Jyväskylän oikeudenkäynti, päivä 2

  • Viestiketjun aloittaja heb
  • Ensimmäinen viesti
heb
Jyväskylän kirjastonujakan käräjäoikeudenkäynti jatkui 14. tammikuuta. Tuomiot luettiin iltapäivällä. Marraskuussa poliisin vangitsema oululaisaktivisti sai ehdollisen tuomion eikä ole enää vangittuna! Lue ensimmäisen päivän summausartikkeli täältä.

http://www.patriootti.com/jyvaskylan-oikeudenkaynti-paiva-1/

Päivä alkoi mielenkiintoisesti, sillä oikeustalolle oli saapunut joukko mustiin pukeutuneita vasemmistolaisia, jotka eivät tahtoneet paljastaa kasvojaan kenellekään. He olivat ilmeisesti paikalla osoittamassa tukea pahoinpitelyistä syytetyille Arto Savolaiselle ja Juuso Lahtiselle. Kun istunto alkoi, riisuttiin naamiot vasta sen jälkeen, kun tuomari oli uhannut häätää vasemmistojoukon salista. Tätä ennen tuomari kielsi kuvaamisen jatkamisen. Ryhmä ilmeisesti ahdistui oikeustalolla saamastaan huomiosta ja poistui rakennuksesta heti ensimmäisen istunnon jälkeen. He eivät palanneet takaisin.

Kuten eilen kirjoitimme, kuvailivat kirjastotapahtuman järjestäneet Jyväskylän yhteiskunnallisen opiston jäsenet Arto Savolaista erittäin ”vastuulliseksi ovimieheksi”. Savolaisella ei kuitenkaan ollut järjestyksenvalvojalupaa. Käräjillä kuultiin lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka ”vastuullisesta” henkilöstä on todellisuudessa kyse.

Arto Savolainen on tuomittu muun muassa huumausainerikoksesta, petoksesta, ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä vahingonteon yrityksestä. Käräjäoikeuden kansliasta saamiemme tietojen mukaan Savolaisen tekemisiä on käsitelty jo vuodesta 2002 lähtien: edellä mainittujen nimikkeiden lisäksi oikeudessa on puitu muun muassa ryöstöjä, varkauksia ja väkivaltatapauksia. Tästä huolimatta yhteiskunnallinen opisto piti miestä parhaana mahdollisena järjestyksenvalvojana. Kansallinen Vastarinta tulee julkaisemaan myöhemmin yksityiskohtaisemman selonteon Savolaisen rikoshistoriasta. On mielenkiintoista, että valtamedia ei ole sanallakaan maininnut ”järjestyksenvalvojan” synkistä taustoista. Hän on aiemmin suorittanut ehdottoman vankeustuomion, minkä vuoksi syyttäjä vaati tänään Savolaiselle ehdotonta tuomiota Jyväskylän tapahtumista.

Oikeudenkäynnin toisena päivänä kuultiin lukuisia todistajia, joista lopulta vain yhden todistusta voitiin pitää neutraalina. Suurin osa todistajista oli joko vastaajien ystäviä tai lähimmäisiä tai poliittisesti aktiivisia. Suurin osa todistajista ei osannut sanoa, kuka aloitti kahakan. Tuomiot perustuivatkin lopulta tuomarin arvaukseen tapahtumien kulusta, minkä tuomari itsekin myönsi loppupuheenvuorossaan.

Värittyneimmän version tapahtumista kertoi Lahtisen tuolloinen kumppani Saara Silventoinen. Toisin kuin muut todistajat, Silventoinen esimerkiksi väitti oululaisaktivistin hyökänneen ovella olleiden äärivasemmistolaisten kimppuun ”naamio päässään”. Silventoisen tarina muuttui moneen otteeseen lausunnon aikana ja se erosi myös versiosta, jonka hän oli kertonut poliisille vuonna 2013 heti kirjastokahakan jälkeen. Toisin kuin esitutkinnan aikana, syytti todistaja nyt oululaisaktivistia kaikista kirjaston tapahtumista. Käräjillä hän oli myös ainut todistaja, joka syytti jyväskyläläisaktivistia Lahtisen pahoinpitelystä.

Vasemmistoa edusti myös todistaja Tuomas Laitinen. Laitinen oli poliisikuulusteluissa syyttänyt jyväskyläläisaktivistia ”häiriköinnistä”

suomalaisvastaisella marssilla Jyväskylässä 2012. Todellisuudessa aktivisti oli tuolloin seisonut rauhallisesti marssin reunalla, mutta joukko äärivasemmistolaisia oli alkanut uhata häntä ja hänen ystäviään väkivallalla; uho ei ollut kuitenkaan tuolloin konkretisoitunut teoiksi. Joukon kärjessä oli tuolloin naamioitunut Aleksi Lilleberg, joka on Dan Koivulaakson (lue Koivulaakson poliittisista yhteyksistä lisää täältä http://www.patriootti.com/koivulaakso-sympatisoi-terrorijarjestoa/ ja täältä) ja Li Anderssonin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Hänet tunnistettiin marssilla, kun poliisi vaati antifasistit poistamaan naamiot hetkeksi kasvoiltaan. Lilleberg on muun muassa suunnitellut Koivulaakson kotisivut.

Jyväskylän kirjastokahakan jälkeen vuonna 2013 poliisi otti kiinni Oulussa puukotuksesta epäiltynä miehen, jolla ei ollut mitään tekemistä tapahtuman kanssa (kyseessä ei ole oululaisaktivisti, joka oli tänään käräjillä vastaajana). Esitutkintapöytäkirjoista selviää, miksi poliisi tunkeutui kahakan jälkeisenä yönä syyttömän oululaismiehen kotiin. Kiinniotto tehtiin, sillä Tuomas Laitinen oli väittänyt poliisille nähneensä oululaismiehen varmuudella ”heiluttamassa puukkoa” kirjastossa.

