Kansanedustajia alkanut loikkaamaan oppositiosta hallituspuolueisiin

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kurvinen "tyrmistyi" viran puolesta, mutta paljastaa samalla, että lisääkin lähtijöitä saattaa tulla:
Kurvinen jatkaa, että keskustan ryhmässä Aittakumpu on ollut konservatiivista laitaa, mutta ryhmässä on hänen kanssaan samalla tavalla ajattelevia jopa enemmistö.
Vasemmiston kanssa vehkeilyllä on hintansa.
 
vierailija
Jos näette maanantai-aamuna Riikka Purran hymyilemässä leveästi, älkää ihmetelkö. Siihen on syytä.

Keskustan oululainen kansanedustaja Pekka Aittakumpu on kertonut loikkaavansa perussuomalaisiin. Moni Aittakummun kommentteja lukenut onkin jo ihmetellyt, että onko Keskusta vihdoin järkiintymässä ja reivaamassa linjaansa pari piirua arvokonservatiivisempaan suuntaan.

Ei ole.

Siitä kertoo, että Aittakumpu on sanonut tiensä nousseen Suomen Keskustassa pystyyn. Pekka Aittakumpu poliitikkona on profiloitunut arvokonservatiiviksi. Pekka on problematisoinut yhtä lailla Yle:n asemaa kuin Elokapinaa ja sateenkaari-ideologiaa.

Aittakumpu on puhdasverinen kodin, uskonnon ja isänmaan puolustaja. Ja maahanmuuttokriitikko. Puhunut persua jo pidempään. Suomen Keskustan pirtaan sellainen ei sovi. Ei edes Kaikkosen aikana.

Keskustan tilannetta Aittakummun loikkaaminen synkistää. Jos valoa jo vähän taivaanrannassa pilkotti puheenjohtajavaihdoksen myötä, nyt horisontti taisi jälleen synkistyä. Onko niin, että Aittakummun loikka avasi ahtaan portaan ja virta arvoliberaalista keskustasta vie vanhoillisia arvokonservatiiviin PS:ään? Sitä kysyy nyt muutkin kuin maakansa.

Keskustalle asetelma alkaa olla mahdoton. Puolueen politiikka on yhä enemmän arvoliberaalia, mutta kannattajat löytyisivät, jos olisivat löytyäkseen konservatiivisilta seuduilta Pohjois- ja Itä- Suomesta.


Aittakummun loikka on kokoaan suurempi. Sen piiloviesti Kepun äänestämistä harkitseville on, ettei puolue edellisessä hallituksessa ollut ihan väärässä seurassa.

 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Mielenkiintoista, että lestadiolaistaustaisen Aittakummun arvot yhtäkkiä muuttuivat, kuten suhtautuminen lähimmäisen ihmisarvoon 🤔

"Viime aikojen keskusteluissa joidenkin perussuomalaisten ministerien vanhoista nettikirjoitteluista ja nettikuvista on tullut jälleen selkeästi esiin perussuomalaisten ja keskustan iso ero. Ero on ihmiskäsityksessä.

Olipa kirjoittaja kuka tahansa, on vaikea ymmärtää perussuomalaisten vähättelevää suhtautumista lähimmäisten ihmisarvon kyseenalaistaviin teksteihin ja kuviin.

Lisäksi Riikka Purra kirjoitti twitterissä, kun häneltä oli tiedusteltu hänen yhteyttään netistä löytyneisiin järkyttäviin teksteihin: ”Vihainen tekstini on vain vihaista tekstiä.”

Ihmisarvoa kyseenalaistavia tekoja ei pidä millään muotoa vähätellä, saati, että niitä hyväksyttäisiin.

Alkio tiivisti maalaisliitto-keskustan politiikan ihmiskäsityksen seuraavasti: ”Ihmisyys ja sen kehitystarve on pantava kaiken yhteiskunnallisen ja valtiollisen uudistamisen pohjaksi.”

Politiikassa tärkeintä on se, millaisten arvojen pohjalta päätöksiä tehdään. Jos perusta murenee, murenee kaikki. Ihmisyydestä ja jokaisen ihmisarvosta tulee pitää kiinni.

Maahanmuuton ongelmista pitää puhua, mutta se tulee tehdä jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen ja ilman rasismia.

Kun keskustasta puhutaan, toinen ajankohtainen asia on, miten oikeistohallitus pystyy ajamaan suomalaisen maatalouden, maaseudun ja köyhän asiaa. Hallitusohjelma näyttää kokoomuksen sanelemalta.

On epäoikeudenmukaista, että samaan aikaan, kun kevennetään kaikkein varakkaimpien verotusta ja keskioluen verotusta, leikataan maataloudesta, lapsiperheiltä, vammaisilta ja opiskelijoilta sekä kiristetään lääkkeiden verotusta."

 

Yhteistyössä