Terveyskeskus vai työterveys

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Riippuu täysin millaisen sopimuksen yritys on tehnyt. Älä automaattisesti varaa aikaa työterveyteen, vaan tarkista se. On nimittäin olemassa niitäkin työterveyksiä, jotka eivät ole lomalla tai edes viikonloppuisin käytettävissä.
 
  • Tykkää
Reactions: Ammu Moolok
Softy
Meillä omalle terkkarille. Työnantaja maksaa vain tietyt käynnit. Mulla on nyt kylki murtunut ja selkä paskana. Menin päivystykseen ambulanssilla ja kotiin taksilla. Työlääkäri on 20km päässä. Millä olisin edes pääsyt sinne.
 
vierailija
Meillä pitää saada maksusitoumus työnantajalta työterveyteen. Eli joka tapauksessa pitää ihan ensimmäiseksi soittaa pomolle. Ja meillä lomat ja vkl ei kuulu työterveyteen.
 
Riippuu monesta asiasta.

Jos vaiva kuuluu työterveyden piiriin, on työterveys vaihtoehto. Meillä oli yhdessä työpaikassa niin huonot sopimukset, että työterveydessä ei koskaan saanut juuri mitään hoitoa, kun aina tuli vastaus, ettei tämäkään kuulu työterveyteen, ja sitten piti mennä terveyskeskukseen. Pahimmassa tapauksessa meni työterveyteen ja yllärinä sai laskun perässä itselleen, kun ei työnantaja maksanut. Vähemmällä pääsi, kun meni suoraan terveyskeskukseen. Toki työpaikalla valitettiin siitä, että yhden lääkärikäynnin takia oli koko päivän poissa jonottamassa terveyskeskuksessa, mutta mieluummin niin kuin tappelemassa siitä kuka maksaa Diacorin laskut.

Ja sitten jos vaiva on sellainen, että se johtaa erikoissairaanhoitoon, kannattaa mennä julkiselle suoraan. Muuten lähetteet ja tutkimustulokset eivät koskaan löydä perille kun hoitava taho vaihtuu.

Ja tosiaan sekin on tarkistettava, kuuluuko loma-aikojen hoito työterveyden piiriin.
 
  • Tykkää
Reactions: Softy

Yhteistyössä