Aihe rajattu -ketju

vierailija
Parasta pullaa on korvapuustit, missä on täytteenä voita, fariinisokeria, vaniljasokeria ja kookoshiutaleita.

Pullataikinaan ei kuulu kananmuna, tulee parempaa ilman. Eikä saa laittaa liikaa jauhoja, silloin tulee kovia pullia. Taikinan pitää olla mahdollisimman löysää, mutta kuitenkin leivottavissa olevaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Sydämeni ensin sykähti ilosta tuon reseptin nähtyäni, mutta sitten luin sanan "speltti" ja vajosin syvälle masennuksen syövereihin.

Speltti -> täysvetelää mössöä.
Mutta ehkä siitä tulee se "sticky"?

Eli miten vieraat tuota syö, onks tuo kuinka venyvää?
Näpit tahmassa naapurin tädillä?
Ajattelin ihan samaa... että moni pulla päältä kaunis :D

... mutta normijauhoilla olisi varmaan herkkua.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Ihan hyvin. En mää kauheeta rääkkiä vedä, sellanen iltasuhaus vaan.:D
Vähän vaihtelua metsälenkille, ja kun ilmakin on tällänen, ni en viitti tarpoa mudassa.:notworthy:

Ootkos syöny liiterin pullavuokaa?:sneaky:

En ymmärrä miten ne saa noista noin kuohkeita!:eek:
Karvakuono pakotti maistamaan maalle ajellessamme! Ihan ite sen ostin ja ku karvakuono pyysi palaa ni kysyin et niiku mistä! :barefoot:
Joskus ostan noita mökille. Ihan jees. Ihan himpun verran liian höttöistä, mutta menee mökillä, kun on rajoitettu pääsy herkkuihin :D
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
En nyt pidempään halua irvailla aiheesta naisen logiikka, mutta mitä järkeä on käyttää kevytmaitoa jos pullaan kuitenkin laittaa voita?
Maitorasva on maitorasvaa sekä maidossa että siitä tehdyssä voissa.
No kyllähän se kokonaiskalorimäärään vaikuttaa, mitä maitoa laittaa... Että jos meinaa päivittäin vaikka kymmenen pullaa vetää, niin aika monta kaloria jää saamatta, jos tekee pullat kevytmaitoon eikä punaiseen :D
 
Pulla tuo kuitenkin on, kuka lisää kanelia leipään :confused:

"Muinainen mietelause" kuitenkin painottaa pullan esittämän muodon jokapäiväistä välttämättömyyttä miehelle.
Olen jo ikuisuuden odottanut kauppoihin takaisin sitä paahtista, missä oli kanelia ja rusinoita seassa.... eikä niillä rusinoilla ole niin väliä (ällöjä), mutta se kanelipaahtis oli ihan älyttömän hyvää.
 
vierailija
Kalapihvi

1 kg kalafileitä (esim:ahven, hauki, särki )
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
(1 dl kalalientä)
2 dl ruokakermaa
1 sipuli hienonnettuna
2 tl suolaa
mausteeksi
esim: valkopippuria, sitruunapippuria
hienonnettua tuoretta tai kuivattua tilliä

Jauha kalafileet monitoimikoneessa tai lihamyllyllä kahteen kertaan.Lisää massaan koneen käydessä munat, kerma, sipuli, korppujauhot ja mausteet tai sekoita mureketaikina käsin.

Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pihvejä ja paista ne ruskeiksi panulla, käytä paistamiseen öljy-voi seosta. Voit paistaa pihvit myös uunipellillä tai paistaa murekkeena vuoassa lihamurekkeen tapaan.

