Kaikki ei todellakaan kaipaile helteitä!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ihanaa, kun on vain parikymmentä astetta lämmintä ulkona.

Jopa ulkomailta tulevat tänne, ettei tarvitse kärsiä helteistä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006161453.html
Matkailualalla havahduttiin kasvavaan ilmiöön: Turistit tulevat nyt Suomeen pakoon hirmuhelteitä
Viileästä kesäsäästä näyttää tulleen myyntivaltti, joka houkuttelee turisteja Suomeen.
– Valitsimme Helsingin matkakohteeksi nimenomaan siksi, että täällä on niin viileää. On ihanaa vain istuskella tässä ja nauttia ympäristöstä. Kuunnella, kun joku soittaa musiikkia ja katsella lokkeja, kertoo Intian Delhistä kotoisin oleva Puja viettäessään tiistai-iltaa Esplanadin puistossa.

Delhissä lämpötila lähenteli tiistaina 40 astetta, joten ero tihkusateessa kylpeneen Helsingin noin 15 asteeseen oli huomattava. Viileydestä nauttiva Puja ei ole yksin, sillä yhä useampi turisti näyttäisi matkustavan Suomeen nimenomaan kuumuutta paetakseen.

Ilmiö on huomattu myös suomalaisen matkailuteollisuuden toimijoiden keskuudessa. Suomeen suuntautuvan matkailun edistämiseksi työskentelevän Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen kertoo Ilta-Sanomille, että jopa viime aikoina Manner-Eurooppaa korventanut helleaalto näyttää aiheuttaneen viime hetken kysyntäpiikin Suomeen suuntautuvassa matkailussa.

– Kyllä markkinoilta on sellaista viestiä tullut. Samanlaista ilmiötähän nähtiin jo viime kesänä, kun Keski-Euroopassa oli kuumat kelit. Kyllä se oli yhtenä syynä matkustaa Suomeen, vaikka täälläkin oli silloin lämmintä. Joka tapauksessa se on kohtuullista verrattuna siihen lämpötilaan, mikä tuolla Välimeren ympäristössä ja Keski-Euroopassa on, Virkkunen sanoo.

Myös Saimaalla toimivan matkailun markkinointiyhtiön GoSaimaan johtaja Juha Sorjonen kertoo kuulleensa samansuuntaisia viestejä yrittäjien taholta.

– Muun muassa intialaisten jättämässä palautteessa on kehuttu sitä, kuinka ihanan viileää täällä on. Myös puhdasta ilmaa ja vettä kiitellään. Meidän kannalta huono kesä voikin olla muualla se kesä, jota täältä lähdetään hakemaan, Sorjonen sanoo.
 
vierailija
Idiootti luulee että helteiden perään haikailija haikailee automaattisesti yli 30c lämpötiloja, kun helleraja on 25c.
Vain idiootti luulee
Niin, siis oikeastihan esim. Espoossa on nyt +16. Luvattu huomiselle +14. Se edes enää edes matemaattisesti pyöristy pariinkymppiin, vaan kymmeneen asteeseen.
ILMASTO LÄMPENEE!!!
hellerajan olevan joka maassa sama kuin Suomessa.
 
vierailija
Niin, siis oikeastihan esim. Espoossa on nyt +16. Luvattu huomiselle +14. Se edes enää edes matemaattisesti pyöristy pariinkymppiin, vaan kymmeneen asteeseen.
 

Yhteistyössä