Eipä sille kehity ku se vaan lojuu, mutta nyt kun ne on alkaneet sentään syöttää rehun sijaan kalaa ni kahtotaan. Ainahan se tuppaa menemään niin, että lajilleen ominaisesti kasvatettu tai liki, niin ravintoarvot pysyy ja on hyvä.@Lispetti, mistä oot saanu päähös että kassilohessa ei olis omega kolmosta?
Ei se Lispe itse sitä päähänsä saanut. Sen kertoo hänelle juutuupi-mies Edward, on Usan armeijan entinen upseeri ja istuu jatkuvasti takan edessä.@Lispetti, mistä oot saanu päähös että kassilohessa ei olis omega kolmosta?
Kyllä meidän on terveelistä syödä pihvilihaa.
En kyllä pätkääkään luota siihen että eläinproteiini on korvattavissa, jos siis tarkoituksena on elää pitkä ja terve elämä.
Riitäiskö kala kaikille? Nytkin on jotakin kassikalaa tarjolla missä ei ole enää nimekskään omega kolmosta. Sardiinipurkkikin on vissiin parempi kunhan se ei lillu kasvisöljyssä. Mitä muuta proteiinia/eläinperäistä rasvaa saisi sinun mukaan syödä?
Omega kolmoset vedä villilohesta, sardiineista tai vaikka makrillista.Särkikalaa riittää aivan varmasti ainakin suomessa kaikilla halukkaille. Esimerkiksi rasvaisessa naudanlihassa on keskiarvollisesti alle 0,1g omega kolmosia ja jos se luomulihassa on puolitoistakertainen niin ei päästä yli 0,2g vaikka miten päin vääntäisi.
Särkikaloista vaikkapa lahnassa on samaisia omegakolmosia 0,6g.
Nää on finelistä, @mies voi vääntää sulle ton laskuosuuden jos mun taidot epäilyttävät. Ja jos toi alle 0,1 oiskin jo se maksimi ja luomulihan omegakolmosmäärä jossain kehuttu moninkertainen (muttei kuitenkaan moninkymmenkertainen, niin ei missään väitetä) niin siltikään, vaikka miten laskettaisi, niin lahnalle epäsuotuisimmallakaan laskukaavalla naudanliha ei jäisi paljoa huonommaksi rasvaiselle naudalle.
Omega kolmoset vedä villilohesta, sardiineista tai vaikka makrillista.
Pihviä syön siksi koska se on ihan yhtä hyvä ravinto kuin kalakin.
Pitää syyä katos lihaa monipuolisesti, oli se sitten pihviä kalaa tai mitä hyvänsä lihaa.
Jaa-a, ei sitä sitten kukaan syö?Epäilit ettei kalaa riitä kaikille.
Suomessa riittää. Ihan kotimaista ja usein lähiruokaakin.
Ei se Lispe itse sitä päähänsä saanut. Sen kertoo hänelle juutuupi-mies Edward, on Usan armeijan entinen upseeri ja istuu jatkuvasti takan edessä.
Edward tietää lohet ja silakat ja tietää senkin, että talitinttien menkkakierto on häiriintynyt globalistieliitin syöttämien gmo-jyvien takia. Talitinttien ois mentävä pätkäpaastolle.
epäilen kyllä riittävyyttä, ainaski hinnat on pilvissä ja saatavuuskin norjanlohta lukuunottamatta mitä sattuuEpäilit ettei kalaa riitä kaikille.
Suomessa riittää. Ihan kotimaista ja usein lähiruokaakin.
@m1esepäilen kyllä riittävyyttä, ainaski hinnat on pilvissä ja saatavuuskin norjanlohta lukuunottamatta mitä sattuu
@Lispetti näyt olevan ajanhermolla, o3 on tosiaan vähentynyt ja ihmekös tuo jos niille syötetään vegepaskaa
Se, mikä on todellinen riittävyys, on ihan eri asia kuin mitä on markkinoilla.epäilen kyllä riittävyyttä, ainaski hinnat on pilvissä ja saatavuuskin norjanlohta lukuunottamatta mitä sattuu
@Lispetti näyt olevan ajanhermolla, o3 on tosiaan vähentynyt ja ihmekös tuo jos niille syötetään vegepaskaa
Entisvanhaan kun kalaa oli paljon ja porukkaa murto-osa nykyisestä niin tapeltiin verissäpäin kalastusoikeuksista. Että kyllö se riittävyys on hyvin kyseenalainen nykyiselle väestölle.Se, mikä on todellinen riittävyys, on ihan eri asia kuin mitä on markkinoilla.