Taatusti ruodottoman version saat, jos keität kaloja ensin (sipulilla, suolalla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä) niin kauan että ruodot irtoavat. Perkaa jäähtyneet kalat ja tee taikina em. ohjeen mukaan. Korppujauhoja voi turvottaa kalojen keittoliemessä


Keitettyjä perunoita ja kastike. (y)
 
vierailija
Kalapihvi

1 kg kalafileitä (esim:ahven, hauki, särki )
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
(1 dl kalalientä)
2 dl ruokakermaa
1 sipuli hienonnettuna
2 tl suolaa
mausteeksi
esim: valkopippuria, sitruunapippuria
hienonnettua tuoretta tai kuivattua tilliä

Jauha kalafileet monitoimikoneessa tai lihamyllyllä kahteen kertaan.Lisää massaan koneen käydessä munat, kerma, sipuli, korppujauhot ja mausteet tai sekoita mureketaikina käsin.

Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pihvejä ja paista ne ruskeiksi panulla, käytä paistamiseen öljy-voi seosta. Voit paistaa pihvit myös uunipellillä tai paistaa murekkeena vuoassa lihamurekkeen tapaan.

Taatusti ruodottoman version saat, jos keität kaloja ensin (sipulilla, suolalla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä) niin kauan että ruodot irtoavat. Perkaa jäähtyneet kalat ja tee taikina em. ohjeen mukaan. Korppujauhoja voi turvottaa kalojen keittoliemessä


Keitettyjä perunoita ja kastike. (y)
Resepti:kotikokki.fi
 
No kyllähän se kokonaiskalorimäärään vaikuttaa, mitä maitoa laittaa... Että jos meinaa päivittäin vaikka kymmenen pullaa vetää, niin aika monta kaloria jää saamatta, jos tekee pullat kevytmaitoon eikä punaiseen :D
Mitä minä sanoinkaan siitä logiikasta. :ROFLMAO: Toivottavasti et ole terveysalalla töissä - nuo prosenttilaskut...

Jos teet Echon ohjeen mukaisesti puolen litran taikinan, on käytetyssä kevytmaidossa (1,5 %) 7,5 g maitorasvaa. Taikinaan tulee ohjeen mukaan myös 225 g voita. Voin rasvaprosentti on 80, joten 225 grammassa voita on 180 g rasvaa. Taikinaan tulee siis 187,5 g maitorasvaa.

Jos taikinan tekee punaiseen maitoon, on maidossa (3,5 %) 17,5 g rasvaa. Mutta tadaa! - silloin voi voin määrää vastaavasti vähentää ja käyttää sitä 215 g. Lopputuloksessa maitorasvan määrä sama 187,5 g!

En tiedä, kuinka tarkkaan palstamammat tuon voin määrän punnitsevat. Jos voin määrä taikinassa perustuu silmämääräiseen lohkaisuun suoraan voipaketista, ei maidon laatu määrää lopputuloksen rasvaisuutta, vaan voin annostelusta johtuva mittavirhe peittää maitolaadun vaikutuksen.
 
Mitä minä sanoinkaan siitä logiikasta. :ROFLMAO: Toivottavasti et ole terveysalalla töissä - nuo prosenttilaskut...

Jos teet Echon ohjeen mukaisesti puolen litran taikinan, on käytetyssä kevytmaidossa (1,5 %) 7,5 g maitorasvaa. Taikinaan tulee ohjeen mukaan myös 225 g voita. Voin rasvaprosentti on 80, joten 225 grammassa voita on 180 g rasvaa. Taikinaan tulee siis 187,5 g maitorasvaa.

Jos taikinan tekee punaiseen maitoon, on maidossa (3,5 %) 17,5 g rasvaa. Mutta tadaa! - silloin voi voin määrää vastaavasti vähentää ja käyttää sitä 215 g. Lopputuloksessa maitorasvan määrä sama 187,5 g!

