Se vie ymmärryksen kun kasvatetaan myrkyillä. Teräketjuöljyksi on viljelty alunperinNeitsytöljy on puutaheinää. Noista kahdesta siis rypsiöljy.
No kuule ei kumpikaan. Puhdasta nurmea syöneen naudan rasvassa on enemmän ihmiselle optimaalista ravintoa ..
No sitten siellä on tosiaan syötävä sitä oliiviöljyä.Anders Lund Madsen fylder 60: Han har både været sjov og gravalvorlig gennem årene
Anders Lund Madsen har været godt rundt i DR's sendeflade gennem årene, hvor han både har lavet børneprogrammer, 'De Sorte Spejdere', programmer om døden og talkshow. Søndag den 15. oktober fyldte han 60 år.www.dr.dk
Valittelit sitä jalkaa…Molempia!
Rypsiöljyyn tehty majoneesi on hyvää. Ja pullaan se sopii oliiviöljyä paremmin.
Oliiviöljy taas on paistamisessa, salaatissa ja suklaakakussa paraste
Mitä tuossa linkissä oli? Juttu ei auennut.No sitten siellä on tosiaan syötävä sitä oliiviöljyä.
Täällä on totuttu elänrasvoihin.
Mistähän mahtaa johtua se perinnöllinen kolesteroolijutska? On niin outoa että ihmisen keho ei toimi niin, että hyödyntää eläinrasvoja optimaalisesti. Onko se joku evolution tulos vai mikä…söivätkö siis minun esi-isät enemmän lihaa ja rasvaa? Vai onko joku häiriö vai mikä….
No en varma ole kun on tuo tanska vähän ruosteessa.Mitä tuossa linkissä oli? Juttu ei auennut.
Esi-isät kuolivat yleensä viimeistään jotain nelikymppisinä muutenkin, niin ei ollut väliä kertyykö sitä kolesterolia siihen mennessä vai ei. Energian saanti oli silloin tärkeämmässä roolissa.
Juu ei.No kuule ei kumpikaan. Puhdasta nurmea syöneen naudan rasvassa on enemmän ihmiselle optimaalista ravintoa joten tätä!
Sydänliitto onkin varsinainen megaluokan kusetus kun niistä viipalepullista sairastuuItse suosin oliiviöljyä, kylmäpuristettua ei kannata käyttää paistamiseen. Silloin tällöin rypsiöljyäkin, jos on hintsusti rahaa, mutta useimmiten satsaan oliiviöljyyn ja tilaan ulkomailta myös.
Tietoa molemmista:
Rypsi- vai oliiviöljy – kumpi valita? - Sydänliitto
Rypsiöljy ja oliiviöljy puhuttavat ja mietityttävät. Pohdintaa on riittänyt niin öljyjen kuumentamisen kuin maku- ja ravintoainepitoisuuksien suhteen. Mistä sitten tietää, kumpi valita?sydan.fi
Kohta alkaa Se kolmas jakso sarjasta.No en varma ole kun on tuo tanska vähän ruosteessa.
Mutta jotakin lastenohjelmia jotka kertovat kuolemasta…
Mulla tää aipponi ei käännä ollenkaan tekstejä! Samsung kääns automaattisesti.
Olen seurannut, tykkäsin!Kohta alkaa Se kolmas jakso sarjasta.
9.30. Tv2 Anders Lund syrjäisellä saarella
Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on terveellisemmät rasvat.Itse suosin oliiviöljyä, kylmäpuristettua ei kannata käyttää paistamiseen. Silloin tällöin rypsiöljyäkin, jos on hintsusti rahaa, mutta useimmiten satsaan oliiviöljyyn ja tilaan ulkomailta myös.
Tietoa molemmista:
Rypsi- vai oliiviöljy – kumpi valita? - Sydänliitto
Rypsiöljy ja oliiviöljy puhuttavat ja mietityttävät. Pohdintaa on riittänyt niin öljyjen kuumentamisen kuin maku- ja ravintoainepitoisuuksien suhteen. Mistä sitten tietää, kumpi valita?sydan.fi
Totta mutta se laadukas öljy menee kyllä hukkaan paistaessa, mieluummin sitten "raakana" salaatin tai kasvisruoan ym. päälle. Näin mulle oliiviöljyntuottajamaassa opetettiin.Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on terveellisemmät rasvat.
Hyvin sitä voi käyttää paistamiseen, se vaan ei ole sitten enää lämmittämätöntä. Pääasia että mikään rasva ei savua, silloin muodostuu transrasvoja.
Eläinrasvoissa on transrasvoja ja tyydyttynyttä rasvaa, eikä laiduntavan naudankaan 3:6 oleellisesti eroa rypsiöljystä. Näitä voi etsiä netistä, lähteitä on monenlaisia ja jokaisessa vähän eri arvot.
Eli jos nyt jäi epäselväksi vielä: mä käytän kylmäpuristettua suomalaista rypsiöljyä
(ja syön myös hirveä, nautaa, kaloja, oivariinia, voita, vähärasvaista juustoa, ja suklaata)
Ei kun niin joo, sä puhuitkin rypsiöljystä. Henkilökohtaisesti pidän itse enemmän oliiviöljystä, ihan jo maun vuoksi.Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on terveellisemmät rasvat.
Olen katsonut mut kyllä kuvaajakin taitaa kulkea mukana?Olen seurannut, tykkäsin!
Täytyy töiden jlk katsoa.
Kiitos vinkistä!
Katsoitko yksineläjä Severin?
Ja lopulta eukkokin.Olen katsonut mut kyllä kuvaajakin taitaa kulkea mukana?
Tässä muutamia tutkimuksia kasvis/siemenöljyistä:Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on terveellisemmät rasvat.
Hyvin sitä voi käyttää paistamiseen, se vaan ei ole sitten enää lämmittämätöntä. Pääasia että mikään rasva ei savua, silloin muodostuu transrasvoja.
Eläinrasvoissa on transrasvoja ja tyydyttynyttä rasvaa, eikä laiduntavan naudankaan 3:6 oleellisesti eroa rypsiöljystä. Näitä voi etsiä netistä, lähteitä on monenlaisia ja jokaisessa vähän eri arvot.
Eli jos nyt jäi epäselväksi vielä: mä käytän kylmäpuristettua suomalaista rypsiöljyä
(ja syön myös hirveä, nautaa, kaloja, oivariinia, voita, vähärasvaista juustoa, ja suklaata)