Edellisen kerran kun ministeri puuttui suoraan esitutkinta prosessiin tuli ministerille kenkää. Nyt se on persuilla vain sulka hattuun

vierailija
Satu Hassi ja Greenpeace case. Koitti vaikuttaa prosessiin = kenkää tuli.
Nyt persuministeri teki vastaavan ja käskytti poliisia tutkimaan elokapinaa = sulka hattuun.

Demokratian yksi kulmakivi on poissa. Meillä ollaan tässä asiassa nyt kuin Venäjällä ja politikko voi ohjailla lakia sekä oikeutta yksittäisissä tapauksissa. Suomi, Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina, Slovakia ja Unkari. Siinä porukassa OrpoPurra haluaa meidät pitää. Suomi pois länsimaisten demokratioiden joukosta!
 
vierailija
Muistutetaanpa tapaus Ohisalo, joka puolusti Elokapinaa eikä poliisia sumutteiden käytöstä vaikka toimi sisäministerinä. Ei tullut kenkää.
On eri asia ohjata rikosprosessia, kuin kieltäytyä tekemästä niin. Ohisalo sai ryöpytystä, kun ei lähtenyt tekemään tätä.

Ohisalo vastasi korostamalla lainsäätäjien ja poliisin vastuiden eroa. Hän korosti, ettei voi ministerinä ohjata poliisin operatiivista toimintaa.

– Se mikä on laitonta on laitonta, se on selvää. Lainsäätäjille pitäisi olla selvää täällä, että me säädämme lait ja lain valvojat valvovat lakeja. Oikeusvaltiossa tämä työnjako menee niin, Ohisalo sanoi.

Myöhemmin keskiviikkona Ohisalo kertoi haastattelussa luottavansa siihen, että viranomaiset hoitavat työnsä kentällä.

– Jos poliisi tekee lainvalvojana sellaisen tulkinnan, että se on laitonta, sitten se on laitonta, Ohisalo toisti vastatessaan kysymykseen Elokapinan mielenosoituksen laillisuudesta.
 

Yhteistyössä