotka tykkäävät vahvoista mauista.
👍
 
vierailija
Aloitin kesäkuussa ruokavalioremontin ja kävelemään joka ilta n 30 min iltalenkin. Jätin pois glukoosi-fruktoosi, palmuöljy, keinomakeutusaineet, makeiset, kauppojen keksit ja pullat. Nyt on kulunut 4 kk paino on pudonnut 5 kg ja kroppa on kiinteytynyt.
Kyseessä ei ole enää mikään dieetti tai kuuri vaan aion jatkaa näin koska jaksan ja voin paljon paremmin.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
vierailija
Aloitin kesäkuussa ruokavalioremontin ja kävelemään joka ilta n 30 min iltalenkin. Jätin pois glukoosi-fruktoosi, palmuöljy, keinomakeutusaineet, makeiset, kauppojen keksit ja pullat. Nyt on kulunut 4 kk paino on pudonnut 5 kg ja kroppa on kiinteytynyt.
Kyseessä ei ole enää mikään dieetti tai kuuri vaan aion jatkaa näin koska jaksan ja voin paljon paremmin.
hienoa🎣
 
vierailija
Niin ja sitten siitä pilkkomisesta. Voisitko esim. ajatella, että pilkkoisit, viipaloisit, silppuaisit vähän reilummin erilaisia kasviksia, esim. sunnuntaina valmiiksi, ja pakkaisit rasioihin valmiiksi jääkaappiin? Sieltä niitä on sitten helppo ottaa ja valmistaa, tai vaikka niitä porkkanapalojakin popsia. Niin ja muu kodin väki mukaan "talkoisiin".
Meillä oli liikaa perunoita, joten keitin niitä kuorittuja lohkoina pakaateeseen. Hyvin on maistunut kermaperunoina
 
Täytetyt paprikat uunissa tai täytetyt munakoisot. Paprikoihin voi täytteeksi laittaa ruskistettua jauhelihaa, sipulia, riisin voi korvata ja seoksen voi maustaa mieltymysten mukaan. Paprikan hattu leikataan ja siemenet poistetaan, täyte sisään, hattu takaisin ja uuniin hautumaan.
Täytettyihin munakoisoihin kuten paprikoihinkin löytyy ohjeet netistä.
Hei kiitos hyvästä ideasta kauan noin suurinpiirtein toit täytetty paprika pitää olla uunissa jos teen sen jauhelihalla?
 
vierailija
Hei kiitos hyvästä ideasta kauan noin suurinpiirtein toit täytetty paprika pitää olla uunissa jos teen sen jauhelihalla?
Uuni 225°C. Täytä paprikat kypsennetyllä riisi+jauheliha+sipuli+mausteet seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta tai paprikan hattu, makukysymys. Uunin keskitasolla noin 20 min.
Täytteitä voi vaihdella esim paistettuja sieniä, kuullotettuja kasviksia jne.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
Uuni 225°C. Täytä paprikat kypsennetyllä riisi+jauheliha+sipuli+mausteet seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta tai paprikan hattu, makukysymys. Uunin keskitasolla noin 20 min.
Täytteitä voi vaihdella esim paistettuja sieniä, kuullotettuja kasviksia jne.
Hei kiitos. Mul vähän hankaluuksii keksii eriruokia. Pääsäntösesti menee viikol kanaa ja jauhelihaa ni nyt saa uutta makuu. Mitä mausteita sä yleensä laitat niihin ja monta täytettyy paprikaa ite jaksat syödä? Ja jos jää yli ni lämmitätkö mikrossa? Vai syöt kylmilteen? Eli sinne vois nakkaa myös sinihomejuustoa😋 ja fetaa nam. Mitkä juustot sun suosikkei?
 
vierailija
Hei kiitos. Mul vähän hankaluuksii keksii eriruokia. Pääsäntösesti menee viikol kanaa ja jauhelihaa ni nyt saa uutta makuu. Mitä mausteita sä yleensä laitat niihin ja monta täytettyy paprikaa ite jaksat syödä? Ja jos jää yli ni lämmitätkö mikrossa? Vai syöt kylmilteen? Eli sinne vois nakkaa myös sinihomejuustoa😋 ja fetaa nam. Mitkä juustot sun suosikkei?
Jauhelihalle mustaapippuria, paprikajauhetta, vähän chiliä, välimeren yrttimaustetta ja rouhaisen joukkoon suolaa. Yhden täytetyn paprikan yleensä syön ja pakastan jos jää ylimääräisiä. Mikrossa lämmitän kun olen ensin sulattanut jääkaapissa. Sinihomejuusto, feta sekä parmesaani sopii hyvin. Huomioi suola varsinkin jos käytät fetaa. Päälle voi laittaa juustoraastetta.
Syön juustoja todella vähän mutta Aura sinihomejuusto, Juustoportin Viinitarhurin juusto ja GR lehmänmaitoon on suosikkejani.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM.
Jauhelihalle mustaapippuria, paprikajauhetta, vähän chiliä, välimeren yrttimaustetta ja rouhaisen joukkoon suolaa. Yhden täytetyn paprikan yleensä syön ja pakastan jos jää ylimääräisiä. Mikrossa lämmitän kun olen ensin sulattanut jääkaapissa. Sinihomejuusto, feta sekä parmesaani sopii hyvin. Huomioi suola varsinkin jos käytät fetaa. Päälle voi laittaa juustoraastetta.
Syön juustoja todella vähän mutta Aura sinihomejuusto, Juustoportin Viinitarhurin juusto ja GR lehmänmaitoon on suosikkejani.
Joo siis mäkin harvoin syön juustoa tai edes leipää mut joskus niitä on kiva esim täytettyihin herkkusieniin sitä auraa. Itse todella harvoin lisään suolaa mihkään ruokaan ei oo mun juttu. Joo en oo kyl miettinyt et feta olis suolainen joskus sitä salaattiin mukaan. Millasta toi viinitarhurin juusto on? Ja saako ihan prismast?
 
