"Uusi kysely: Trump johtaa Harrisia tärkeissä vaa'ankieliosavaltioissa"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Kokonaiskannatuksessa Harria/Walz johtaa Trump/Vancea vastaan prosentein 49,4-47,2.

Se ei kuitenkaan ratkaise, vaan eri osavaltioissa saatujen valitsijamiesten/-naisten määrä. Tuossa kisassa on ennakoitu tilanne tällä hetkellä (23.9.2024) Harris 225-epävarmat 94-Trump 219.

Muutamissa noista vaa'ankieliosavaltioista on tilanne todella täpärä, Nevadassa Harris johtaa 0,2%, North Carolinassa Trump 0,4%.


 
vierailija
Jenkkivaaleissa on hyvä ymmärtää se, että kyse on melkein täysin siitä, että republikaanit äänestävät republikaaneja ja demokraatit demokraatteja. Ihan siitä huolimatta kuka siellä on ehdolla. On olemassa myös kohtalaisen laaja joukko itseään riippumattomina pitäviä, mutta heidänkin äänensä jakautuvat vaalista ja vuosikymmenestä toiseen tismalleen samalla tavalla niin, että se voidaan äänestää n. prosentin tarkkuudella.

Eli loppujen lopuksi se ero, jonka ehdokas voi omalla persoonallaan luoda on n. 1-2 prosentin luokkaa lopputuloksessa. Ja vaikka Trump olisi ihmisten mielestä maailman huonoin, Harris ei ole maailman paras ja näin ollen ero ei ole tuota kahta prosenttia, vaan lähempänä prosenttia. Eli kysymys kuuluu kuinka paljon jenkeissä on republikaaneja ja kuinka paljon demokraatteja. Jos republikaaneja on 51 prosenttia, demokraatit eivät voi voittaa.
 

Yhteistyössä