Ketjujen KETJU 2024 (K24)

Mutta maaliskuusta alkaa ihana 4-5 kk valoisa jatkumo. Elokuussa pännii sitten taas.


Suomen kesökausi on kyllä valoisuudellaan ihan paras!

täällä ärsyttää se, että ku herää aamuseiskalta (kello silloin suomessa yhdeksän) ni on vielä melkein tunnin pimeää. Ja sama illalla, aurinko laskee niin aikaisin että on turha kuvitellakaan että lähtisi ihastelemaan vuoria/metsää jalan.
 
  • Tykkää
Reactions: Kais ja Echo
Suomen kesökausi on kyllä valoisuudellaan ihan paras!

täällä ärsyttää se, että ku herää aamuseiskalta (kello silloin suomessa yhdeksän) ni on vielä melkein tunnin pimeää. Ja sama illalla, aurinko laskee niin aikaisin että on turha kuvitellakaan että lähtisi ihastelemaan vuoria/metsää jalan.
Juu. Mutta nyt maalis-huhtikuussa pitää varautua aamuaurinkoon joka porautuu aivoihin 6 maissa. Onneks on hotelliverhot (siis en asu Hiltonissa), mut silti.
 
Vaimo taas ei tule näihin kauppoihin. Menen, tai sanon meneväni, noihin kauppoihin ku haluan omaa rauhaa. Kalallekin se tunkee mukaan ja golfia en oo aloittamassa. Mites se hupilahtaus kaupunkilaismiehillä? :unsure:
ei kannata ottaa eukkoa mukaan bilikseenpuuiloonmätänettiin, ei se kummiskaan antas ostaa mtn

kai ne kaapuntilaiseki voi päästä hupilahtausseuraan jos papalla on satoja hehtaareja mehtää?
 
  • Tykkää
Reactions: KalaMies
Mitähän sitä söis päivälliseksi, lounaaksi oli loput uunijuurekset ja broilerista fetalla ja oliiveilla.
 
  • Rakkaus
Reactions: -roosaruusa-
Täällä on perinneruoka gofio. Siis savustettua maissi/plus ehkä jotain muuta jauhoa. Samanlaista kuin suomessa talkkuna tai piapojauho. Siis se kypsä, ei puuroversio.


Siitä tehdään veden ja oliiviöljyn kanssa tahnaa joka maustetaan tavalla tai toisella. Joskus makeaksi ja joskus suolaiseksi.

Etenkin liha/kana/kasvisliemeen tehtyä suolaista tahnaa tarjotaan sipulista leikeltyjen "kuppien" kanssa syötävänä.

On melkis pakko kokeilla kotona talkkunaversiona kunhan palataan sinne.


 
  • Tykkää
Reactions: Kais

Yhteistyössä