Miksi riisi pitää huuhdella enne keittämistä?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja iiris:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
lähtee toukkien jämät pois!
nehän on hyvä proteiinin lähde :)

Ei meillä vaan oo ikinä kuultukaan riisin huuhtomisesta. Lukeeko se muka jossain?
luulen että se huuhtominen koskee lähinnä sellaista säkkikamaa, mutta jos ostaa kaupasta sellaisen pienen riisipaketin niin en kyllä niitä koskaan ole huuhtonut!
 
JONSERED Karhunkantaja
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
liika tarkkelys irtoaa riisin pinnasta, tulee irtonaisempaa...
Jeps, ja pikkukivet, kissankarvat ja muu möyhö jää vähemmälle.

Siis ei koske "pilattuja", paakkuuntumattomiksi käsiteltyjä riisejä, esim. Uncle Bens tms.
 
armaselain
Alkuperäinen kirjoittaja JONSERED Baroness of Bastardia:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
liika tarkkelys irtoaa riisin pinnasta, tulee irtonaisempaa...
Jeps, ja pikkukivet, kissankarvat ja muu möyhö jää vähemmälle.

Siis ei koske "pilattuja", paakkuuntumattomiksi käsiteltyjä riisejä, esim. Uncle Bens tms.
Kysyin muuten Ben-sedältä vähän aikaa sitten että missäköhän ne riisit oikein kasvatetaan, kun paketissa lukee että alkuperämaa on EU. Ilmeisesti se on salasta, koska ei Beni suostunu kertomaan tarkemmin, vastas vaan että ne on eurooppalaista alkuperää (paitsi basmati- ja jasmiiniriisi).
 
JONSERED Karhunkantaja
Alkuperäinen kirjoittaja armaselain:
Kysyin muuten Ben-sedältä vähän aikaa sitten että missäköhän ne riisit oikein kasvatetaan, kun paketissa lukee että alkuperämaa on EU. Ilmeisesti se on salasta, koska ei Beni suostunu kertomaan tarkemmin, vastas vaan että ne on eurooppalaista alkuperää (paitsi basmati- ja jasmiiniriisi).
Äärettömän tärkeä salaisuus varjeltavaksi... Mutta maailmassahan ei ole montaa maata: on Amerikka, Eurooppa ja joku muu... olisikohan se juuri se EU? :saint:
 
vierailija
Puhdistamalla riisin oikein on mahdollista huuhtoa pois jopa 80 prosenttia riisiin imeytyneestä arsenikista. Tällöin riisi on tärkeää huuhdella huolellisesti ennen keittämistä ja keittää se mahdollisimman runsaassa vedessä. Keittämisen jälkeen riisi huuhdellaan vielä uudelleen.

Lähde: Daily Mail
 
vierailija
Puhdistamalla riisin oikein on mahdollista huuhtoa pois jopa 80 prosenttia riisiin imeytyneestä arsenikista. Tällöin riisi on tärkeää huuhdella huolellisesti ennen keittämistä ja keittää se mahdollisimman runsaassa vedessä. Keittämisen jälkeen riisi huuhdellaan vielä uudelleen.
Lähde
: Daily Mail
---- says: ‘Ironically, it’s people who are living most healthily and who have a vegetarian diet who often have higher exxxxposures to cadmium.

‘South-West England has elevated cadmium in vegetables because of mining, and it is also a concern in industrial areas and allotments in cities.’ (y):cool:
 

Yhteistyössä