vierailija
Vinkki Meksiko tuorejuustosta saa potkua jos pitää tulisemmasta ruoasta.
Sopii loistavasti enchiladaksiin.
Uuni 225°C lämpenemään.
Ruskista jauheliha ja sipuli lisää 0,5 purkkia salsaa ja tuorejuustoa. Valmista kastike 0,5 tlk kermaviiliä tai creme fraichea ja lisää 0,5 salsan loput, sekoita.
Ota takokuori ja täytä se jauhelihaseoksella rullaa rullalle ja uunivuokaan. Kun kaikki on rullattu ja vuoassa niin kaada rullien päälle kastike ja lopuksi pintaan juustoraastetta. Uuniin kunnes juusto on sulanut ja ei kun syömään.
 
vierailija
Joo siis mäkin harvoin syön juustoa tai edes leipää mut joskus niitä on kiva esim täytettyihin herkkusieniin sitä auraa. Itse todella harvoin lisään suolaa mihkään ruokaan ei oo mun juttu. Joo en oo kyl miettinyt et feta olis suolainen joskus sitä salaattiin mukaan. Millasta toi viinitarhurin juusto on? Ja saako ihan prismast?
Juustoportin viinitarhurin juusto on vahvan makuinen täysirasvainen juusto. Ei mikään aamiaisleivälle höylättävä vaan enemmän herkuttelujuusto. Löytyy pakattuna ja irtojuustoista.
 
Juustoportin viinitarhurin juusto on vahvan makuinen täysirasvainen juusto. Ei mikään aamiaisleivälle höylättävä vaan enemmän herkuttelujuusto. Löytyy pakattuna ja irtojuustoista.
Ja löytyy perusmarketista? Mä tosi harvoin jos koskaan ostan mitään juustoa mitä en tiedä ku juusto kallist ja haluun takaa et se on hyvää ni siksi valitsen ne samat. Minkä kaa sa yleensä herkuttelet juustot?
 
vierailija
Jauhelihalle mustaapippuria, paprikajauhetta, vähän chiliä, välimeren yrttimaustetta ja rouhaisen joukkoon suolaa. Yhden täytetyn paprikan yleensä syön ja pakastan jos jää ylimääräisiä. Mikrossa lämmitän kun olen ensin sulattanut jääkaapissa. Sinihomejuusto, feta sekä parmesaani sopii hyvin. Huomioi suola varsinkin jos käytät fetaa. Päälle voi laittaa juustoraastetta.
Syön juustoja todella vähän mutta Aura sinihomejuusto, Juustoportin Viinitarhurin juusto ja GR lehmänmaitoon on suosikkejani.
Mun yks lempiruoista myös. Juustona olen käyttänyt myös oikein keltaista goudaa.

Kokeile joskus lisukkeeksi (soijassa) paistettua kiinankaalia tai pacsoita :)

Onko sulla muita lisukkeita kuin riisi?

Fm
 
vierailija
Ei ole mikään pakko lisätä.

Jos kuitenkin päätät lisätä, mutta koet sen vaivalloiseksi niin harkitse seuraavia:

1. osta valmiiksi silputtuja
2. osta monitoimikone ja vedä silpuksi/soseeksi napin painalluksella
3. nakita joku muu silppuamaan ne sinulle
 
vierailija
Ja löytyy perusmarketista? Mä tosi harvoin jos koskaan ostan mitään juustoa mitä en tiedä ku juusto kallist ja haluun takaa et se on hyvää ni siksi valitsen ne samat. Minkä kaa sa yleensä herkuttelet juustot?
Kävin keräämässä viimeiset suppilovahverot ja perkasin ne siis juustoista.
Viinirypäleiden ja krapulapipareiden eli suolaisten keksien tai ruiskuppien päällä. Aurajuusto ehdottomasti ruskeiden piparkakkujen juttu.
 
Kävin keräämässä viimeiset suppilovahverot ja perkasin ne siis juustoista.
Viinirypäleiden ja krapulapipareiden eli suolaisten keksien tai ruiskuppien päällä. Aurajuusto ehdottomasti ruskeiden piparkakkujen juttu.
Eli sä et syö niinkuin fiinisti tehdään. Mun siskol on monenmoista juustoa kun juo harvoin viiniä niiden kaa. Mä en tykkää valkohomejuustoista tykkäätkö sä? Mulle kyl krapulaan pitsa tai hamppari maiskis. Siis sä laitat piparin päälle juustoo oikeesti? Itse en niin piparista välitä mut pakko kait toi on testaa jos jossain tehdään piparia et voin maistaa piparia juustolla. Tykkäätkö sä paljaasta piparista vai siihen joku kuorrutus päälle? Paljos löysit suppiksii. Ootko syönnyt sieni piirasta koskaan? mä en tai ootko itte tehnyt sienipiirasta?
 

Yhteistyössä