Rättis ja muut kulinaristit,kaipaan apuanne

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eli minä hölmö lupasin tehdä firman pitkään palaveriin ruuat (alkupala pääruoka ja jälkkäri) ja selvitettyäni mahdolliset allergiat ja inhokit keksin 4 menua mutta mikä näistä olisi paras?

Meny 1.

A.Paahdettu kurpitsa salaatti,Kastike öljyä,vakosipulia,hunajaa,viinietikkaa
P. Paholaisen kanaa riisi-vihannes pedillä
J. Kinuski omppuja

Meny 2.

A. Vuohenjuustoa lakritsi marinaadissa
P. Gulassia potuilla
J.Valkosuklaajuustokakkua, vadelmasorbettia ja vadelmia

Meny 3.

A. Simpukoita dijon kastikkeessa
P.Lohipastaa valkoviinikastiketta
J.Pullavanukas

Meny 4.

A.Homejuusto päärynä salaatti
P.Possua homejuustolla
J.Homejuusto jätskiä piparipedillä
 
vierailija
Toki niihin kinuskiomppuihin toisi kivaa suolaisuutta jokunen sinihomejuustomutu. :p
"E235 - NATAMYSIINI
Lisäaineryhmä
Säilöntäaineet

Alkuperä ja käyttö
Streptococcus-bakteerien tuottama aine, jolla on antibioottinen vaikutus. Estää sienten kasvua. Saa käyttää vain kypsytettyjen juustojen ja kuivattujen makkaroiden pintakäsittelyyn. Enimmäismäärärajoitus.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
0,3 mg/kg/vrk"
 
vierailijaff
Rättis ei todellakaan ole mikään kulinaristi. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Ap:n menuista 1 on paras. Miksi olet muuten laittanut vikan menun kaikkiin ruokiin homejuustoa? Olisi riittänyt, että yhteen vain.
 
vierailija
Viime kesänä yksissä juhlissa oli lohipastaa, se oli ihan hirveää, kuin tomaattista keittoa missä lillui limaista kalaa ja limaisia pastan paloja. :sick:söin vain salaattia.

Kyllä se lohipastakin hyvää voi olla, jos sen osaa tehdä.
 
r0s
"E235 - NATAMYSIINI
Lisäaineryhmä
Säilöntäaineet

Alkuperä ja käyttö
Streptococcus-bakteerien tuottama aine, jolla on antibioottinen vaikutus. Estää sienten kasvua. Saa käyttää vain kypsytettyjen juustojen ja kuivattujen makkaroiden pintakäsittelyyn. Enimmäismäärärajoitus.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
0,3 mg/kg/vrk"

Muttta se on herkullista! :p
 
r0s
Sieniallergisten suolisto tulehtuu ja niiden maha kouristelee, joilla elimistöstä puuttuu se entsyymi, joka hajoittaa sienisokeria. Siitä syystä en käy juurikaan koskaan ulkona syömässä.

Mun vatsa rakastaa sieniherkkuja. :p

Toki ymmärrän että jos on intoleranssi tai vaikka kihti niin sieniherkut on paras jättää vähemmälle. Luoja mua niiltä vaivoilta varjelkoon!
 
vierailija
Kauan ="vierailija, post: 34414598"]
Mistä löydät sellaisia omenoita, jotka eivät tee kuoreensa vahaa? Meillä kanelissa, valkeakuulaassa, talviomenassa jne on kaikissa vahakuori.
[/QUOTE]
Kaupan pintakäsiteltyjä tarkoitin. Sellasta sairastuttaa
 

Yhteistyössä