En enää kestä tätä kutinaa!!!!!!!!

  • Viestiketjun aloittaja raaps raaps
  • Ensimmäinen viesti
MinttuRuska
Kutinaan on niin monenlaista eri syytä. Ruokavalio. Juotko tarpeeksi vettä. Lääketieteellinen syy: syyhy tai jopa ihotauti kuten syöpä. Mutta mitään ei voi ratkaista jos asian eteen ei ala tekemään jotain. Esim. Jätä joku ruoka-aine pois ja katso helpottaako.
Minulla käsiä ja käsivarsia alkaa kutittaa rahankäsittely eli nikkeliherkistymää löytyy. Pahenee saunassa paukamiksi asti.
 
vierailija
Mikä minua vaivaa?? Kuukauden ajan olen saanut ihan hillittömiä kutinakohtauksia. Väliin oireet tulee urtikariana, eli iholla näkyy paukamia ja koholla olevia valkoisia viiruja joiden ympärillä iho on punainen. Kutinaa on päänahassa, korvissa, kaulalla, jaloissa, käsivarsissa, selässä, jokapaikassa!

Ensin luulin, että mulla on vaan iho kuiva, kun pahimmat kutinat tulee aina suihkun ja saunan jälkeen ja eilenkin melkein itkin, kun saunan jälkeenpiti raapia jalat vereslihalle. Mä kyllä käyn päivittäin tulikuumassa pitkässä suihkussa, mutta hiuksia en kastele kuin joka kolmas päivä ja silti päänahka on niin kuiva, että sitä ihan kirvelee. :(

Onko kohtalotovereita? Mikä tähän auttaa? Voiko stressi olla aiheuttanut tämän, oireet kun alkoivat juuri kun sisareni kuoli n. puolitoista kuukautta sitten...:(
Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa kutinaa.
 
vierailija
Dermografismi (eli piirtopaukamointi) teki/tekee mulla vastaavat oireet ja joka kerta pahenemisvaiheessa tuntuu, että mä tulen hulluksi sen kutinan kanssa.

Parantavaa hoitoa ei ole, mutta parhaat oirehoidot mulla on ollut UVB valohoidon lisäksi Medrol -kortisonikuuri, isoannoksinen Desloratadiini (ad 20mg /vrk), Atarax ja yöksi unta antamaan ihan nukahtamislääke. Kaikenlainen rasvalla lutraaminen vain pahentaa kutinaa.

Tässä ketjussa oire taisi olla jokin D-vitamiinivalmisteeseen liittyvä, mutta lähinnä oma vastaus tiedoksi, jos joku muukin kutisija lukee ja miettii syytä / apua kutinaan.
 
vierailija
Ei oo totta!! Kärsin keväällä kovasta kutinasta ja oire saatiin loppumaan korkealla kortisoniannoksella (suurimmillaan 30 mg, sillä sairastan myös colitis ulcerosaa) sekä valohoidossa. Samaan aikaan olen ilmeisimmin syönyt Iherbistä tilattua NOW D3-vitamiinia, jonka vahvuus 125 mikrogrammaa. Tuotteessa on juurikin Lanolinia, mistä keskustelua tässä ketjussa aiemmin.

Tänään otin pitkästä aikaa kyseistä valmistetta ja kutina on aivan hirveä. Päänahka, sieraimet, käsivarret, jalat, jalkapohjat ja jopa kasvot kutisevat!!

Aiemmin olen kärsinyt myös kovista vatsakivuista!!! Vatsakivut tulkittiin endometrioosiksi.

Heitän ton D3-valmisteen välittömästi roskiin..
https://csiropedia.csiro.au/bioclip-biological-wool-harvesting/
Tuolla kerrotaan siitä hormonista, mitä lanoliinissa ja villarasvassa voi olla.
 
vierailija
Lanoliinissa on myrkkyä, millä saadaan merinolampaan villa irtoamaan:
"Epidermal Growth Factor is a small stable protein composed of 53 amino acid residues. EGF causes differentiation and growth of epidermal tissues. At the base of the wool follicle is a group of cells called the bulb matrix cells. These cells proliferate and then differentiate into the wool fibre cells and the fibre sheath cells. CSIRO scientists at Prospect in Sydney showed that within 6 hours of treatment EGF produced a transient redirection and disruption of synthetic activity in the base of the wool follicles and this led to shedding of fleece. From 4 to 8 days after treatment the follicles regenerated and recommenced producing wool fibres. The Australian Wool Research and Development Corporation funded the preliminary development of the biological defleecing product and net/coat system which became Bioclip. Coopers Animal Health (Pitman-Moore then Mallinckrodt) were chosen to commercialise the product and invested significant effort and resources into performing this task diligently. For corporate strategy reasons they withdrew from the development process in 1995 and Biological Wool Harvesting Co Pty Ltd (BWH) was formed to take the product to market. BWH obtained a registration for ‘Bioclip Biological Wool Harvesting Injection for Merino Sheep’ in September 1997. In 2007 a submission was made to the Australian Pesticides and Veterinary Medicines Authority to change to a ‘gel’ formulation. The current registration for Bioclip Biological Wool Harvesting Injection Gel® for Sheep was granted to BWH in February 2010. BWH is a wholly owned subsidiary of Anagen Limited."
 
vierailija
On se Suomessa, mutta laita uudelleen se linkki, missä oli niitä muitakin vastaavia muualla. Tai siis onhan nitä varmasti muitakin, mut aina sanotaan et ei tiedetä syytä ja aloitetaan kortisonilääkitys:sick:
 
vierailija
Onhan tavallaan loogista, ettei ainakaan terveydenhoitaja tietoa saa, että muuntogeenisistä aineksista johtuu hänen vaiva? Senhän tietää moni muu, mutta koulutukssa täytyy olla paljon vikaa, kun noin väittää:(
 
vierailija
Minulla oli hieman vastaavaa, lähinnä käsissä. Katsottiin labrat ja niissä ei mitään erikoista löytynyt, niin sain erilaisia antihistamiinilääkkeitä. Tosin aivan kuten lääkäri oli arvellut, koska otin jo itse reseptivapaata antihistamiinia, ei ne kaikista vahvimmatkaan reseptillä saatavat auttaneet mm. atarax. Joten aloitin kortikostereidikuurin.
Se auttoi, eikä kutina ole nyt neljänkään kuukauden jälkeen palannut.

Minulla on myös anemia, sekin voi aiheuttaa. Tai varmasti myös jokin muu vitamiinipuutos/yliannostus.
 

Yhteistyössä