Käräjillä Tuomas Laitinen myönsi, ettei puukotuksesta syytetty aktivisti yrittänyt varsinaisesti hyökätä laitonta teleskooppipatukkaa heiluttaneen Savolaisen kimppuun. Laitisen mukaan puukotuksesta epäilty pikemminkin hätisteli veitsellään ympärillä ollutta suurta äärivasemmistolaisjoukkoa.

Todistaja Teemu Yliselä oli yksi kirjastotapahtuman järjestäjistä. Hän kertoi olleensa mukana sekä anarkistisen JKLDIY-järjestön että vasemmistolaisen Jyväskylän yhteiskunnallisen opiston toiminnassa. Hänen mukaansa vasemmistolainen ”opisto” huolehtii usein tapahtumien rahoittamisesta ja anarkistit käytännön järjestelyistä. Yliselä totesi, että tapahtumaan oli päästetty ihmisiä sisälle senkin jälkeen, kun istumapaikat olivat loppuneet. Tämä kumosi Juuso Lahtisen puolustuksen väitteet siitä, ettei Vastarintaliikkeen aktivisteja päästetty sisälle siksi, ettei vapaita tuoleja enää ollut.

Oikeudessa kuultiin myös miestä, jota aiemmin epäiltiin pahoinpitelyyn osallistumisesta, mutta jota vastaan ei lopulta nostettu syytteitä. Hänen mukaansa tappelu alkoi, kun Lahtinen esti aggressiivisesti oululaisaktivistia menemästä luentosaliin. Todistajan mukaan yhteenotto alkoi, kun Lahtinen tarttui oululaisaktivistia rinnuksista. Toisen todistajan mukaan salin oven edustalla oli kahakan aikaan noin 10–15 vasemmistolaista.

Päivän lopuksi annettiin tuomiot sekä kirjastokahakasta että Dan Koivulaakson kaasutustapauksesta Oulussa vuonna 2012. Oululaisaktivisti sai tuomiot molemmista tapauksista, mikä herätti ihmetystä puolustuksessa. Aktivisti tuomittiin kaasutustapauksesta ainoastaan siksi, että kaksi tunnettua vasemmistopoliitikkoa – Dan Koivulaakso ja Radikaalivasemmiston opintopiirin Juha Tapio – väittivät nähneensä hänet tapahtumapaikalla. Tuomio ei siis perustunut valvontakamerakuvaan tai objektiivisten todistajien lausuntoihin.

Juuso Lahtinen sai sakkoja pahoinpitelyn yrityksestä. Arto Savolainen joutuu maksamaan sakkoja ja korvauksia kahden pahoinpitelyn sekä vaarallisten ja vahingoittamiseen tarkoitettujen esineiden hallussapidon vuoksi. Teleskooppipatukan lisäksi Savolaisella oli kirjastossa mukanaan puukko. Syyttäjä vaati Savolaiselle ehdotonta vankeustuomiota tämän poikkeuksellisen ruman rikosrekisterin vuoksi.

Oululaisaktivisti sai 1,5 ehdollista vankeutta ja hän joutuu maksamaan sakkoja ja korvauksia. Hän kiistää edelleen olleensa paikalla, kun Koivulaaksoa kaasutettiin vuonna 2012. Koivulaakso oli vaatinut erikseen vahingonkorvauksia mielipahasta, josta hän oli kärsinyt, kun hänen poliittista toimintaansa oli loukattu. Tuomarin mukaan Koivulaakson vaatimus ei kuitenkaan perustunut lakiin. Jyväskyläläisaktivisti joutuu maksamaan sakkoja. Kuten jyväskyläläisaktivistin puolustus totesi loppulausunnossaan, sai kirjastokahakka Suomessa naurettavat mittasuhteet. Media teki tapauksesta ”sananvapauskysymyksen”, jota on viime päivinä verrattu jopa Pariisin Charlie Hebdo -joukkomurhaan. Konkreettinen näyttö kuitenkin puhui sen puolesta, että kyseessä oli spontaani provokaatiosta alkanut lyhyt tappelu. Melkoinen ”kausti”!

http://www.patriootti.com/jyvaskylan-oikeudenkaynti-paiva-2/
 
viaras
Naurattaa oikein suomalaisen punikkimedian Jyväskylän tapahtumista antama kuva, jolla ei näytä olevan paljonkaan tekemistä totuuden kanssa, mut kyllähän sen arvasi.

Patriootit ovat hyvällä asialla.
 
vierailija
Sama tyyppi taas. Tällä kertaa kävi lapsen kimppuun!

"KAUPPAKESKUS Valkeassa tapahtuneesta puukotuksesta epäilty 33-vuotias mies on ollut mukana Suomalaisen vastarintaliikkeen ja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa.
Aiemmin sama mies on tuomittu muun muassa Jyväskylän kirjastopuukotuksesta vuonna 2013 ja Oulun pippurikaasuhyökkäyksestä 2012.
Jyväskylän kirjastopuukotus tapahtui tammikuussa 2013 Jyväskylän kaupunginkirjastolla, jossa järjestettiin Äärioikeisto Suomessa -kirjaan liittyvä keskustelutilaisuus. Tilaisuuteen pyrki väkivalloin kolme miestä.
Oulussa North Pride -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa yksi puhuja sai pippurikaasua silmilleen."

 

Yhteistyössä