Ihanaa kiihkotonta pohdiskelua!! Kiitos.Ruoka on elintärkeä polttoaine ihmiselle, ei suinkaan ole se ja sama mitä, milloin ja kuinka paljon syö. Ruoka kulkee käsi kädessä käytettävän tehon, energian kanssa. Liike on lääke, sanotaan, kuten myös oikea ruokakin on lääke.
Hieno, mielenkiintoinen ketju - kiitos siitä.
Lispetti linkkasi myös mm. lääkäri Eric Bergin kiintoisan puheenvuoron paastoamisen vaikutuksesta syöpään. Ylipäätänsä oikean ruokavalion vaikutuksesta syöpään. Ruualla on oma vaikutuksensa valitettavasti syövän kehittymisessä, toki geeniperimä varmasti edesauttaa niin puolesta kuin vastaankin, mutta otetaanpa vaikka urheilijat, jotka syövät terveellisesti. Monilla, jos ei kaikilla, on käytössään ravintoterapeutit maksimoimaan ruuasta saatavat edut urheilusuoritukseen kestävyyden ja lihasvoiman hankkimisen suhteen, palautumisesta puhumattakaan. Niin luulisi, että urheilijat olisivat ikäänkuin suojassa syöviltä mutta itseasiassa heitäkin kaatuu kohtalokkainkin seurauksin tuohon sairauteen. Eli heilläkin, kaikesta terveellisyydestä ja liikunnallisuudesta huolimatta, on suojaustasot syövälle hyvinkin alttiina, voisiko sanoa, että joillakin voi jopa olla tiukasta ruokavaliosta ja treenaamisesta johtuen elimistössään inflammatoorinen tila? Mene ja tiedä. Mutta mikä suhde paastolla lopulta on siihen inflammatoorinen tilaan? Kun voisi ajatella, että paasto myös on raju kehon ravistelu ja jos elimistö on valmiiksi tulehdustilassa, niin se ruokkisi sitä myös lisää? Ehkä mieluummin joku tasapainoisempi puuttuminen asiaan kuin paasto tulisi kysymykseen?
Ja liika sokeri syövän yhteydessä on pahasta. Mutta ihmisen elimistö myös itsessään tuottaa sokeria, glukoosia, jota syöpäsolut niin ikään käyttävät myös hyödykseen tavalla tai toisella, luulisi myös paastotessakin, koska glukoosi? Näennäisesti syöpäsolut voivat hetkellisesti menettää tehoaan mutta ihan satasella en oikein usko paaston parantavaan voimaan. Olisihan se hienoa kyllä jos noin helpolla selviäisi.
Mutta joo, sekavaa settiä jotenkin taisi tulla, pahoittelut siitä. Pääpontimena siis se, että ihmisen kannattaa todellakin miettiä kaksi kertaa mitä suuhunsa laittaa ja kuunnella kehoaan, milloin se voi hyvin. Ja keskittyä sen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.
Urheilijatkin mättävät kyllä välillä ihan mitä sattuu. Ryyppäävät ja rälläävät. Näitä pyörii tässä ympärillä sen verran että on jonkin verran käsitystä. Omat ovat herran nuhteessa niin eivät hirveästi ilkiä.
Toki perimälläkin on varmasti vaikutusta, mutta ympäristö on myös merkittävä tekijä.
Nyt kun vielä muistan niin haluaisin keskustella myös juomaveden (hanaveden) laadusta ja sen vaikutuksista suolistoon.
Lääkejäämät yms. Onko se hormoonidrinksu minkä hanasta juo (kärjistin). Onhan tästä melkoisesti uutisiakin…
Näitä paastoa/ravintoa apuna käyttäneitä syövästä parantuneita on monia, minusta on erittäin mielenkiintoista kuunnella ihmisten kertomuksia oman terveyden ylläpidosta.
Tässä pari:
Mennään samalla meidän ihmeellisiin ravintosuosituksiin:
Tässä oli vain tiiseri, koko video löytyy YT:sta.
Viimeksi muokattu: