Kyllä niitä voi syödä! Minä olen käyttänyt molempia omenan seassa sekä hilloihin että mehuun.Meillä kasvaa ihan mielettömän suuria pihlajia, jotka ovat marjoja pullollan. Pihalla on myös useita marja-aronioita, joissa on suuria tummia marjoja. Kuulemani mukaan sekä pihlajan-, että aronian marjat ovat syötävä. Mutta en ole koskaan niitä syönyt. Eikä kukaan ystävä/tuttava/kaveripiiristäkään ole kertonut niitä syöneensä.
Miksi niitä ei syödä, jos ne ovat kerran syötäviä? Mustikoita poimitaan selkä vääränä...pihlajanmarjat saisi näppärästi puusta. En ymmärrä.
Googletin tuota aroniaa ja sen marjoissa on korkea c-vitamiinipitoisuus. Mutta siltikään niitä ei ruokapöydistä löydy.
Miksi nin?
Jälleen kerran mulla on yksi asia enemmän ihmeteltävää tässä elämässä
No siinä kiehautuksessa haihtui jo ne prosentit kylläPihlajanmarjaviskipuuro
Kiehauta kattilassa litra viskiä ja 2 desiä pihlajanmarjoja. Sekoita joukkoon 1,5 desiä mannasuurimoita. Anna hautua 10min. Älä keitä, koska alkoholi haihtuu muuten. Vatkaa ilmavaksi.
Puhe oli marja aroniasta, ei pihlajastaKyllä minä ainakin syön. Joka syksy kerään pihastani pihlajoista marjoja ja säilön niitä. Eihän ne hirveän hyviä ole, mutta ilmaista vitamiinipitoista ruokaa kuitenkin ovat ja onneksi sokeri on keksitty.
Luehan otsikko uudelleen.Puhe oli marja aroniasta, ei pihlajasta
luin. Marja-aronia.Luehan otsikko uudelleen.
Aloitus on tehty pihlajanmarjoista ja marja-aroniasta.luin. Marja-aronia.
Aloitus on kylläkin tehty marja-aroniasta.Aloitus on tehty pihlajanmarjoista ja marja-aroniasta.
Pahalta maistuu molemmat enkä niitä syö vaikka olisivat terveellisiä.
Ne pitää pureksia rikki niin että maha happo pystyy sulattamaan ne ja suoli sitten imemään ravinteet.Ja sitten toinen juttu, liitten sekin marjoihin. Tällä kertaa punaviinimarjoihin. Herkät, ÄLKÄÄ lukeko tästä eteenpäin. Ja jos syöt parhaillaan, vaikka et olisi järin herkkä, niin älä silti lue tästä pidemmälle...paitsi jos haluat menettää ruokahalusi.
Laitan vauvan aamupuuroon punaviinirajoja...ja mitä sitten tapahtuukaan joidenkin tuntien kuluttua. Vauva paskoo. Kokonaisia punaviinimarjoja. WTF!? Miten se niistä mitään vitamiinejä saa, kun ne tulee ihan samannäköisinä ulos, kuin mitä ovat menneet sisäänkin. En tajua.
Niin vaan on elämä täynnä ihmeellisiä asioita.
Kiitos nostostaVanha keskustelu, kuitenkin:
Aronian marjoissa ilmeisesti runsas tanniini tekee marjoista karvaan makuisia ja ne aiheuttavat suuhun "kuivan" tunteen. Tanniinit on kiinnostava aihe, videolla asiaa tanniineista:
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.youtu.be