mikroruuat
Oletteko syöneet raskausaikana valmisruokia, vai teettekö kaikki ruuat itse? Itse pyrin syömään itsevalmistettua, mutta joskus on niin kiire, että on pakko ostaa töihin evääksi esim. mikroaterioita. Nyt kun on niin kauheasti varoiteltu tuosta listeria-bakteerista, niin iski paniikki, että mitäs jos olen huonolla tuurilla saanut tartunnan?? Tänään söin mikroruokaa ja kuumensin sitä kyllä täydellä teholla kolmisen minuuttia. Onko kellään tietoa, että mihin asteeseen ruuan lämpötila tässä ajassa nousee? Tein ruuan kuumentamisen jälkeen vielä leipäpalaset ja sun muuta, joten kun aloin syömään, niin keitto ei enää ollut tulikuumaa. Entäs jos se ei ollutkaan lämmennyt tarpeeksi? Onko tartunnaan oireena aina kuume (flunssaisten oireiden lisäksi)? Vai myös oksentelu / ripulointi? Tällä hetkellä vain kauheasti kaasua vatsassa ja lievää pahaa oloa.