Yle: Näistä neljästä maasta OrpoPurran hallitus haluaa maahanmuuttajia – seurasimme, kun joukko tavoiteltuja halpatyöntekijöitä saapui Suomeen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Paljonkohan Orpon ja Purran hallituksen maahan tuottamat filippiiniläiset, vietnamilaiset ja intialaiset halpatyöläisen laskevat Suomen palkkatasoa, veikkaan suorittavan työn ammateissa 20%.
 
vierailija
Paljonkohan Orpon ja Purran hallituksen maahan tuottamat filippiiniläiset, vietnamilaiset ja intialaiset halpatyöläisen laskevat Suomen palkkatasoa, veikkaan suorittavan työn ammateissa 20%.
Tuskin muu asia motivoi työnantajia sieltä asti rekrytointiin. Suomen yhteiskunta tulee hätiin, kun heille tulee kotoutumisongelmia. Ei täällä pelkällä ystävällisyydellä ja hymyilyllä pärjää. Ex-pormestarimme kirjoittaa riipaisevasti kirjassaan lehtijutun mukaan edesmenneestä miehestään laulaja Matti Siitosesta eli Fredistä, jonka kiukkuinen hoitaja tempaisi mukaansa, ja alkoi työntää pyörätuolia pitkin käytävää. Koronan takia se oli vaimon viimeinen näky miehestään. Ehkä muisto olisi kauniimpi, kun hoitaja olisi ollut hyväuskoinen hölmö Filippiineiltä.
 
vierailija
Joku tuolla ylen kommenteissa harmitteli kun eivät saa lapsiaan tähän alhaisen syntyvyyden maahan. Ylesensuuri torppasi vastauksen missä vain yritin muistutella että tulijat pitävät kuitenkin oman kulttuurinsa ja suomalaiseen kulttuuriin syntyvät ovat vähenevä luonnonvara, ja jos maahanmuuttoa otetaan ihan mistä tahansa, se heikentää omaa kulttuuriperintöämme joka on meille yhtä rakas kuin tulijoille omansa. Eikä näennäinen integroituminen (osaa kielen ja käyttäytyy ihmisiksi ja käy töissä) poista sitä. Mitään kulttuurin liittyvää ei Yle päästä läpi, maahanmuuttoa saa kritisoida jossain määrin talousnäkökulmasta tai rikollisuusnäkökulmasta mutta ei kulttuurinäkökulmasta jostain syystä (tämä on usein kokeiltu) vaikka ylen pitäisi edistää kotimaisen kulttuuriperinnön säilymistä.
 
vierailija
Suomalainen kelpaa kyllä myös jos:

c) eivät vaadi palkkaa
d) eivät liity ammattiliittoon
e) eivät vaadi oikeuksiaan ja eivät piittaa työsuojelusta
f) eivät vaadi ylityökorvauksia ja tekevät työtä ympäri vuorokauden
Nimenomaan näin.

Saksassa todettiin että kolmansien maiden halpatyöläisten invaasio laski myös kantaväestön palkkoja noin 20%.

Kun meillä on jo nyt Pohjoismaiden selvästi alimmat palkat, tämä kehitys vie meitä yhä enemmän neljänneksi Baltian halpatyömaaksi.
 

Yhteistyössä