Vuokra-asunnon irtisanominen

vierailija
Onko näin? 1.11. tulee tasan vuosi nykyisessä asunnossa, jos irtisanon 30.9. asunto tulee siis luovuttaa 31.10 ja näin ollen tulee se tasan vuosi täyteen asunnossa.
Vuokrasopparissa lukee toistaiseksi voimassaoleva sopimus ja irtisanomisaika 1kk, irtisanomisajan alkamispäivä AVHL:n mukainen. Tässä tapauksessahan ei mitään sopimussakkoa tule? Kun vuosi asumista täyttyy.

kaverini taas oli eri mieltä että tulee 😮

sopparissa ei ole tekstiä jossa olisi määritelty ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä/kuukausi, eikä edes lue että että edellytetään vuoden asumista
kahdessa aikaisemmassa asunnossa asuttu ja niiden sopparissa oli määritelty koska voi aikaisintaan tehdä irtisanomis ilmoitus
 
vierailija
Huom! Edellisessä vuokra asunnossa sopparissa oli ehto: irtisanomisaika aikaisintaan 11kk kuluttua ja irtisanoin asunnon juuri kun oli 11kk kulunut. Ja irtisanomisjuukauden sikana täyttyi 12kk asumista eikä siis tullut sopimussakkoa.

tässä nykyisessä sopparissa ei ole muuta ehtos kuin tuo irtisanomisaika 1kk
 
vierailija
niin. Alle vuosi = sopimussakko. Yli vuosi = ei sopimussakkoa. Irtisanomisaika 1kk on, kun vuosi on täynnä. Näin se menee ja on aina mennyt
Eli vaikka sopparissa ei olekkaan merkitty tarkemmin asiaa, vuokranantaja sanoi että edellyttää vuoden asumista. En huomannut laittaa tohon alkuperäseen tekstiin. Eli tässä tapauksessahan vuoden asuminen täyttyy?
 
vierailija
Miksi edellytyksenä olisi vuoden asuminen, jos kyseessä ei ole määräaikainen sopimus?

Sinänsä ei ole mitään järkeä vetkuttaa sitä irtisanomisilmoitusta sen jälkeen kun tietää olevansa muuttamassa. On myös vuokranantajan etu saada tietää asiasta etukäteen eikä niin, että vuokralainen yrittää pimittää asiaa mahdollisimman pitkään. Irtisanomisaika alkaa joka tapauksessa vasta siitä kun irtisanomisilmoitus on toimitettu ja huom! ilmoitus on annettava kirjallisena ja katsotaan vastaanotetuksi vasta siinä vaiheessa kun vuokranantaja on sen saanut. Siis lähetyspäivällä ei ole merkitystä asiassa.

Eli jos vuokranantaja saa kirjeen vasta lokakuun puolella, kuukauden irtisanomisaika alkaa siitä ja jatkuu marraskuun puolelle. Eli silloin pitää varmaan maksaa vielä marraskuun vuokrakin kun edes teoriassa ei ole mahdollista saada uutta vuokralaista sisään kuun alusta. Parasta olisi ollut ja on toimia vaan heti kun on päättänyt muuttaa ja laittaa irtisanomisilmoitus vaikka jo syyskuun alusta, että irtisanon vuokrasopimuksen 1.11. alkaen.
 

Yhteistyössä