Joko olet maistanut ötököitä

Onko kukaan jo valmistanut jotain ruokaa (jos niin mitä) näistä trendi-aineksista eli hyönteisistä ja muista ötököistä?
Saako niitä edes vielä mistään, vai pitääkö itse metsästää/kasvattaa?
 
Näköjään netistä saa ainakin tilattua sirkkoja.
Aika kalliita naksuja, noin kympin pussukka.

Ovat toki savolaisia, mikä tietysti lisäarvoa.
Suottaapi olla sirkkoja, vaan suottaapi olla jotain ihan muuta :D
 
vierailija
Näköjään netistä saa ainakin tilattua sirkkoja.
Aika kalliita naksuja, noin kympin pussukka.

Ovat toki savolaisia, mikä tietysti lisäarvoa.
Suottaapi olla sirkkoja, vaan suottaapi olla jotain ihan muuta :D
No huh, 20 g pussukka maksaa kympin? Sehän on vain 500 euroa kilo... sillä saa ämpärillisen naudan sisäfilettä. Tiedän kumman valitsisin.
 
No huh, 20 g pussukka maksaa kympin? Sehän on vain 500 euroa kilo... sillä saa ämpärillisen naudan sisäfilettä. Tiedän kumman valitsisin.
Sama täällä.
Toisaalta noita ötököitä on suhteellisen helposti kesäaikaan saatavilla.
Voi olla, että kesällä ajankuluksi nappaan muutaman heinäsirkan, ja käristän pannulla testiksi.

Paitsi miten ne saa pysymään siinä pannulla???
Sama muurahaisten kanssa.
Pitääkö ne tainnuttaa jotenkin?
 
Sama täällä.
Toisaalta noita ötököitä on suhteellisen helposti kesäaikaan saatavilla.
Voi olla, että kesällä ajankuluksi nappaan muutaman heinäsirkan, ja käristän pannulla testiksi.

Paitsi miten ne saa pysymään siinä pannulla???
Sama muurahaisten kanssa.
Pitääkö ne tainnuttaa jotenkin?
Pirkko menee lekan kanssa muurahaispesälle...tai otat paistinpannun valmiiksi ja kauhot sitä muurahaispesää. :rolleyes:
 
Mua ällöttää ajatus tehokasvatetuista itikoista joten en ole.

Kesällä voisi itse kaivaa matoja ja kokeilla niitä friteerattuina.
No siis toukissa ja madoissa nyt olisi enemmän purtavaa, kuin jossain risumaisissa sirkoissa, joten järkevämpää ravintoa siksi.
Mutta ovat kyllä niin ällöttäviä.
En pystyisi kokonaisena syömään, ellei oikeasti olisi nälänhätä.
 
vierailija
Mua ällöttää ajatus tehokasvatetuista itikoista joten en ole.

Kesällä voisi itse kaivaa matoja ja kokeilla niitä friteerattuina.
Nekin, mitkä nyt joku ostaa, menee kotikanoille, kun ei niille ole muuten helppo ostaa mitään kunnollista ruokaa, missä ei ole soijaa tai maissia tai rypsiä tai muuta kummallista. Ja ihminen tietysti syö vain ne kananmunat!
 
vierailija
Sama täällä.
Toisaalta noita ötököitä on suhteellisen helposti kesäaikaan saatavilla.
Voi olla, että kesällä ajankuluksi nappaan muutaman heinäsirkan, ja käristän pannulla testiksi.

Paitsi miten ne saa pysymään siinä pannulla???
Sama muurahaisten kanssa.
Pitääkö ne tainnuttaa jotenkin?
No kannellinen pannu on tuossa kätevä. Isommat ötkät voi nuijia tajuttomaksi käsilaukulla.
 

Yhteistyössä