Jos Suomeen tulee ruokapula/nälänhätä miten toimit??

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Entä kaupunkilainen pienillä tuloilla ja asunnolla? Vinkkejä, miten kannattaa ja milloin varautua? Noita kirjoja voisi lukea kyllä..
Viiriäisiä ja kaneja voi kasvattaa. Tosin ne kyllä vaatii vähän tilaa mutta pitää priorisoida. Itselläni nämä tosin on vasta suunnitteluvaiheessa, pikkulapsiarki pitäny kiireisenä niin ei ole jaksanut ottaa lisää hoidettavaa, vaikka ruokaturvaa olisi siinä. Kanoja haluaisin myös mutta ne ei tänne rivariin sovi kyllä. Toki jos elikoita pitää niin pitää opetella myös nylkeminen ym. Jos on yhtään lähiluontoa jäljellä niin sieltä voi käydä myös hortoilemassa kunhan ei oo koirat kussu. Kaupunki on kyllä haastava paikka. Itse asun lähiössä eikä täälläkään niin paljon luontoa ole. Ehkä vois ansastaa rusakoita tai jotain lol. Mökille tulee pienimuotoista viljelmää mutta ei mitään puoleksikaan omavaraista.
 
Jos jotakin syötävääkin haluaisi tuon persiljan sijaan, suosittelisin kauniisti pyytämistä ryöstösuunnitelmien sijaan. Sopivasti esiintyvä kaupungin viherpiiperotyttö saa kyllä haukattavaa ja ehkä yösijankin....
 
vierailija
Nyt kannattaa varautua sienestämällä ja marjastamalla. Mustikan satokausi alkaa olla jo ohi, mutta puolukkaa on nyt tarjolla. Ja pihlajanmarjat alkaa olla kypsiä. Ja sieniä on metsät täynnä., Jos ei tunnista sieniä, niin martat järjestää monesti kursseja, joissa voi opetella. Eihän sintä pelkillä marjoilla koko talvea elä, mutta niistä saa hyvin vitamiineja pimeään talveen. Itse pitää opetella tekemään leipää ja jatkamaan jauhoja esim. kuivatulla nokkosella, vuohenputkella ja horsmalla (fiksu keräsi jo alkukesästä yrtit talteen ja kuivatti). Kuivattuja marjojakin voi leipätaikinaan viskata. Yksinkertaista perusruokaa, jolla pärjää pitkälle, ei mitään kalliita hienouksia.
 

Yhteistyössä