Tämä lähijärvi tässä ei ole kaksinenkaan lätäkkö,( pinta-ala on muistaaksoeni siinä neljän ja puolen neliökilometrin luokkaa) mutta kun siitä pari vuotta sitten nuotattiin"roskakalaa", mikä käytännössä tarkoitti särkeä, ahventa, lahnaa, salakkaa ja haukea, saatiin yhden viikonlopun saaliiksi lähes seitsemän ja puolisataa kiloa. En tiedä, mihin tuokin saalis päätyi, mutta sen tiedän, ettei sitä ainakaan ihmisille syötetty.
Näissä keskusteluissa usein menevät sekaisin Norjassa kasvatettu lohi ja Suomessa kasvatettu kirjolohi. Kannattaa valita jälkimmäinen tai vieläkin paremmin kotimainen luonnonkala.@m1es
laittoi johonkin ketjuun, joskus aikaa sitten, hyviä uutisia sen puolesta että alkaisivat syöttää silakkaa tms. ns. ”roskakalaa” näille kassilohille jotta sais o3:n paremmaksi.
Täytyy tutkia missä mennään tänä päivänä.
Jutuista olisi löydettävä kuinka paljon määrää ollaan saatu kasvatettua, muuten en usko. Äkkisältään löysin uudempia juttuja missä Norjan kassilohessa olisi kuulema hyvin o3:a, mutta ei ollut mitään lukuja. Antibioottienkin määrä kiinnostaa!
Pitkälle riittää, jos suostutaan syömään eri lajeja. Onneksi ahvenen ja särkikalojen käyttö kotimaisissa kalavalmisteissa on lisääntynyt, aika harva nuorempi ruoanlaittaja osaa enää ns. pyöreää kalaa käsitellä.Entisvanhaan kun kalaa oli paljon ja porukkaa murto-osa nykyisestä niin tapeltiin verissäpäin kalastusoikeuksista. Että kyllö se riittävyys on hyvin kyseenalainen nykyiselle väestölle.
Niin, siis mä vertasin tällä kertaa kalaa luomulihaan jota Lipetti haluaisi jokaisen suomalaisen syövän niin että saavat siitä lähes kaikki tarvittavat ravintoaineet.Pitkälle riittää, jos suostutaan syömään eri lajeja. Onneksi ahvenen ja särkikalojen käyttö kotimaisissa kalavalmisteissa on lisääntynyt, aika harva nuorempi ruoanlaittaja osaa enää ns. pyöreää kalaa käsitellä.
Joudun itsekin soveltaa ja ostin lihat erikseen. Tuo possun liha vähän epäilyttää mutta eikö joka kohta siassa maistu ihan samalta? Näkyy tuossa ihraakin mukana olevan. En kuitenkaan aio kertoa miehelle, jännitän huomaako se mitäänNyt kysyn tätä oikeasta ketjusta.
Arvon kulinaristit, Michelin-kokit, marinoijat, rosvopaistin maakuopassa hautojat, savustuspönttöekspertit.
Haittaisko sua, jos tarkoituksesi oli tehdä itsenäisyyspäivänä karjalanpaistia, mutta siippa tois kaupasta porsaan suikaleita (siis pikkurillin paksuisia suikaleita eikä mitään pizzasuikaleita)? Tekisitkö siitä karjalanpaistin? Karjalanpaistilihahan on kuutioita jossa on nautaa ja possua.
No en tekisi!!!Nyt kysyn tätä oikeasta ketjusta.
Arvon kulinaristit, Michelin-kokit, marinoijat, rosvopaistin maakuopassa hautojat, savustuspönttöekspertit.
Haittaisko sua, jos tarkoituksesi oli tehdä itsenäisyyspäivänä karjalanpaistia, mutta siippa tois kaupasta porsaan suikaleita (siis pikkurillin paksuisia suikaleita eikä mitään pizzasuikaleita)? Tekisitkö siitä karjalanpaistin? Karjalanpaistilihahan on kuutioita jossa on nautaa ja possua.
Itkin ja häpesin kun kuuntelin Veteraanien iltahuudon.Hyvää itsenäisyyspäivää!
Mies joutui valitettavasti töihin itsenäisyyspäivänäkin. En lähde täältä korvesta nyt hakemaan pelkkiä karjalanpaistilihoja....No en tekisi!!!
Takasin kauppaan, mars! Ostaa lihaklöntit nautaa ja sikaa mistä voi veistellä.
Ja ens kerralla lihaa pakkaseen varuiks. Ne karjalanpaistilihat on muuten aina kaupasta loppu! Kannattaa ostaa antibioottivapaata lihaa. Muistaakseni kunnon Atrian karjalanpaistiliha on ei gmo ei antibiootti.