USA: Venäjä valmistautuu Ukrainan valtaamiseen – Kiova kaatuisi 48 tunnissa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Jatkan käännyttämistä USA-vastaisella retoriikallani. Tarjoan tässä artikkelin amerikkalaiselta (!) sivustolta "The Ron Paul Institute for Peace and Prosperity" (entinen pressaehdokas), jossa ruoditaan USA:n ulkoministeriön lehdistötilaisuudessa tarjottua tarinaa (eli "faktaa") Venäjän väitetystä false flag -filmistä:


Puhemiehen selittely on kiusallista kuunneltavaa, aivan kuten vastaavassa tilanteessa vuonna 2015, kun samaisessa tilanteessa yritettiin selittää Venäjän tarkoituksella kohdistavan pommituksiaan siviilikohteisiin Syyriassa:


Älkää taaskaan antako sen hämätä, että videon tarjoaa teille nähtäväksi RT. On aivan ymmärrettävää, ettei mikään länsimainen uutislähde halua näyttää näin kiusallista materiaalia heidän selittelyistään.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä The Guardianin artikkeli povatusta Venäjän videosta:


Artikkeli sisältää myös mielenkiintoisen toteamuksen väitetyistä veritarvikkeista, joita Venäjä kuulemma on kerännyt rajan tuntumaan (mikä olisi hyvä indikaatio koittavista taisteluista). Ote tekstistä:

"Last weekend, Reuters and CNN cited senior US officials claiming Russia had moved blood supplies close to the border, indicating a potential imminent military attack. Ukraine’s deputy defence minister, Hanna Maliar, denounced the blood supply claim, calling it a provocation designed “to spread panic and fear in our society”.

On Thursday, Maliar told the Guardian she had checked that claim with Ukrainian intelligence agencies, which had their own sources.

“It simply wasn’t true. We found no information to back this up, we did not see any blood supplies moved to the front or even in the civilian hospitals around the front,” she said, in an interview at a military airfield at Boryspil, outside Kyiv.

“It’s really important to look at the sources. These sources were anonymous, and I don’t think it’s right to use anonymous sources that cannot be checked,” she said
."
 
vierailija
"– Ei tällaista tietenkään pidä vaatia. Turvallisuuspolitiikassa on hyvä säilyttää pidättyväinen linja. Ei Suomen kannata tällaiseen puuttua, Purra sanoo MTV Uutisille.
Purra ei ole ehtinyt itse lukea tviittiä, vaan on kuullut siitä toimittajilta.
– Perussuomalaisten mielestä Suomella ja muilla valtioilla on suvereeni oikeus päättää omista turvallisuuspoliittisista ratkaisuistaan. Tietenkin on toinen asia tulkita sitä, mikä esimerkiksi turvallisuuspoliittisella ja kansainvälisellä tasolla on realistista ja todennäköistä, mutta tässäkin yleisesti suositan, että kannattaa olla riittävän pidättyväinen.
"Meritoitunut Kiinan mies, myös aloitteleva pikkuputinisti"
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan ja sikäli Suomen ulkopolitiikassa vaikutusvaltaisen Niikon tviitti on herättänyt jopa tyrmistystä muiden puolueiden kansanedustajissa."


 
vierailija
KooWee, älä käännytä. Ei se ikinä onnistu.

Sitä en tiedä ootko trolli vai ihan omin avuin tullut johtopäätöksiisi. En tiedä muutenkaan sun taustoja. Mutta myönnän, että melkoisella pieteetillä asiaan suhtaudut. Kerro nyt vähän itsestäsi. Mielestäni jostain olin lukevinani että oot sairaseläkkeellä ja ikää yli 50v. Mutta mitäs ennen sitä?

Ja mitkä muut aiheet sua kiinnostaa kuin Venäjän politiikka?

Itse viimeaikaisen kehityksen perusteella kuvittelisin, että täysmittaisen sodan todennäköisyys Ukrainassa on laskenut. Uskon sen johtuvan siitä, että länsi on yhtenäisesti pistänyt hanttiin.

Jos tämä olisi tapahtunut Trumpin aikana, niin aika paha juttu.

