HUOM! Kuka tietää jotain faktaa kammiovärinäpotilaan hoidosta ja ennusteesta?

  • Viestiketjun aloittaja sh paikalla?
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kymmenkertainen hinta niissä muissa Marevaniin verrattuna, luki Seniorilehdessä.
"Marevanin lisäksi on saatavilla muita lääkkeitä (Eliquis, Pradaxa, Xarelto), jotka vaikuttavat veren hyytymiseen. Niiden käyttö ei edellytä jatkuvaa kontrollia, vaan ne vaikuttavat muiden lääkkeiden tapaan ”omia aikojaan”. Esteenä käytölle on ennen kaikkea hinta. Kela -korvattavuuden tai -erityiskorvattavuuden jälkeenkin hinta on moninkertainen Marevaniin verrattuna, ilman Kela -korvausta jopa 10 -kertainen. Ehdotan, että Suomen Senioriliike ottaa tavoitteekseen vaikuttaa kaikin tavoin siihen, että valtio tukee rahallisesti Marevanille vaihtoehtoisia lääkkeitä niin, että ne ovat potilaalle samaa hintaluokkaa kuin Marevan. Näin vältytään rasittamasta sekä potilaita, terveyskeskuksia että laboratorioita. Samalla vanhenevat voivat hyvällä omallatunnolla syödä vihanneksia, marjoja, juureksia, omegoita, luontaistuotteita, kokeilla uusia ruokailutapoja, elää mukana ravintokeskustelun muutoksissa, hankkia kokemuksia ja uusia elämyksiä. Kontrolliksi riittäisi se, että potilaat seuraavat omaa oloaan ja tarpeen mukaan ovat yhteydessä lääkäriin. Terveydenhuollon osalle jäisi esimerkiksi vuosittainen potilaan veri- ja muiden arvojen kontrolli laboratoriotutkimuksin.
AIRI MÄKI-KULMALA Yhteiskuntatieteen tohtori, dosentti"
 
vierailija
Kammiovärinä tappaa hetkessä eli täytyy eteisvärinästä olla kyse.

Lähipiirissä ihan keski-ikäisiäkin ihmisiä joilla eteisvärinää ajoittain. Ihan pystyvät töissä olemaan vaikka kuulemma heikottaa kovasti kun se tila päällä. Joskus voidaan polttaa sydämestä se kohta joka aiheuttaa virheellisen rytmin ja jotkut saavat apua tahdistimesta tai rytmiä tasaavista lääkkeistä. Jotkut voivat saada avun myös sähköisestä rytminsiirrosta.

Usein annetaan jatkuva verenohennuslääkitys koska eteisvärinä-rytmissä verenkierto on heikompi ja voi muodostua verihyytymiä jotka esim. päähän kulkeutuessaan ovat hengenvaarallisia.
Voihan se värinä olla deevitamiinin yliannostusoirekin:eek:
 

Yhteistyössä