En tiedä, kuinka tarkkaan palstamammat tuon voin määrän punnitsevat. Jos voin määrä taikinassa perustuu silmämääräiseen lohkaisuun suoraan voipaketista, ei maidon laatu määrää lopputuloksen rasvaisuutta, vaan voin annostelusta johtuva mittavirhe peittää maitolaadun vaikutuksen.
No ei kukaan kunnon leipoja ajattele noin, että "nyt kun käytän täysmaitoa, niin voinkin laittaa vähän vähemmän voita". Ei kellekään tulisi edes mieleen.
Kun leivotaan, halutaan leipoa mahdollisimman makoisaa. Mutta jos on tarve miettiä kaloreita, niin vähiten hallaa maulle aiheutuu siitä, että laittaa kevyempää maitoa.
 
No ei kukaan kunnon leipoja ajattele noin, että "nyt kun käytän täysmaitoa, niin voinkin laittaa vähän vähemmän voita". Ei kellekään tulisi edes mieleen.
Kun leivotaan, halutaan leipoa mahdollisimman makoisaa. Mutta jos on tarve miettiä kaloreita, niin vähiten hallaa maulle aiheutuu siitä, että laittaa kevyempää maitoa.
Älä aliarvioi muita leipojia - minäkin olen sellainen. Koska laskutoimitukset päässä ovat helppoja, muokkaan oikeastaan aina leipomatilanteessa reseptejä sen mukaan, mitä raaka-aineita käytän missäkin suhteessa.

Tuo kommenttisi loppu kertoo, ettet vieläkään ymmärtänyt. Voin määrällä on lopputuloksen rasvaisuutta (ja sen sisältämää energiaa) huomattavasti helpompi säädellä kuin maitoa vaihtamalla. Ajattele, älä toimi mielikuvien varassa.

Ehkä ei ole sattumaa, että miehiä on enemmän niissä (vaativissa) tehtävissä, joissa käsitellään monimuuttujaongelmia. :sneaky:
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis
Älä aliarvioi muita leipojia - minäkin olen sellainen. Koska laskutoimitukset päässä ovat helppoja, muokkaan oikeastaan aina leipomatilanteessa reseptejä sen mukaan, mitä raaka-aineita käytän missäkin suhteessa.

Tuo kommenttisi loppu kertoo, ettet vieläkään ymmärtänyt. Voin määrällä on lopputuloksen rasvaisuutta (ja sen sisältämää energiaa) huomattavasti helpompi säädellä kuin maitoa vaihtamalla. Ajattele, älä toimi mielikuvien varassa.

Ehkä ei ole sattumaa, että miehiä on enemmän niissä (vaativissa) tehtävissä, joissa käsitellään monimuuttujaongelmia. :sneaky:
Kyllä se nyt olet sinä, joka ei ymmärrä hyvien leipomusten päälle :D
Miksi ihmeessä kukaan, joka haluaa leipoa jotain oikeasti herkullista, alkaisi säätämään jollain rasvapitoisuuksilla?
 
Kyllä se nyt olet sinä, joka ei ymmärrä hyvien leipomusten päälle :D
Miksi ihmeessä kukaan, joka haluaa leipoa jotain oikeasti herkullista, alkaisi säätämään jollain rasvapitoisuuksilla?
Sinä yrität säätää puolen litran maitoannoksen mitättömällä rasvaerolla (10 g) ja uskotella, että se maitopurkin väri jotekin vaikuttaisi muuhun kuin mielikuvaasi lopputuloksen rasvaisuudessa.
Voithan lanseerata "kevytversion" tuosta pullataikinasta. Käytät rasvatonta maitoa ja laitat 240 g voita. Herkullista ja voit muille naisille kehua sen "keveyttä". :rolleyes:

Jos kokkauksen perinteinen "herkullisuus" (mikä osittain tarkoittaa rasvaisuudensta aiheutuvaa täyteläisyyttä) on tavoitteena, helpointa on vain käyttää rasvaisimpia ainesosia, täysmaitoa, kermaa, voita jne. Tuo on ranskalaisen keittiön malli.

Oletko noita laihduttajanaisia, jotka tv:n ääressä vetävät rasvassa uitettuja ranskalaisia, mutta dietin takia valitsevat kevytdippikastikkeen. :LOL:
 

Yhteistyössä