Silti laitan yhä sodalle 50 prossan todennäköisyyden. Putinin suosio Venäjällä on romahtanut ja maa suurissa vaikeuksissa. Putin tarvii nyt jotain buustia ja tavallisen kansan olojen paraneminen se ei ole. Kaikki rikkaudet kasaantuvat samalla sakille. Sille sakille joka Venäjää on ensin ryöstänyt kommunisteinä ja sitten rosvoina.
 
Ukrainan on, kuuluisaa palovakuutusvertausta käyttääkseni, nyt lännen mielestä poltettava mökki, jotta sille saataisiin palovakuutus jonka kaikki haluavat. Ukrainan on siis riitauduttava Venäjän kanssa, jotta se saisi liittyä seuraan, jonka pitäisi puolustaa sitä Venäjältä? Eikö se tässä tilanteessa ole vähän "counterproductive", niin kuin englanniksi sanotaan?

Siinä mielessä Mika Niikon alkuperäinen kommentti asiaan oli suhteellisen järkevä kannanotto. Jos periaatteiden tuijottelun sijaan mietittäisiin kokonaisuutta. Periaatteessa siis Ukrainalla on täysi oikeus liittyä Natoon tai olla liittymättä, mutta onko mahdollisesta liittymisestä tässä tilanteessa todella se etu, jota siltä toivotaan?
 
vierailija
Se on Venäjä joka on riitaantunut Ukrainan kanssa valtaamalla osan Ukrainasta ja käymällä jatkuvaa sotaa Ukrainaa vastaan. Ukrainalla on erityisesti tällaisessa tilanteessa oikeus hakea kaikkea apua mitä se suinkin voi saada, jota se pystyy puolustamaan itseään.
 
Jännä nähdä, mitä teet Koowee, kun venakot Ukrainaan hyökkää. Katootko palstalta vai jatkatko propagandaa "ei oo hyökänny".
Voin kertoa, vaikkei sillä pitäisi olla kenellekään mitään merkitystä, mitä minä täällä teen. Se riippuu siitä, mitä lopulta tapahtuu. Jos Venäjä todella yhtäkkiä suorittaisi suurhyökkäyksen Ukrainaan, olisin erittäin hämmästynyt ja saattaisin varmasti spekuloida mahdollisia syitä tähän. Näin ilmeistä iskua en tietenkään pyrkisi kieltämään, toteaisin vain suuren muutoksen tapahtuneen Venäjän toiminnassa.

Kuten jo muualla olen antanut ymmärtää, pienempi isku "rauhanturvauksen" varjolla Donbassiin olisi paljon ymmärrettävämpi, varsinkin jos on aihetta epäillä, että Kiova aloittaa uudelleen itäisten maanosien moukaroimisen. Tämä nimittäin on erittäin odotettavaa. Pyrkisin silloin kaikilla käytettävissä olevilla informaation palasilla osoittamaan, josko Venäjä lavastettaisiin tähän syylliseksi.

Miksi siis katoaisin, pitäisikö minun hävetä Venäjän tekemiä päätöksiä tai sitä, että olen niitä tarkkaillut ja julki tuonut? Jos katoaisin, se johtuu joko henkilökohtaisista (terveydellisistä) syistä (kuten oli katoamiseni Plazasta aiemmin), tai sitten SUPO on tullut hakemaan minut uudelleenkoulutukseen.
 
vierailija
Olen vähän tutkinut näitä USA:n suhmurointeja. Sehän on selvä, että esim. Irakin toinen sota oli ihan järjestetty juttu. Mutta siin on se ero, että jopa USA:n kansa tajusi sen. 2/3 kansasta oli jälkikäteen sitä meiltä, että sota oli väärin.

Harmi vaan, että amerikkalaisten muisti on niin huono ja uudestaan äänestää rikkaimpien etuja ajavia rebuja valtaan.

Kannattaa kattao Yleltä elokuva Dick Cheneystä. Täällä kun kanantetaan rebuja niin paljon, niin pistää miettimään.
 
vierailija
"Vilja. Venäjä on maailman suurin vehnän viejä. Pakotteiden mahdollinen vaikutus venäläisen vehnän kauppaan voisi häiritä kyseisen viljan markkinoita ja nostaa merkittävästi sen hintaa. Vehnän markkinahinta kohosi perjantain yli kolmella prosentilla."

Talouspakotteet Venäjää vastaan nostaisivat ruoan hintaa ja saattaisi aiheuttaa jopa nälänhätää.
 

Yhteistyössä