Miten jollakin voi mennä vain n 100 e kuussa ruokaan?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei riitä töissä käyvälle liikuntaa harrastavalle ihmiselle. Esim. itsellä painon säilyttäminen normaalissa vaatii 2500 kcal päivässä. Hieman tavallista enemmän lihasmassaa, jota tietenkäön en halua menettää, kuten en myöskään voimia ja energisyyttä, joita tarvitsen työssä.

Ja juuri sen takia suomalaiset lihovat.
Ei, vaan tällä paino pysyy ennallaan ja normaalina 😁👌 Tarkoitus ei ole kuihduttaa itseään.
 
vierailija
Tuossa esimerkissähän oli käytetty vain 25€. Oliko vielä normaalihinnoilla laskettu? Itse ainakin sain ostettua 1.8€ naudan jauhelihaa/400g.
Ja tuskin nyt kukaan tuota määrää putkeen vetääkään ainoana ruokana mutta 8 pastapäivää kuukaudessa ei ole mitenkää epätavanomainen vaihtoehto.
Ja kahdeksan päivää olisi siis pelkkää pastaa koko päivä. Jos se jaetaan eri aterioille, niin siitä saa lounaan tai päivällisen 16 päivälle. Joku muu setti sitten hoitaa ne muut ateriat. Esim. kananmunat ovat hinnannoususta huolimatta edelleen ehdoton osa edullista ruokavaliota.

Ja tosiaan tuohan on vaan esimerkki hinnoista. Aina kannattaa ostaa sitä mitä halvalla saa ja pakastaa se sellaisenaan tai tehdä valmista ruokaa pakkaseen. Jos vaikka jauhelihaa saa -60 prosentin alennuksesta, niin sen voi jakaa 100-200 gramman satseihin ja käyttää sieltä pakkasesta tarpeen mukaan. Ja sama tietysti koskee kaikkea muutakin, mutta hevi-tuotteita nyt harvemmin alennuksesta löytää.
 
vierailija
Ja kahdeksan päivää olisi siis pelkkää pastaa koko päivä. Jos se jaetaan eri aterioille, niin siitä saa lounaan tai päivällisen 16 päivälle. Joku muu setti sitten hoitaa ne muut ateriat. Esim. kananmunat ovat hinnannoususta huolimatta edelleen ehdoton osa edullista ruokavaliota.

Ja tosiaan tuohan on vaan esimerkki hinnoista. Aina kannattaa ostaa sitä mitä halvalla saa ja pakastaa se sellaisenaan tai tehdä valmista ruokaa pakkaseen. Jos vaikka jauhelihaa saa -60 prosentin alennuksesta, niin sen voi jakaa 100-200 gramman satseihin ja käyttää sieltä pakkasesta tarpeen mukaan. Ja sama tietysti koskee kaikkea muutakin, mutta hevi-tuotteita nyt harvemmin alennuksesta löytää.
16 pasta-ateriaa ei kuulosta minusta mitenkää pahalta. Kyllä meillä työpaikkalounaalla on ainakin 2 x viikossa pastaruokaa.
 
vierailija
No paljon sulla menee ruokaan kuussa, et saat sen 2500 kaloria ja mitä syöt siihen?
Selvästi enemmän. Euromääriä ja ruoka-aineita on turha tähän laittaa koska vaihtelevat sekä euromäärät että ruoka-aineet monipuolisuuden, vaihtelun, satokauden, saatavuuden, tarjousten jne. mukaan. Terveellisiä, ravintopitoisia/ravintoainetiheitä perusraaka-aineita, joista itse keittäen, höyryttäen, hauduttaen, paistaen, raaka-salatteina ruoka tehdään. Lisäksi täysjyväruisleipää, maustamatonta luonnonjogurttia, hedelmiä, naturel pähkinöitä jne.
 
vierailija
Sinulla ehkä noin, mutta keskimäärin suomalaiset lihovat ja se johtuu juuri siitä kun (kiitos iltapäivälehtien ja kaltaistesi kansanvalistajien) kuvittelevat tarvitsevansa 2000-2500 kcal päivässä, vaikka eivät oikeasti tarvitse kuin 1500 kcal.
Katso nyt oikesti toi päivittäiskaloritarvelaskuri, oli vaikea saada noin alhaista kaloritarvetta edes naisille. Joko olet erikoisen hento ihminen tai jossain on vikaa.

 
vierailija
No ne syö kuule just sitä. Italialainen Barilla on maailman suurin kuivapastan valmistaja ja sitä ihan samaa sinisessä pakkauksessa olevaa tavaraa syödään siellä valtavat määrät.
Ne syö durum-vehnäpastaa mutta käyttää todella paljon vihanneksia ja neitsytoliiviöljyä sen kanssa. Suomessa nämö lisukkeet tekee pastan hinnanmuodostuksesta pääosan, ja siitä ne Välimeren ihmiset saa sen Välimerellisen ruokavalion hyödyt, ei siitä pastasta, joka antaa pääosin energiaa. Tuolla etelässä noi kasvikset maksaa vaan murto-osan Suomen hinnoista, kuten myös kala, juustot, leipä ja jogurtti.
 

Yhteistyössä