• Palvelimen ylläpitotöiden johdosta Kaksplussan keskustelut ovat pois käytöstä aamulla 8.10. n. klo 6.00-7.00. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

    Kaksplus-toimitus

Suomen aidoin hittikanava on Radio Suomi

  • Viestiketjun aloittaja Vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Vierailija
Monet kanavat Suomessa tituleeraavat itsensä puheissa ja markkinointilauseissa hittikanaviksi, todellisuudessa kuitenkin Suomen aidoin hittikanava on Radio Suomi, joka ei edes mainosta itseään hitti kanavana.

Suurin osa olkoon se sitten jopa yli 95 prosenttia Radio Suomessa soitetuista kappaleista on hittejä, myös uudet/uuhdekot biisit mukaan lukien. Hyvin harvoin Radio Suomi ottaa edes soittolistalleen uutta kappaletta, joka ei ole vielä ehtinyt muodostua hitiksi. Lähes kaikki muut "hittimusiikki" kanavat tekevät tätä jatkuvasti tai ainakin ovat monen biisin soitossa aikaisemmassa kuin Radio Suomi.

Radio Suomi: Soitetaan vain takuuvarmasti hiteiksi nousseita kappaleita kunhan ne vain ovat soineet ensin viikkokaupalla yhdellä tai useamalla kaupallisella kanavalla.
 
vierailija
Kyllä ja tiettyjen artistien ja bändien musiikkia kun soitetaan suht useasti niin juuri koskaan ei voida soittaa jotain hieman tuntemattomampaa kappaletta vaan varmistetaan, että (lähes) kaikki sillähetkellä radiota kuuntelevat olisivat edes kuullet kappaleen nimen omaan radiosta joskus edes kerran tai pari jos onnistunut olemaan kuulematta useammin. Tämähän hoituu soittamalla vain hittistatuksen saaneita biisejä, jotka ovat myös julkaistu sinkkuna.

Sitten on näitä jokapäiväisiä pakkosoittoja mm. Leavi And The Leavings. Ei päiväkään ettei heidän kappaleensa soisi vähintään kerran tai kaksi vuorokaudessa joista se toinen tai ainoa soitto soitetaan aina vuorokauden parhaimpina kuunteluaikoina.

Tuore esimerkki:
No nyt on nopeaa toimintaa. Radio Suomella soitettu 4kk ja hieman jopa alle 5kk julkaisusta ekan kerran Sabrina Carpenterin jättihitti Espresso.

Tämäkin vahvistaa tuon mihin aloituksessa viitataan. Vain hitit kelpaa soittoon.
 
Suomalaisilla kanavilla joko keskitytään suomalaiseen musiikkiin tai sitten jäljitellään USAn musiikkimarkkinoita. Eurooppalaismusiikkia kuulee aika harvoin ja muuta vielä harvemmin.

Thaimaalainen Lisa on päässyt USAn markkinoille Billboard-listoille (ja kelpaa nyt siis apinoiville suomalaiskanavillekin)
 
vierailija
Suomalaisilla kanavilla joko keskitytään suomalaiseen musiikkiin tai sitten jäljitellään USAn musiikkimarkkinoita. Eurooppalaismusiikkia kuulee aika harvoin ja muuta vielä harvemmin.

Thaimaalainen Lisa on päässyt USAn markkinoille Billboard-listoille (ja kelpaa nyt siis apinoiville suomalaiskanavillekin)
Aika paljon soi eurooppalaisten englanninkielisiä mutta joukkoon ei mahdu suomalaisia edes YLE:llä. Eniten tarjoaa englanninkielistä kotimaisilta Radio Soi. Toista se oli 1996-2009. Monilla kotimaisilla radiokanavilla vuoden soitetuimpien joukossa oli useita ei suomenkielisiä kappaleita kotimaisilta.
 
vierailija
Aikuiseen makuun ovat lähinnä EasyHits ja Nova. Täällä ei kuule pk-seudun ja isojen kaupunkien lukuisia kanavia
Asioin huoltoaseman kahvilassa, ja siellä pauhasi Nova. Joiduin aikoinaan työskentelemään avotilassa, jossa Nova oli auki. Sitten radioasemalla alettiin antaa kenkää pitkäaikaisille juontajille. Liikenneradio, jonka hölötyksistä tulee mieleen mökkimatkat
 

Yhteistyössä