Ihan samaa tavaraa on valkoiset vehnäjauhot nyt kuin kasarillakin! Sun äitisi on saattanut vaivata sekaan täysjyvä- tai hiivaleipäjauhoja
Antibiootteja syötettiin 70-80-luvuilla paljon helpommin syyttä, kuin nykyään, vähentäminen alkoi 90-luvulla.
Lisäaineiden käyttö on vähentynyt, muiden pakkaus- ja säilöntämenetelmien käyttö on kehittynyt parempaan, muovit ovat vähemmän haitallisia nykyään mutta niitä käytetään paljon.
Silti ihmiset saavat lisäaineita enemmän kuin ennen, KOSKA niitä sisältäviä ruokia syödään enemmän.
Sokeria ja virvoitusjuomia kulutetaan nykyään ennennäkemätön paljon.
Lihavuus on lisääntynyt huomattavan paljon, ja liikunta, etenkin hyötyliikunta, vähentynyt merkittävästi.
Nämä altistaa sairauksille, ja nykyajan lisääntynyt stressi altistaa yhdessä huonojen elintapojen kanssa nimenomaan suolistosairauksille.
Kuitenkin, mun äidillä on ollut ibs jo 70-luvulla, ja se on periytynyt mulle 80-luvulla, ja mun tyttärelle 2000-luvulla. (Normaalipainoisia, ravintotietoisia, liikunnallisia ihmisiä ollaan.)