Mikä riivaa nykyajan vanhuksia?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Voi se olla esim sähkön hinta. Että raha-asiat on niin umpikujassa että ne stressaa tai sitten ihan perheväkivalta. Meille tehtiin saunaremppa muutama vuosi sitten ja oltiin hetken aikaa evakossa kerrostalossa. Siellä naapuri ukko n 70v joka perjantai ryyppäsi ja löi vaimoaan. Mulle tuli ihan puskista,että noin vanhoilla pareilla voi olla väkivaltaa.
 
vierailija
Mitä hittoa tähän muistisairauksia tai donepetsiilejä sotkemaan?
19-vuotias mielialalääkkeen käyttäjä, 39-vuotias lääkkeetön tai 91-vuotias, mitä väliä?
Luuletteko, että ihmisestä automaattisesti tulee pyhimys, kun hän elää vanhaksi?
 
vierailija
Tämän yhden kirjoittajan pääasia on se, että vanhuksille syötetään lääkkeitä, jotka vievät heiltä muistin, kävelykyvyn, tasapainon jne.
Laitosruoasta ei saa koliinia, jota on kananmunassa, kun sitä ei hänen mukaansa ole vanhusten ruoassa.
Sairaalahoidossa vanhukselle tulee diabetes.
Marevania ei olisi saanut vaihtaa xareltoon, muistitestejä ei saa tehdä eikä myöskään silmänpohjan kuvauksia.
Liikuntaa tukevia laitteita ei saa käyttää kun vievät vanhukselta tasapainon ja heikentävät lihakset.
Tämä henkilö kieltää vanhenemisen ja sen mukanaan tulevat heikkoudet sekä kehon hiljaisen hiipumisen ja lopulta kuoleman.
Kyseisestä vanhusdilemmasta on tullut hänelle umpikuja, josta ei ole ulospääsyä ja siksi hän uudelleen ja uudelleen palaa aina samojen juttujensa kanssa tänne.
 
vierailija
En nyt tiedä vaivaako niin mikään erityisesti. Arvaamaton eläinhän ihminen on, ikääntyessäkin. Ihmisen psyyke on rajallinen. Ko. jutusta en tiedä kuin aloittajan nostaman boldatun uutistäkyn, taustalla voi olla tapahtumalle esim. mielen taakkaa vuosien ajalta.
 
vierailija
Vanhukset voivat sanoa tai tehdä asioita sillä ajatuksella, että ne menevät vanhuuden piikkiin. Tästä johtuen niitä saatetaan katsoa läpi sormien. Tosi vanhalla ei ole elinvuosien suhteen paljoakaan menetettävää. Korkeintaan maine, mutta sekin vahinko voi mennä dementian piikkiin.
 

Yhteistyössä