No näitä nyt on joka lähtöön, ja kyseenalaistan otannan koska pitäisi syödä pelkkää lihaa jos haluttaisi varmoja tuloksia?No laitahan sinä sit tutkimus jossa todetaan ettei se luomutuotettu liha lisää syöpäriskiä.
Ehkä sinä luet ne jostakin muualta?Tästä voitkin sit kysyä keneltä tahalta palastalaiselta.
Siis että luenko mä iltapäiväjulkaisuja.
Jaksaisitko pohtia nyt tuota lihatutkimusta kanssani?No laitahan sinä sit tutkimus jossa todetaan ettei se luomutuotettu liha lisää syöpäriskiä.
Miksi pitää olla muun kasvipohjaista? Miksi ei voi syödä pelkkää pihviä?Ne määrät on olennaisia. Eli sitä punaista lihaa voi olla lautasella vaikka 1 pieni pihvi, ei enempää, ja muun pitää olla kasvipohjaista.
Jaksaisitko pohtia nyt tuota lihatutkimusta kanssani?
Miten otanta on tehty ja mitä asioita siinä on otettu huomioon ja onko lopputulos oikeasti sellainen, että esim. luomulihan käyttö lisää syöpäriskiä? Ja jos lisää niin minkä verran? Saman verran kuin ulkoilman hengittäminen vai saman verran kuin asbestin purku vaiko jotakin siltä väliltä.
Sinulta varmasti löytyy se suurempi määrä dataa asiasta koska et kyseenalaista sitä.
Otin esimerkin siitä että luomuruoka vähentää riskiä sairastua syöpään.Nerokasta vaatia toiselta linkkejä tutkimukseen ja sit kun pyydetään samaa ni kuitata pyyntä tunkemalla kasa jotain ihan muusta kertovia juttuja.
Silloinhan, ainakin omasta mielestään, voittaa keskutelun aina.
Yleisesti meille on kerrottu ja jotkut pitävät ihan faktanakin, että liha altistaa syövälle, ja että sitä ei tulisi syödä kuin pieni osa. Sama rasvan kanssa, sen sanotaan altistavan korkealle kolesteroolille ja kuulema tukkii suonet.Ilmeisesti lihan sisältämä hemirauta on se, mikä lisää suolistosyövän riskiä. Lisäksi runsas lihansyönti vie tilaa kasvisten syönniltä ja kasviksissa on runsaasti syövältä suojaavia yhdisteitä.
Ehkä luomulihassa on vähemmän rautaa kuin tavallisessa? En tiedä. Sun pitäisi tietää kun sen puolesta paasaat.
Yleisesti meille on kerrottu ja jotkut pitävät ihan faktanakin, että liha altistaa syövälle, ja että sitä ei tulisi syödä kuin pieni osa. Sama rasvan kanssa, sen sanotaan altistavan korkealle kolesteroolille ja kuulema tukkii suonet.
Olen lukenut paljon tutkimuksia mitkä ovat osoittaneet toisin. Ja nyt on yhtäkkiä luovuttu ideasta, että on kovat rasvat ja pehmeärät rasvat. Nämä asiat muuttuvat koko ajan ja virheitä on sattunut, ollaan tehty tutkimuksia jo väärien pohjalta jne…
Kysymys:
Kyseenalaistatko mitään ”virkamies lähtöistä” dataa tai jotakin tutkimusta?
Onko sinulle selvillä että tekemällä tutkimuksia saadaan vastaus usein puolesta ja vastaan tai ainakin samasta asiasta tehtävä tutkimus voi olla kahden eri tutkijan tekemänä aivan erilainen. Suomessa ei mielestäni tehdä erittäin monia erillisiä tutkimuksia, jotta meillä olisi riittävästi vertailupohjaa että saataisiin todella lähelle totuutta pääsevä tutkimus.
Mitä julistan täällä totuutena?Tottakai kyseenalaistan. Mutta en julista omia ajatuksiani ainoana oikeana totuutena kuten sä.
Ja siis et tiedä, onko luomulihassa enemmän vai vähemmän hemirautaa?
Suolettomat ovat suunnitelleet käypähoitoaTutkimuksia on tehty ja minun mielestä ne pitäisi ottaa huomioon.
Huonoa ruokavaliota ei tunnusteta Suomessa suolistosairauksien vaikuttimena ollenkaan. Sanotaan vaan että meillä on euroopasta eniten suolistosairauksia ja se on länsimaisen hyvinvoinnin sivutuote, antibiootteineen päivineen. ”Syö nämä lääkkeet, tämä on elinikäinen autoimmuunitauti, emme tuedä mistä johtuu”.
Tässä ihan mielenkiintoinen tutkimus:
(näitä on monia)
Frontiers | Leaky Gut As a Danger Signal for Autoimmune Diseases
The intestinal epithelial lining, together with factors secreted from it, forms a barrier that separates the host from the environment. In pathologic conditi...www.frontiersin.org
Ihmiset ovat parantuneet erilaisista autoimmuunitaudeista eliminaatiodieetin avulla, mihin tämä sitten perustuu? Miksi tätä ei tutkita.
Seulonnat lisäävät niitä kun ne koepalareiät tulehtuuSeulonnan ispetti, post: 34187778, member: 124371"]
Mutta eikö huolestuta että meillä suolistosairaudet sen kuin lisääntyvät eikä juuri puututa, syötetään vain lääkkeitä jne.
Varmaan ihan fiksua!Suolettomat ovat suunnitelleet käypähoitoa
Et laittanut yhtäainutta virallista tutkimusta missä todettaisiin ettei luomuliha lisäisi syöpäriskiä.Mitä julistan täällä totuutena?
Olen laittanut jo sinä et.
Laittaisitko sinä välillä tutkimuksen minkä perusteella uskot että 100% laidunsyönyt luomukarja altistaa syövälle niin voidaan pohdiskella sitä?
Varmaan ihan fiksua!
Nämä nykyiset ravintosuositusten tekijät ovat vähän outoja?
”Julkisuudessa on vaadittu, että Käypä hoito -suosituksista päättävien pitäisi olla puolueettomia eli heillä ei saisi olla taloudellisia kytköksiä esimerkiksi lääke- tai vakuutusyhtiöihin[6]. Käypä hoito -suositukset ovat julkaisijansa mukaan riippumattomia[7], mutta vuonna 2012 laaditussa selvityksessä havaittiin kuitenkin, että niiden laatijoilla on paljon taloudellisia kytköksiä etenkin lääkealan yrityksiin. Yksittäisellä suosituksen tekijällä saattaa olla jopa yli 30 kytköstä lääkeyhtiöihin ja muihin lääkealan yrityksiin. Suositusten laatijat ovat saaneet taloudellista hyötyä lääkeyhtiöiltä muun muassa ilmaisten kongressimatkojen ja lääketehtaiden järjestämillä kongressimatkoilla pitämiensä maksullisten luentojen muodossa. Tästä huolimatta heitä ei yleensä jäävätä Käypä hoito -suositusten laadinnasta.[1] Suuri osa suositusten laatijoista työskentelee lisäksi vakuutusyhtiöiden laskuun[8].
”Käypä hoito on Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin erikoislääkärijärjestöjen kanssa vuonna 1994 käynnistämä hanke, jonka tavoitteena on yhtenäistää Suomessa noudatettavia terveydenhuollon käytäntöjä[1] sekä parantaa hoidon laatua. Käypä hoito -suositukset perustuvat seuran mukaan tieteellisesti arvioituun näyttöön.[2] Seuran julkaisemista hoitosuosituksista tuotetaan myös potilasversiot suomeksi ja ruotsiksi sekä oppimateriaaleja ja verkkokursseja vapaaseen käyttöön.”
Käytetäänkö niitä missään?Jos ravintoon ja terveyteen liittyvät asiat kiinnostavat niin esim itäsuomen yliopistossa on valtava määrä kliinisiin tutkimustuloksiin perustuvaa tietoa.
Eivätkö ne ole osa hoitosuunnitelmaa? Jos ei niin melko huonosti menee.Nyt sotkit käypä hoito (siis HOITOsuunnitelmat) ravintosuosituksiin.
Kaksi eri asiaa!
Tottakai.Käytetäänkö niitä missään?
Mä taas näkisin niin että oletat vähän omiasi.Et laittanut yhtäainutta virallista tutkimusta missä todettaisiin ettei luomuliha lisäisi syöpäriskiä.
Mä en laita vastaversiota koska niitä ei ole. Siis tutkimuksia jotka voisivat osoittaa puolin tai toisin.
Sulla on hauska tapa venkuilla irti pyynnöistä tunkemalla linkkikaupalla jotain tuubaa ja sit vaatia jotain vaikket itse antanut oikeasti mitäään.
Ja huvittavinta on se, että mä olen väitellyt kanssasi tässä ketjussa vain siitä, ovatko viralliset ravintosuositukset hyviä vai ei, ja nyt ollaan sit luomussa. Et osaa hetkeäkään pysyä asiassa vaan loikkaat sivuteille kun et löydä aiheesta mielipidettäsi puoltavia tutkimuksia.
Kiitos vinkistä.Tottakai.
Siis. Lihan hyödyt ja haitat: kyllä, pihvi tekee kylläisemmäksi kuin porkkana.Yleisesti meille on kerrottu ja jotkut pitävät ihan faktanakin, että liha altistaa syövälle, ja että sitä ei tulisi syödä kuin pieni osa. Sama rasvan kanssa, sen sanotaan altistavan korkealle kolesteroolille ja kuulema tukkii suonet.
Olen lukenut paljon tutkimuksia mitkä ovat osoittaneet toisin. Ja nyt on yhtäkkiä luovuttu ideasta, että on kovat rasvat ja pehmeärät rasvat. Nämä asiat muuttuvat koko ajan ja virheitä on sattunut, ollaan tehty tutkimuksia jo väärien pohjalta jne…
Kysymys:
Kyseenalaistatko mitään ”virkamies lähtöistä” dataa tai jotakin tutkimusta?
Onko sinulle selvillä että tekemällä tutkimuksia saadaan vastaus usein puolesta ja vastaan tai ainakin samasta asiasta tehtävä tutkimus voi olla kahden eri tutkijan tekemänä aivan erilainen. Suomessa ei mielestäni tehdä erittäin monia erillisiä tutkimuksia, jotta meillä olisi riittävästi vertailupohjaa että saataisiin todella lähelle totuutta pääsevä tutkimus.