Suurin osa ihmisistä ymmärtää väärin kadotuksen

  • Viestiketjun aloittaja Kuolemattomuus
  • Ensimmäinen viesti
Kuolemattomuus
Suurin osa ihmisistä ymmärtää kristinuskon kadotusopin väärin. He uskovat että Raamatun mukaan ihmisen sielu on kuolematon myös kadotuksessa. Noin kirkot ovat pääosin opettaneetkin, vaikka se on varhaiskeskiaikainen juurtunut ajatus. Oikea totuus kadotuksesta on erilainen. Jumala on kuolemattomuuden lähde. Vaikka kirkkojen virallinen kanta on ollut historiassa ikuinen piina niin moni teologi on silti ajatellut toisin.

Yhä useampi nykyisistä teologeista on konditionalismin eli sielun kuolevaisuuden kannalla. Konditionalismista seuraa suoraan annihilationismi, eli oppi kadotukseen joutuvien tuhoutumisesta.

Ainoastaan Jumala on kuolematon ja voi antaa ihmisen olla osallinen kuolemattomuudestaan. Kadotukseen joutuvat eivät kärsi ikuisesti koska heillä ei ole kuolemattomuutta.

1Tim.6:16 "Hän yksin on kuolematon, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen."

Joh.5:26 "sillä Isä, elämän lähde, on tehnyt myös Pojasta elämän lähteen."

1Joh.5:11 "Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan."

Jeesus kuolemallaan maksoi ihmisten puolesta synnin palkan, jotta Häneen uskovat pelastuisivat kuolemalta.

Room.6:23 "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Hepr.2:9 "Armollisen Jumalan tahto näet oli, että Jeesuksen oli kärsittävä kuolema jokaisen ihmisen puolesta."

Kadotukseen joutuva rappeutuu ja tuhoutuu olemattomiin.

Room.2:7 "Niille, jotka uupumatta hyvää tehden etsivät kirkkautta, kunniaa ja katoamattomuutta, hän antaa ikuisen elämän"

Joh.15:6 "Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat."

Luuk.13:1-3 "Juuri siihen aikaan Jeesuksen luo tuli ihmisiä, jotka kertoivat Pilatuksen surmauttaneen uhraamaan tulleita galilealaisia, niin että heidän verensä oli sekoittunut uhrieläinten vereen. Jeesus sanoi siihen: "Luuletteko, että he olivat suurempia syntisiä kuin kaikki muut galilealaiset, koska saivat tuollaisen lopun? Eivät suinkaan -- samalla tavoin te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny."

Matt.13:40 "Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa."

Jokainen kuollut saa ylösnousemuksen. Aikojen lopussa tapahtuu kaksi ylösnousemusta. Jälkimmäinen ylösnousemus on kadotukseen joutuvien ylösnousemus. Sinne joutuvat kuolevat uudelleen eli kuolevat toisen kuoleman. Tuli pyyhkii heidät pois ikuisiksi ajoiksi.

Joh.5:29 "ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen."

Ilm.20:6 "Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa"

Ilm.20:14-15 "Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen."

2Piet.3:7 "Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään."

Mal.4:1-3 "Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot."

Juud.1:13 "joille ikuisiksi ajoiksi on varattuna synkin pimeys."

Job.15:30 "Ei hän vältä pimeyttä. Tuli korventaa hänen versonsa, Jumalan henkäys pyyhkäisee hänet pois."

Raamatusta löytyy myös kourallinen jakeita joiden on uskottu puhuvan ikusesta piinasta. Ne eivät siitä kuitenkaan puhu:

Does Hell Burn Forever? | Hell Truth

Adventistipastori Doug Batchelorin tunnin pituisella luennolla todistetaan myös ikuinen piina virheelliseksi kadotusopiksi:

https://www.youtube.com/watch?v=iqtqaZPs_dI
 
MeneHihhuliHoitoon.
Lopeta nyt sekoilusi ja hae psykoosilääkitys. Mikään jumala ei sinun sielusi syntymää päättänyt vaan vanhempasi. Raamuttu satukirjasi on 2000 vuotta vanha hiekkakansan kirjoittama satu.

Sinä eläimeinä, ihmisapinana. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihminen (linkki jotta ymmärrät mikä ihminen on) eikä satukirjasi, kumpikaan tiedä mitä sielullesi tapahtuu kuoleman jälkeen. Ehkä joku seuraava laji(ihminen versio 2, vrt neanderilainen-ihminen vs nykyihminen) voi ymmärtää meitä enemmän. Jos evoluutio ja luonnonvalinta niin suo.
 
Kuolemattomuus
Lopeta nyt sekoilusi ja hae psykoosilääkitys. Mikään jumala ei sinun sielusi syntymää päättänyt vaan vanhempasi. Raamuttu satukirjasi on 2000 vuotta vanha hiekkakansan kirjoittama satu.

Sinä eläimeinä, ihmisapinana. Ihminen – Wikipedia (linkki jotta ymmärrät mikä ihminen on) eikä satukirjasi, kumpikaan tiedä mitä sielullesi tapahtuu kuoleman jälkeen. Ehkä joku seuraava laji(ihminen versio 2, vrt neanderilainen-ihminen vs nykyihminen) voi ymmärtää meitä enemmän. Jos evoluutio ja luonnonvalinta niin suo.
Jumala antaa sinullekin valinnan mahdollisuuden iankaikkisen elämän ja toisen kuoleman välillä. Valinta on sinun omasi.
 
Mene sinne hoitoon nyt.
Minkä uskonnon jumala? Islamin vai budhien? Minkä näköinen tämä jumalasi on. mies? nainen? neekeri?

Koko ajatus taivaasta jo oksettaa. Teidän hullujen hihhulien jeesus ja jumala paskaa kuuntelemassa ikuisuus? Et ennen syntymääsikään missään taivaassa ollut. Vaan sinua ei ollut ollenkaan. Kuoleman jälkeen myös katoat tästä universumista ns. tietoisuutena kun muutut mullaksi. Uskonnot ei ole kuin heikoille ihmisille jotka pelkäävät kuolemaansa.

Mutta turha sinuun on kallista ja ainoaa aikaani käyttää. Olet jo niin pehmennyt päästäsi ettet pysty ilman "jumaluuksia" näkemään tätä maailmankaikkeutta ympärilläsi. Onneksi nykyään ei enää rukoilla vaan ihmiset parannetaan lääketieteellä
 
Kuolemattomuus
Minkä uskonnon jumala? Islamin vai budhien? Minkä näköinen tämä jumalasi on. mies? nainen? neekeri?

Koko ajatus taivaasta jo oksettaa. Teidän hullujen hihhulien jeesus ja jumala paskaa kuuntelemassa ikuisuus? Et ennen syntymääsikään missään taivaassa ollut. Vaan sinua ei ollut ollenkaan. Kuoleman jälkeen myös katoat tästä universumista ns. tietoisuutena kun muutut mullaksi. Uskonnot ei ole kuin heikoille ihmisille jotka pelkäävät kuolemaansa.

Mutta turha sinuun on kallista ja ainoaa aikaani käyttää. Olet jo niin pehmennyt päästäsi ettet pysty ilman "jumaluuksia" näkemään tätä maailmankaikkeutta ympärilläsi. Onneksi nykyään ei enää rukoilla vaan ihmiset parannetaan lääketieteellä
Universumista katoaminen lopullisesti koittaa niille jotka eivät saa iankaikkista elämää. On vain yksi oikea Jumala joka on kolmiyhteinen Jumala. Hän on Isä, Poika ja Pyhä Henki ja vain Hänellä on kuolemattomuus johonka voi päästä jos Hän sen lahjoittaa ihmiselle.
 
Kuolemattomuus
[QUOTE="vieras123";30255392]Jehovan todistajat uskovat, että syntiset joutuvat kadotukseen, eli siis kuolevat. Helvetistä ei vissiin heidän mielestään ole mainintaa raamatussa.[/QUOTE]

Jehovan todistajat ovat harhaoppisia. Jumala on kolmiyhteinen mutta Jehovan todistajat eivät sitä totuutta hyväksy. Helvetti eli kadotus on todellinen asia ja syntiset joutuvat tuomiolle ja sieltä helvettiin eli kadotukseen ikuiseen eroon Jumalasta. Sielu ei silti kärsi ikuisesti helvetissä vaan tuhoutuu siellä koska sielu ei ole kuolematon ilman iankaikkisen elämän lahjaa.
 
Kuolemattomuus
Aikanaan Jumala tulee luomaan kaiken uudeksi eikä mitään pahuutta tai kärsimystä tule enää olemaan olemassa.

Ilm.21:1-7 "Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää. Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi: "Kirjoita nämä sanat muistiin. Ne ovat luotettavat ja todet." Vielä hän sanoi minulle: "Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä. Tämä on voittajan palkinto. Minä olen hänen Jumalansa, ja hän on minun poikani. Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema.""
 
vierailija
Ilm.21:1-7 he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema.""
https://www.finbible.fi/wsi Testamentti/ilmestys_21.htm

21:8 Mutta nijlle Pelcurille ia wskotomille/
ia hirmulisille/
ia Murhaille/
ia Salawuoteisille/
ia welholisille/
ia Epeiumalisille/
ia caikille walectelijlle/
heiden osans pite olema' sijne Jeruese quin Tulesta ia Tulikiueste palapi/
ioca ombi se toinen Coolema."
 
Suurin osa ihmisistä ymmärtää kristinuskon kadotusopin väärin. He uskovat että Raamatun mukaan ihmisen sielu on kuolematon myös kadotuksessa. Noin kirkot ovat pääosin opettaneetkin, vaikka se on varhaiskeskiaikainen juurtunut ajatus. Oikea totuus kadotuksesta on erilainen. Jumala on kuolemattomuuden lähde. Vaikka kirkkojen virallinen kanta on ollut historiassa ikuinen piina niin moni teologi on silti ajatellut toisin.

Yhä useampi nykyisistä teologeista on konditionalismin eli sielun kuolevaisuuden kannalla. Konditionalismista seuraa suoraan annihilationismi, eli oppi kadotukseen joutuvien tuhoutumisesta.

Ainoastaan Jumala on kuolematon ja voi antaa ihmisen olla osallinen kuolemattomuudestaan. Kadotukseen joutuvat eivät kärsi ikuisesti koska heillä ei ole kuolemattomuutta.

1Tim.6:16 "Hän yksin on kuolematon, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen."

Joh.5:26 "sillä Isä, elämän lähde, on tehnyt myös Pojasta elämän lähteen."

1Joh.5:11 "Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan."

Jeesus kuolemallaan maksoi ihmisten puolesta synnin palkan, jotta Häneen uskovat pelastuisivat kuolemalta.

Room.6:23 "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Hepr.2:9 "Armollisen Jumalan tahto näet oli, että Jeesuksen oli kärsittävä kuolema jokaisen ihmisen puolesta."

Kadotukseen joutuva rappeutuu ja tuhoutuu olemattomiin.

Room.2:7 "Niille, jotka uupumatta hyvää tehden etsivät kirkkautta, kunniaa ja katoamattomuutta, hän antaa ikuisen elämän"

Joh.15:6 "Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat."

Luuk.13:1-3 "Juuri siihen aikaan Jeesuksen luo tuli ihmisiä, jotka kertoivat Pilatuksen surmauttaneen uhraamaan tulleita galilealaisia, niin että heidän verensä oli sekoittunut uhrieläinten vereen. Jeesus sanoi siihen: "Luuletteko, että he olivat suurempia syntisiä kuin kaikki muut galilealaiset, koska saivat tuollaisen lopun? Eivät suinkaan -- samalla tavoin te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny."

Matt.13:40 "Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa."

Jokainen kuollut saa ylösnousemuksen. Aikojen lopussa tapahtuu kaksi ylösnousemusta. Jälkimmäinen ylösnousemus on kadotukseen joutuvien ylösnousemus. Sinne joutuvat kuolevat uudelleen eli kuolevat toisen kuoleman. Tuli pyyhkii heidät pois ikuisiksi ajoiksi.

Joh.5:29 "ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen."

Ilm.20:6 "Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa"

Ilm.20:14-15 "Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen."

2Piet.3:7 "Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään."

Mal.4:1-3 "Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot."

Juud.1:13 "joille ikuisiksi ajoiksi on varattuna synkin pimeys."

Job.15:30 "Ei hän vältä pimeyttä. Tuli korventaa hänen versonsa, Jumalan henkäys pyyhkäisee hänet pois."

Raamatusta löytyy myös kourallinen jakeita joiden on uskottu puhuvan ikusesta piinasta. Ne eivät siitä kuitenkaan puhu:

Does Hell Burn Forever? | Hell Truth

Adventistipastori Doug Batchelorin tunnin pituisella luennolla todistetaan myös ikuinen piina virheelliseksi kadotusopiksi:

https://www.youtube.com/watch?v=iqtqaZPs_dI
Höpö höpö.
Jeesuksen sanat kadotukseen joutumisesta "aina ja iankaikkisesti" ovat Raamatun voimakkaimmat ikuisuutta kuvaavat sanat.
Se on jatkuvaa, ikuista kuolemaa.

Jos ainoastaan Jumala on kuolematon, niin mitäs uskoville tapahtuu Taivaassa, eihän hekään elä sit kauaa? Varttitunnin bileet Taivaassa ja sen jälkeen jokainen uskova lopetetaan siihen?
 
vierailija
Höpö höpö.
Jeesuksen sanat kadotukseen joutumisesta "aina ja iankaikkisesti" ovat Raamatun voimakkaimmat ikuisuutta kuvaavat sanat.
Se on jatkuvaa, ikuista kuolemaa.

Jos ainoastaan Jumala on kuolematon, niin mitäs uskoville tapahtuu Taivaassa, eihän hekään elä sit kauaa? Varttitunnin bileet Taivaassa ja sen jälkeen jokainen uskova lopetetaan siihen?
Roomalaisille 6:23
23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Tulkintaan en ota mitään kantaa.
 

Yhteistyössä