Miksi vassarit vastustaa edullisia 28 euron lääkärikäyntejä ikäihmisille

vierailija
Paljonko rahaa katoaa julkiselta puolelta, vai kuvitteleeko joku että yksityisellä puolella yli 65-vuotiaan hoito tulee yhtä edulliseksi kuin julkisella, vaikka välissä on yksi ahnas rahastava taho välissä saaliilla, eli pörriäisten omistajat. Jos niin luulette olette yksinkertaisempia kuin oletinkaan.
 
vierailija
Kyllä minä pidän hyvänä sitä jos 28 €urolla pääsee lääkäriin, sillä ei ole väliä kuka loput maksaa ja menkööt rahat vaikka hukkuneitten merimiesten vaatetuksiin.
Jos se raha loppuu kesken kun sitä jaetaan yksityiselle puolelle puolet suuremmin kuluin, niin voi se haitata suakin jos sattuu raha loppumaan sun kohdalla hölmö.
 
vierailija
Sinänsä varmaan ihan hyvä, mutta tuo lienee vain 10-20 minuutin yleiskäyntiä varten. Pidemmät ajat ja tutkimukset maksavat sitten ihan normaalisti. Kaikilla eläkeläisillä ei suinkaan ole niihin varaa.
 
vierailija
Lisää yleilääkäreitä julkiselle puolelle.
Yleislääkäri ei ole mikään ihmeidentekijä, joka hallitsee kaiken syylästä, synnytykseen ja syöpään. Nimenomaan tarvitaan erityislääkäreitä, jotka hallitsevat oman osa-alueensa. Silloin ihminen saa täsmähoitoa eikä joudu laukkaamaan sairautensa kanssa useita kertoja aina uudella ja uudestaan yleislääkärillä.
Jos vanhukset siirretään yksityiselle puolelle vapauttaa se julkisen terveydenhuollon palveluita nuoremmille. Suurin osa poliklinikkojen ja päivystysten odotustiloissa istuvista on ikäihmisiä.
 
vierailija
Kokoomuksen oikeistoideologia on siirtää resursseja yksityiseen terveydenhuoltoon julkiselta puolelta. Tulee tietenkin paljon kalliimmaksi kun pörriäisten osakkeenomistajien täytyy kupata välistä omat voittonsa. Amerikan yksityinen terveydenhuoltojärjestelmä on maailman kallein, siihen Sipilän, Orpon ja Soinin PersKeKo-oikeistohallitus pyrki amerikanmalliin jo Sipilän kauden terveysjättilähtöisessä yksityistämis-sotessa. Kansaa saadaan yksityisen kannalle paskomalla julkiset terveyspalvelut resursseja leikkaamalla ja siitämällä niitä yksityiselle puolelle. 3
 
vierailija
Ei persu tajua. Persu luulee että se lääkärikäynti yksityisellä maksaa nyt vain 28 €. Ei persu käsitä että se yksityinen perii erotuksen listahinnastoonsa valtiolta, eli verovaroista.

Kun rahaa ei löydy tarpeeksi edes julkiseen terveydenhuoltoon, mistä löytyy kalliimpaan yksityiseen terveydenhoitoon? Mistä ja keneltä se terveydenhuollon kulujen nousu on pois?
 
vierailija
Paljinko enemmän verorahoja poltetaan tähän käyntiin kuin julkisella puolella?
Hassua kun tehtiin kysely kaupunginvaltuutetuille ja kysyttiin mikä heille on tärkeintä elämässä niin vastaus oli että terveys.
No aikaa kului ja sitten tehtiin terveydenhuoltoon liittyviä päätöksiä ja kuinka ollakaan se tärkein terveys oli unohtunut ja eurot ottivat pääroolin. Siis kun on kysymys omasta hyvinvoinnista niin 👍 mutta kun puhutaankin yleisesti terveydenhoitoon liittyvistä taloudellisista päätöksistä jotka koskevat muita 👎.
 
vierailija
niin ja aina voi eläkeläisten verotusta kiristää ja indeksit jäädyttää, vai mitä? ai niin niinhän hallitus pyrkii jo toimimaan.
Oikeasti kyse on puhtaasti ideologisesta valinnasta ja julkisen terveydenhoidon lopullisesta alasajosta, mikä pitkässä juoksussa tulee todella kalliiksi ihmisille, amerikan malli on kyseessä, mikä on maailman tehottomin suhteessa rahan käyttöön.
Noh, tähän ehkä sopinee tämä vanha maininta, "hetkenhän tietysti se housuun kuseminen pakkasella lämmittää"
 
vierailija
toki tulee valtiolle kalliimmaks kun joutuu yskityistä lääkärikeskusta vielä pylläämään enemmällä kuin sillä yhden käynnin hinnalla.

Sieltä saa yhden käynnin kahden hinnalla!

No OrpoPurra ottaa jo muutenkin ennätyksellisesti lisää velkaa VM:n arvio 60,2 mrd euroa, joten puoli miljardia sinne tänne vuodessa lisää ei tunnu enää missään, saavat vain nopeammin hyvinvointivaltion alasajettua nää oikeistolaiset ja sen jälkeen maksetaan kaikki itse ..jos on rahaa, muuten ei terveyspalveluita, koulutusta ym. saada lainkaan ellei joku Sirpa hyväntekeväisyydellä auta jos oot tarpeeksi suloinen 🙄
 
vierailija
Tästä kannattaa rumpuja paukuttaa, se on melkein sinnepäin päätös, että joku osa kansalaisista hyötyy. Veronmaksajille tuplahinnalla tosin!
Siis ensvuonna ja kokeiluna rahasummalla, jota ei ylitetä, jotain 350 miljoonaa.
 
vierailija
Kaikkein tärkeintä olisi se ettei ihmisen tarvitsisi käydä lääkärissä ongelmansa kanssa kun kerran tai kaksi. Jokainen käynti kun maksaa.
Jos dgn saannin kesto on vuosia, samoin leikkaukseen tai hoitoihin kuukausia on itsestään selvää, että hoitokustannukset ja käynnit lisääntyvät.
Päivystysjonoista tulisi ohjata mt, päihdepotilaat ja hypnkodrista oireyhtymää sairastavat aivan omaan hoitoyksikköönsä.
 

Yhteistyössä